Winkelverkenner

Lampen opstellen in de kweektent

Te veel licht in een kweektent kan bij planten onherstelbare schade toebrengen. Dit geldt ook voor een gebrek aan licht. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je het beste de lampen in je kweektent op kan stellen.

Licht en de kweekruimte

Over het algemeen is 400 tot 600 Watt per meter voldoende licht in een kweektent. Toch is het niet verstandig om zoveel mogelijk lampen in de kweektent te proppen. Het is namelijk zo dat hoe meer lampen je erin hangt, hoe warmer het in de tent zal worden.

Toch is het belangrijk om de planten van de juiste verlichting te voorzien. Bij te veel licht bestaat het risico op beschadiging. Bij te weinig licht komt er niet voldoende licht bij het onderste deel van de planten.

Door een lamp van 600 Watt extra toe te voegen aan je kweektent kan de temperatuur daarin al aanzienlijk verhogen. Daarom kan je in een kweektent het beste kiezen voor ledlampen. Deze geven veel minder warmte af.

Het aantal planten

Het ligt uiteraard een beetje aan het formaat van je kweektent. Verder is het maar net hoeveel planten je er zelf graag in kwijt wilt. In een kweektent van een vierkante meter kan je ongeveer 16 planten kwijt.

Dit heeft ook weer te maken met de grootte van de plant. Van hele grote planten kan je er natuurlijk aanzienlijk minder kwijt in een krappe kweektent. Wil je deze planten toch gaan kweken, dan kan je het beste kiezen voor een kweektent die groter is.

Lampen en de juiste fonische druk

Midden in de zomer bereikt de zon de aarde met een zonnestand van rond de 45 graden een fotosynthetisch vermogen van tussen de 1200 en 2000 PPFD. Een groot aantal planten heeft echter al genoeg aan een hoeveelheid tussen de 200 en 400 mol. Dit kan variëren in de bloeifase.

Planten kunnen in bepaalde gevallen heel veeleisend zijn. Te veel fotonische druk zou schade aan de planten kunnen veroorzaken. Het is dus van belang om per soort plant de juiste hoeveelheid licht in je kweektent te hebben.

Hoeveel licht heeft jouw kweektent nodig?

Om te kunnen bepalen hoeveel licht je in je kweektent nodig hebt, vermenigvuldig je de lengte ervan met de breedte. Zo kan je heel eenvoudig het kweekoppervlak berekenen. Vervolgens vermenigvuldig je dit getal met de vereiste PPFD-waarde.

Laten we als voorbeeld nemen dat je kweektent 250 is en 80 cm breed. Je teeltoppervlak is dan 2,5 x 0,8 is 2 vierkante meter. Wil je hier twee vierkante meter bloeiende planten in plaatsen die een PPFDwaarde hebben van 500 mol, dan heb je simpel berekend 1000 mol nodig.

Om het benodigde wattage te kunnen berekenen, deel je het resultaat hiervan door de PPDF per watt aan licht. Voor Ledlampen geldt dat ze per wattage genoeg licht geven voor:

 • 120 W = 0,5m2
 • 200 W = 0,8m2
 • 280 W = 1m2
 • 350 W = 1,5m2

Sportleggings – Waar moet je op letten?

Tijdens het sporten is het belangrijk dat je sportkleding lekker zit en dat je er vrij in kunt bewegen. Veel mensen kiezen daarom de laatste jaren voor het dragen van een sportlegging. Een legging blijft namelijk goed op zijn plek zitten en belemmerd niet tijdens het sporten!

Tegenwoordig zijn leggings te verkrijgen in verschillende soorten en maten en voor mannen en vrouwen. Het aanbod wordt daardoor alleen maar groter en groter. Een goed moment om de belangrijkste punten even op een rijtje te zetten. Want waar moet je precies op letten bij het aanschaffen van een sportlegging?

 

Van welk materiaal is je legging gemaakt?

