3 tips om beter te kunnen ontspannen na een drukke werkdag

Heb jij ook last om tot rust te komen na een drukke werkdag? Veel mensen hebben na hun werkdag nog steeds erg veel last van stress en drukke gedachten in hun hoofd. Zo heeft dit niet alleen een negatieve invloed op je mentale gezondheid, maar ook op je slaapritme en uiteindelijk op de werkprestaties. Daarom is ontspannen en rustig worden na een dag gewerkt te hebben, enorm belangrijk om met je dagelijkse werkzaamheden door te kunnen. Het kan soms moeilijk zijn om jezelf te laten ontspannen, daarom een paar handige tips om dit beter voor elkaar te krijgen. 

Tip 1 Draag kleding die comfortabel zit 

Bewust of niet, met een pyjama aan zal jouw geest zich meer ontspannen. We hebben het ons zelf aangeleerd dat we voor een werkdag strakke en passende kleding aantrekken en we dan pas klaar zijn om naar buiten te gaan om te werken of om onze dagelijkse dingen te doen. Trek je dit weer uit? Dan kan je weer ontspannen en in alle rust komen. Daarnaast zorgt een pyjama of een huispak er ook voor dat je meer bewegingsvrijheid hebt en je niet druk hoeft te maken om hoe je zit of beweegt. Ideaal om meer ontspannen te worden. 

Tip 2 Luister naar muziek of een podcast 

Veel mensen kunnen niet in slaap vallen of tot ontspanning komen met stilte. Hierdoor kunnen de gedachten nog steeds opborrelen en ben je net zo productief bezig als overdag. Met muziek heeft je hoofd vaak niet de ruimte om na te kunnen denken en kan je makkelijker rustig worden. Ook zorgt een podcast ervoor dat je luistert naar een stem die niet van jezelf is, wat een positief effect kan hebben op je ontspanning. 

Tip 3 Meer rust door bezig te zijn                                                                                            

Het klinkt misschien gek, maar er zijn mensen die meer ontspanning ervaren naarmate ze meer bezig zijn. Zo zal de was opvouwen of de afwas doen niet alleen praktische voordelen bieden, maar ook goed zijn voor je mentale gezondheid. Door het huis op te ruimen, geef je jouw hoofd meer overzicht en kan je makkelijk rusten of in de ontspanningsmode komen.  

Om beter te kunnen ontspannen, is het goed om te weten dat geduld belangrijk is. Wanneer je na een drukke werkdag probeert te ontspannen, zal het vast niet de eerste keer lukken, maar langzamerhand zal je dit beter onder controle krijgen. Probeer ook deze tips te combineren om een optimaal effect te krijgen. Dus trek morgen na je werkdag je pyjama aan, werk snel even die afwas weg en plof op de bank met een goede (of saaie) podcast.