Winkelverkenner
Image default
Dienstverlening

3D scanner biedt volop mogelijkheden

Handig 3D inmeten met een laser scanner

Vraag je je weleens af of het niet makkelijk kan zijn of gebouwen, installaties, complexe constructies of machines te digitaliseren in 3D? Zodat je met deze 3D scans eenvoudig berekeningen kunt maken voor toekomstige ontwikkelingen? Of het handig in 3D inmeten van een ruimte? Goed nieuws! Bij 3DLS.nl zijn we expert op het gebied van 3D laserscanning. Maak kennis met het ervaren team van 3DLS!

Eigen 3D scan divisie

Met inmiddels meer dan 1mln m2 gedocumenteerd scanmateriaal in de afgelopen 10 jaar behoren wij tot de meest ervaren 3D scan specialisten van Nederland. We gebruiken de meest moderne 3D laserscanners die voorlopen op het gebied van lichtgevoeligheid, snelheid en fotokwaliteit. En dankzij het compacte lichtgewicht is onze 3D scanner overal inzetbaar en zelfs mee te nemen in het vliegtuig. Daarom hebben we óók projecten in het buitenland succesvol afgerond. Onze scannering services zijn inzetbaar voor de volgende industrieën met name interessant:

  • Scheepvaart
  • Architectuur
  • Maakindustrie
  • Procesindustrie
  • Infrastructuur

3D scan geschikt maken voor BIM-software

3D scannen biedt vele voordelen voor ingenieurs van grote bouwprojecten. Een van de meest gebruikte toepassingen is het gebruik van 3D scanning voor het BIM ( of Building Information Modeling ). Vanuit een slimme 3D model in de cloud kan alle informatie verzameld worden op één centraal punt, zodat beslissingen makkelijk genomen kunnen worden op basis van data dat altijd actueel is. Deze manier van cloudbased samenwerken werpt zijn vruchten af, omdat het BIM model de basis wordt van kennis en informatie vanuit alle specialisaties gedurende de bouw én altijd inzichtelijk wordt wat de stand van zaken is.

Gebruik van 3D laserscanning in de bouw

Een industrie waar onze 3D scanner veelvuldig wordt gebruikt is in de bouw sector. Gebouwen, gevels, parkeergarages en bouwplaatsen kun je het snelst scannen met een 3D laserscanner. Dat geldt niet alleen voor de huidige inventarisatie, maar juist ook tijdens de ontwikkeling en bouw. Met onze 3D scanner wordt moeiteloos een 3D foto gemaakt van de omgeving dat vervolgens digitaal wordt opgeslagen en bereikbaar is via onze Faro webshare software die vervolgens óók geschikt is voor CAD gebruik.

Wat zijn de voordelen van 3D-laserscannen bij 3DLS.nl

  • Direct meetgegevens opvraagbaar in de cloud
  • Gegevensuitwisseling met alle projectmanagers en ontwikkelaars
  • Overal inzetbaar, ook bij lange afstanden
  • Zeer nauwkeurige metingen die nacalculatiekosten aanzienlijk kunnen verminderen

Onze Faro 3D scanner

Als jarenlang maken wij gebruik van de compacte en lichtgewicht 3D scanner van Faro. Inmiddels zijn we alweer beland bij de 4e generatie 3D scanner. Dankzij de compacte afmetingen kunnen wij op ieder locatie in de wereld 3D scannen. Dit maakt ons enorm flexibel en prijstechnisch een interessante keuze.

https://www.3dls.nl/