Het materiaal bij een sportlegging is erg belangrijk. Elk materiaal heeft namelijk zijn eigen eigenschappen. Een katoenen legging draagt bijvoorbeeld heerlijk en is uitermate geschikt voor de wat lichtere workouts. Liggen de wat zwaardere workouts meer in je straatje kies dan voor een sportlegging van polyester. Dit omdat polyester geen vocht opneemt en je daardoor geen last krijgt van natte benen. Dit is bij katoen wel het geval.

 

De stevigheid van jouw legging

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan wat nou beter is een strakke legging of een wijde legging. Een strakke legging die veel druk zet op je benen zou goed zijn voor de bloedsomloop en zou pijnlijke benen na het sporten voorkomen. Andere onderzoeken beweren dat dit niet waar is. Kies daarom wat jezelf lekker vindt zitten en waar je jezelf prettig in voelt. Uiteindelijk ben jij degene die erin moet sporten!

 

Welke extra’s wil je?

Sportleggings zijn gigantisch populair momenteel. Dit betekend dat er veel keuze is. Bedenk dus goed wat je wilt hebben voor je daadwerkelijk een sportlegging aanschaft. Wil je een sportlegging met grote zakken of zijn kleine zakken voldoende. Of wil je een sportlegging zonder zakken dat kan natuurlijk ook! Daarnaast is de kleur ook heel belangrijk. Bedenk welke tops of sport BH’s je hebt. Je wilt natuurlijk wel dat je een matchende outfit kunt aantrekken.

 

Naar welke lengte ben je opzoek?

Je kan een sportlegging aanschaffen in verschillende maten. Korte leggings, lange leggings het kan allemaal. We maken onderscheid in vier soorten leggings:

 

Full length: de naam zegt het al dit zijn de lange leggings.

Boot-cut: de legging zit wat losser dan de gemiddelde legging en is vooral geschikt voor yoga of pilates.

Capri: deze legging komt tot net onder de knieën. 

7/8ste: deze legging is langer dan capri en korter dan de full lenght.

 

Welke legging je ook kiest, kies er een waarin jij je lekker voelt! Want met een goede sportlegging ben je gemotiveerder om al je doelen te halen!

Versier de tuin met prachtige vlaggenmast kerstverlichting

Wanneer Kerstmis voor de deur staat, is decoreren een belangrijk onderdeel van de gezelligheid. Wat zou deze tijd zijn zonder de vele mooie lichtsnoeren op de donkere decemberavonden? Er is veel leuke kerstverlichting voor buiten, maar een van de gezelligste is ongetwijfeld de kerstverlichting voor aan de vlaggenmast.

Verspreid de vreugde met vlaggenmast kerstverlichting

Kerstverlichting voor vlaggenmasten zijn de perfecte manier om een gezellige sfeer te creëren in de achtertuin of op je werkplek. Het zorgt niet alleen voor vreugde voor jou, maar voor de hele buurt. Wil je tijdens de kerstperiode ook een kerstboom die tegen bijna alle weersomstandigheden bestand is? Dat kan met een Fairybell vlaggenmast kerstboom. Creëer in een handomdraai een prachtige kerstboom in je tuin of op je balkon. De prachtige Fairybell lichtkettingen met fijne guirlandes van LED lampjes laten je vlaggenmast eruit zien als een kerstboom. Het zal ongetwijfeld bijdragen aan een bijzondere kerststemming. De lichtkettingen zijn van hoge kwaliteit en geproduceerd in Europa. Met het slimme drukknopsysteem zijn ze eenvoudig te installeren, zo vermijd je onnodig stress in het midden van de kerstrace. Koop nu je mooiste vlaggenmast kerstverlichting bij kerstverlichtingbuiten.com!

Leg het neer, laat het schijnen en geniet

De Fairybell Vlaggenmast kerstboom kan met slechts één hand worden geïnstalleerd dankzij het eenvoudige configuratiesysteem. Deze kerstverlichting bestaat uit honderden warm witte LED lampjes en hang je eenvoudig op met behulp van je paalsysteem. Als het donker wordt ontstaat er een prachtig verlichte kerstboom, mede dankzij het unieke patroon van de vele lichtjes. Het effect is van alle kanten hetzelfde. De lichtstrengen zijn aangesloten op een speciale weerbestendige 24 volt transformator die eenvoudig op het lichtnet kan worden aangesloten, eventueel met een timer ertussen. Fairybell verlichting is bedoeld voor binnen en buiten en Fairybell mastschachten worden geleverd in een stevige verpakking.

In Nederland gemaakt

De Fairybell Led Kerstverlichting / Led lichtmast is gemaakt in Nederland, snel te plaatsen en gaat jaren mee. Ze zijn een ecologisch alternatief voor een echte kerstboom omdat er geen nieuwe boom gekapt hoeft te worden. De verlichting bestaat uit honderden tot duizenden efficiënte Led/Led lampjes in de vorm van een kerstboom. Er is keuze uit verschillende soorten Fairybell Kerstverlichting voor in de tuin. Er zijn Fairybells met warm witte Led, warm witte Led/Single Flash Led of met multi-color Led/Led verlichting. Fairybells zijn weerbestendig, dus je kunt er de hele winter van genieten. Je hangt het systeem eenvoudig door je mastsysteem heen. Het effect is van alle kanten hetzelfde: als het donker wordt ontstaat er mede door het unieke patroon van de vele lichtjes een prachtig verlichte kerstboom.

Veilige kerstverlichting is een must

Met Kerst zijn huizen en steden zoals gewoonlijk gevuld met lichtjes en lichtgevende versieringen. Hoe klein en ongevaarlijk ze ook lijken, deze apparaten hebben een klein elektrisch systeem in zich, dus het is erg belangrijk dat ze veilig zijn. Bij het kiezen van de lichtsnoeren voor in je boom of huis is het niet alleen belangrijk om te vertrouwen op het esthetische aspect of economisch gemak, maar ook om de veiligheidsfactor in overweging te nemen. Decoraties van slechte kwaliteit veroorzaken elk jaar kortsluiting, elektrocutie en branden. Bij lichtsnoeren neemt het risico exponentieel toe omdat deze decoraties ofwel altijd in contact komen met licht ontvlambare oppervlakken zoals papier en mos in kerststallen, hars van sparren of kunstbomen, maar ook onderhevig zijn aan extreme klimatologische omstandigheden. Ook bij het gebruik van de vlaggenmast kerstverlichting geldt dat veiligheid absoluut vereist is.

Meer dan genoeg keuze

Als het gaat om lichtsnoeren heb je trouwens keuze te over, gezien de grote verscheidenheid die de markt biedt tussen snoeren, slingers, gordijnen, lichtbuizen en verlichte bollen. En als tot een paar jaar geleden de vorm, kleur, lengte van de ketting of de maat van de lamp de enige eisen waren, sinds enige tijd ook mogelijk om te kiezen op basis van de lichtbron: met klassieke lamp of Led. Deze laatste hebben het voordeel dat ze langer meegaan, ook al kosten ze meer. Ze zijn zeer goed bestand tegen lage temperaturen, vochtigheid en trillingen, maar hun licht is niet altijd zo warm als dat van traditionele bronnen. Ze verbruiken minder, maar als een led kapot gaat, kan deze niet worden vervangen. Ze raken niet oververhit, dus ze zijn perfect bij gebruik in contact met ontvlambaar materiaal, en bevatten geen stoffen die schadelijk zijn voor het milieu zoals lood, stikstof of kwik of andere gassen die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Licht op in de winterse duisternis

Stel je eens voor dat terwijl je in je buurt rijdt, iemand op enkele honderden meters afstand van verbazing stopt om naar je huis te staren. Vraag je je af waarom? Niet als je weet dat zijn verbazing wordt veroorzaakt door jouw gigantische Fairybell-boom, een oceaan van twinkelende lichtjes maar toch zo licht als een eenvoudig gordijn, gespannen als een vlag op een centrale paal. De fascinerende silhouet is een echte blikvanger! Ook als je de gezelligheid van kerstbomen met lichtjes binnen wilt ervaren, hebben we een mooie selectie kleinere kerstbomen die het raam of op het schap kunnen versieren. We kunnen je met praktisch alles helpen als het gaat om vlaggenmasten kerstverlichting. Niet voor niets zijn we toonaangevend als het gaat om kerstverlichting en de daarbij behorende versieringen. Wij geven je graag advies om jouw Kerstmis tot een hoogtepunt te maken. Bel ons gerust voor meer informatie, onze medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden!

Welke soorten hangmatten zijn er?

Lekker wegdromen in je hangmat

De hangmat… Palmbomen, strand, zee, zon en dé hangmat. Het is erg eenvoudig om je een tropisch eiland voor de geest te halen en jezelf daar lekker lui in een hangmat te zien liggen met een heerlijk boek. Liefst nog met een lekkere cocktail met een gebogen rietje en parasolletje. Maar ook in Nederland in je tuin, op je balkon of gewoon in huis kun je genieten van een hangmat.

Nooit meer slapeloosheid

Volgens dehangmat.nl voel je jezelf in een hangmat bijna gewichtloos. Een hangmat ondersteunt je lichaam op een natuurlijkere manier dan een matras. Doordat je zacht kunt wiegen in een hangmat zal je veel minder last van slapeloosheid hebben. Volgens de hangmatgigant.nl wist Columbus dat al. Hij was degene die de hangmat introduceerde in Europa.

Wat voor soort hangmatten zijn er?

Op hangmatwereld.nl benoemen ze deze hoofdcategorieën:

 • Reishangmatten zonder spreidstok
 • Hangmatten met spreidstok
 • Hangmatten met standaard

In deze drie soorten kennen we dan eenpersoons, tweepersoons, extra grote en kinder- en babyhangmatten.

Help, ik heb geen twee palmbomen!

Geen bomen, geen probleem, je kunt je hangmat ook in een hoek tussen twee muren ophangen. Je kunt hem ook aan het plafond bevestigen. Heb je geen mogelijkheden, dan neem je er een standaard bij.

Mensen vallen altijd uit hangmatten

YouTube staat vol met grappige filmpjes van mensen die uit hun hangmat vallen. Wij geven je tips hoe je NIET uit je hangmat valt. Ten eerste, een hangmat met spreidstokken is moeilijker om in te gaan liggen. Dus begin met een hangmat zonder spreidstokken. Ten tweede, hang je een hangmat zo hoog op dat het midden van het doek halverwege je dijbenen komt. Spreid de stof met beide handen. Ga erin zitten. Til je benen in de hangmat en ga diagonaal erin liggen. Appeltje-eitje, lekker relaxen!

Winkelverkenner

Een leuk cadeau vind je bij borreldoosje.nl

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor bijvoorbeeld je vriend, vriendin, familie of collega’s? Dan ben je bij borreldoosje.nl aan het juiste adres! Wij hebben verschillende leuke cadeau’s die je kan geven. Denk hierbij aan een beterschap cadeau, borrelpakket of thee cadeau. Bij deze cadeau’s heb je de mogelijkheid om een gratis persoonlijk kaartje toe te voegen. Wat wil je nog meer?

Advies op maat nodig voor je cadeau?

Bij borreldoosje.nl willen we graag voor iedereen een uniek cadeau creëren. Heb je daarom advies op maat nodig? Of heb je iets in je gedachten? Dan kunnen wij met je meedenken! Neem contact op met info@borreldoosje.nl en vraag naar de mogelijkheden voor advies op maat. 

Wat hebben jullie nog meer?

Naast onze borrelpakketten, thee cadeau’s en beterschap cadeau’s hebben wij ook borrelboxen en cocktail pakketten. Dit zijn unieke pakketten waar jij de persoon helemaal mee verrast! Bestel je het voor 12:00? Dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. 

https://borreldoosje.nl/

Geef jouw slaapkamer een luxe hotel vibe

De slaapkamer is een plek waar je een groot deel van je dag doorbrengt. Ondanks dat je hier het grootste deel van slaapt is het nog steeds leuk om dezelfde liefde en aandacht aan je slaapkamer te geven net als aan de rest van je interieur.

 

Hotel chique

Een populaire stijl om in de slaapkamer terug te laten komen is de hotel chique woonstijl, want wie wil er nou niet elke ochtend wakker worden in een luxe hotelkamer? Deze woonstijl, gebaseerd op de Erik Kuster stijl, uit zich in rijke materialen en kleuren zoals marmer, goud en donkerblauw. Met de meubels uit het assortiment van Richmond Interiors creëer je vanzelfsprekend een hotel chique uitstraling. Je maakt van jouw slaapkamer een waar paleis met de meubels uit deze collectie.  

 

Accessoires als finishing touch

Bij het inrichten van jouw slaapkamer hoef je niet alleen aan de standaard meubels zoals een bed, kast en nachtkastje te denken. Styling is misschien nog wel de belangrijkste stap om jouw slaapkamer een goede en stijlvolle sfeer te geven. Ga voor een stijlvol dressoir en plaats er mooie decoratie op en maak de look van je bed af met sierkussens. Een andere upgrade voor je slaapkamer is het plaatsen van een vloerkleed. Het geeft je slaapkamer niet alleen een stijlvolle uitstraling, maar het is ook nog eens heerlijk zacht aan je voeten bij het opstaan ’s ochtends. 

 

Verlichting

Ook verlichting mag je niet vergeten. Een basis plafondlamp geeft prima licht, maar geeft het ook een trendy en gezellige uitstraling? Kies eens voor een hanglamp in de stijl die bij de rest past of ga voor een chique wandlamp naast het bed in plaats van een tafellamp. Kiezen voor de juiste verlichting is sfeerbepalend voor de ruimte.

 

Vergeet de muren niet

Nu je de juiste meubels, verlichting en accessoires hebt gevonden is er nog een belangrijk onderdeel om niet te vergeten. De muren. Kale witte muren zullen niet veel goeds doen voor de sfeer in jouw slaapkamer. Kies voor een donkere kleur om een chique basis te geven aan de kamer. Style de kamer af met mooie wanddecoratie. Ga voor een wandkleed met mooie print of voor een spiegel met een speelse vorm en gouden rand, dan geef jouw slaapkamer nét dat beetje extra.

Helemaal geïnspireerd om van jouw slaapkamer een luxe hotelkamer te maken? De mooiste meubels en accessoires shop je bij Sohome. De online woonwinkel met een verrassend assortiment. Sohome wordt door haar klanten beoordeeld met een 9.

Winkelverkenner

Vind het perfecte beeld

Ben je op zoek naar een afscheidscadeau voor je collegaof zoek je naar een beeld voor je tuin of huis? Er is veel keuze in beelden en sculpturen. Bij Artihove kun je sculpturen bestellenen bronzen beeldjes online kopen. Maar er is zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vind je het perfecte beeld of sculptuur en waar moet je op letten? In deze blog helpen we je op weg in de wereld van sculpturen en beelden zodat je inspiratie kunt opdoen.

Soorten beelden

Voordat je een beeld of sculptuur koopt, moet je weten over de verschillende soorten beelden die er zijn. Als je daar namelijk een idee van hebt, kun je een weloverwogen keuze maken en een beeld kopen die in jouw tuin past. Zo is er plastiek, dit zijn beelden die zijn opgebouwd uit kneedbare materialen zoals klei. Een sculptuur is een beeld die wordt gemaakt door materiaal weg te hakken of te snijden uit starre materialen zoals steen. Ook heb je assemblages, dit zijn beelden die gemaakt zijn van meerdere materialen. Denk bijvoorbeeld aan een beeld gemaakt van verschillende soorten steen.

Materialen

Er zijn ontzettend veel materialen die gebruikt kunnen worden voor beelden. Eigenlijk kun je van elk denkbaar materiaal een beeld maken. Beelden worden gemaakt van beton, was, gips, glas, klei, hout, metalen en papier. Tegenwoordig worden er zelfs prachtige sculpturen gemaakt van ijs! Als je weet wat voor soort beeld je ongeveer wilt kopen, kun je rond gaan kijken bij winkels en online. Houd daarbij de materialen van het beeld in acht. Zo is een beeld van papier niet echt handig als je hem in je tuin wilt plaatsen. En aan de andere kant, als je een massief beeld ziet maar je wilt eigenlijk een beeld voor in huis, kun je beter een kleiner formaat uitkiezen.

Als je een beeld wilt kopen, moet je dus van tevoren nadenken over de verschillende soorten en stijlen die er zijn. Ook moet je rekening houden met de materialen van het beeld, want niet elk materiaal is geschikt voor elke weersomstandigheid. Plaats bijvoorbeeld geen beelden gemaakt van papier in je tuin.

Vind het perfecte beeld

Ben je op zoek naar een afscheidscadeau voor je collegaof zoek je naar een beeld voor je tuin of huis? Er is veel keuze in beelden en sculpturen. Bij Artihove kun je sculpturen bestellenen bronzen beeldjes online kopen. Maar er is zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe vind je het perfecte beeld of sculptuur en waar moet je op letten? In deze blog helpen we je op weg in de wereld van sculpturen en beelden zodat je inspiratie kunt opdoen.

Soorten beelden

Voordat je een beeld of sculptuur koopt, moet je weten over de verschillende soorten beelden die er zijn. Als je daar namelijk een idee van hebt, kun je een weloverwogen keuze maken en een beeld kopen die in jouw tuin past. Zo is er plastiek, dit zijn beelden die zijn opgebouwd uit kneedbare materialen zoals klei. Een sculptuur is een beeld die wordt gemaakt door materiaal weg te hakken of te snijden uit starre materialen zoals steen. Ook heb je assemblages, dit zijn beelden die gemaakt zijn van meerdere materialen. Denk bijvoorbeeld aan een beeld gemaakt van verschillende soorten steen.

Materialen

Er zijn ontzettend veel materialen die gebruikt kunnen worden voor beelden. Eigenlijk kun je van elk denkbaar materiaal een beeld maken. Beelden worden gemaakt van beton, was, gips, glas, klei, hout, metalen en papier. Tegenwoordig worden er zelfs prachtige sculpturen gemaakt van ijs! Als je weet wat voor soort beeld je ongeveer wilt kopen, kun je rond gaan kijken bij winkels en online. Houd daarbij de materialen van het beeld in acht. Zo is een beeld van papier niet echt handig als je hem in je tuin wilt plaatsen. En aan de andere kant, als je een massief beeld ziet maar je wilt eigenlijk een beeld voor in huis, kun je beter een kleiner formaat uitkiezen.

Als je een beeld wilt kopen, moet je dus van tevoren nadenken over de verschillende soorten en stijlen die er zijn. Ook moet je rekening houden met de materialen van het beeld, want niet elk materiaal is geschikt voor elke weersomstandigheid. Plaats bijvoorbeeld geen beelden gemaakt van papier in je tuin.

Badkleding kopen voor deze zomer

Onmisbaar in je garderobe: badkleding. Voor een dagje naar het strand of misschien het zwembad of sauna, heb je (soms) badkleding nodig. In deze blog geven we tips waar je op moet letten bij het kopen van badkleding.

Tips bij de aankoop

 • Neem je aankoop mee naar huis en pas het daar nog eens goed door. In een pas hokje worden doorgaans je minpunten extra belicht. Als je badkleding past, focus je niet op je minpunten.
 • Neem je partner niet mee. Met het passen zie je er niet op je best uit en je wilt niet dat je partner dat ziet. Hij is vaak niet objectief. Neem in plaats daarvan iemand mee die eerlijk tegen je is.
 • Ga shoppen op een rustige dag. Dan is er alle tijd om een keuze te maken.
 • Ga niet mee met de mode, maar kies een model of merk dat bij je lichaam past.
 • Kijk niet naar de maat, maar of de badkleding goed zit. Een grotere maat kan soms dunner doen lijken.
 • Ga voor deskundig advies bij een speciaalzaak. Dan zit het goed en vaak is het niet eens duurder dan in een doorsnee warenhuis.
 • Voorkom online shoppen. Vaak weet je niet precies welke maten je hebt en dan is de kans op retour groot. Daar kun je flink onzeker van worden.
 • Wees niet onzeker. Nobody is perfect!

Badkleding.com

Bij badkleding.com kun je allerlei soorten badkleding kopen. Er is een ruime keuze aan dames-en herenmode en ook voor kinderen. Klik op de link om het assortiment te bekijken.

Het bestellen van een koelvitrine met deze interessante tips

Voor heel wat horecazaken geldt dat ze het fijn vinden om bijvoorbeeld een aantal lekkere desserts of andere gerechtjes te etaleren. Het etaleren van dergelijke gerechten is op zich niet zo heel moeilijk. Belangrijk is echter om er rekening mee te houden dat de verschillende gerechtjes goed op temperatuur gehouden dienen te worden. Dit kan wel eens een niet onaanzienlijke uitdaging vormen. Gelukkig bestaan er hier tegenwoordig interessante oplossingen voor. Het kopen van een koelvitrinezorgt ervoor dat je niet alleen je favoriete gerechten kan tentoonstellen, daarnaast worden ze altijd goed op temperatuur gehouden waardoor ze meteen opgegeten kunnen worden. Wil jij ook graag een kwalitatieve, goede koelvitrine bestellen? Dat kan met deze interessante tips!

Over welke omvang moet je koelvitrine beschikken?

In eerste instantie zal je jezelf de vraag willen stellen wat de omvang dient te zijn van de koelvitrine die je wenst te kopen. Op dit vlak zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk moet je goed kijken naar de grootte van de vitrine, maar wat bovendien ook te denken van de inhoud waarover ze moet beschikken? Wat dit betreft maken we een onderscheid tussen koelvitrines met een inhoud variërend van bijvoorbeeld 86 tot 235 liter of nog meer. Bepaal zeker op voorhand even voor jezelf aan welke capaciteit je precies behoeften hebt zodat je hier niet voor vervelende verrassingen mee komt te staan.

Over welke vorm en uitstraling moet ze beschikken?

De ene vitrine om te koelen is de andere niet. Dat geldt niet alleen voor de mogelijkheden waarover ze beschikt, maar ook voor de vormgeving. We maken wat dit betreft dan ook een onderscheid tussen enerzijds de horizontale en anderzijds de verticale koelvitrines. Bovendien is het zo dat je ook rekening moet houden met het feit of ze voorzien moeten zijn van een zogenaamde nachtjaloezie of niet. Dit laatste is iets dat in heel wat verschillende situaties goed van pas kan komen. Is het voor jou belangrijk dat je na sluitingstijd van de horecazaak de koelvitrine perfect kan afsluiten door middel van een dergelijke jaloezie? Dan is ook dat natuurlijk een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Hoe dan ook moet je dus ook zeker rekening houden met de uiterlijke kenmerken.

Andere belangrijke aandachtspunten bij een koelvitrine kopen

De bovenstaande aandachtspunten of tips hebben je reeds voorzien van heel wat nuttige informatie met betrekking tot het bestellen van een dergelijke vitrine. Er is echter meer. Door rekening te houden met louter en alleen de bovenstaande informatie weet je namelijk nog zeker niet alles over de beste koelvitrine om te kopen. Andere factoren waar je dan ook rekening mee zal willen houden zijn:

 1. Over hoeveel schappen dient devitrine precies te beschikken?
 2. Heb je een voorkeur voor een bepaald type koeling?
 3. Dient de koelvitrine in een bepaalde kleur te zijn vervaardigd?

De bovenstaande aandachtspunten zijn stuk voor stuk eveneens erg belangrijk om aandacht aan te besteden wanneer je een vitrine gaat bestellen. Hoe dan ook, sta je stil bij alle informatie die we hebben aangegeven hier op deze pagina? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat het vinden en kopen van de voor jou beste vitrine bij HorecaRama geen enkel probleem meer zal zijn.