Winkelverkenner
Image default
Tuin en buitenleven

Beste tuin windschermen die uw planten en bloemen zullen beschermen

Wist u dat een plotselinge windvlaag gemiddeld snelheden tot 50 km/u kan bereiken? Als dit in uw tuin gebeurt en uw planten of bloemen dreigen te worden beschadigd of vernietigd, dan is het tijd om na te denken over het investeren in het beste windscherm voor uw tuin. Als u ooit bent overvallen door een plotselinge stortbui en hebt gezien hoe snel waterdruppels kunnen vliegen, dan begrijpt u de noodzaak van een goed windscherm in uw tuin. Zelfs als het niet regent, maar de luchtvochtigheid hoog is, kunnen planten toch schade oplopen door een te grote blootstelling aan wind. Woont u bovendien in een gebied waar het vaak stormt, hard waait en hard regent, dan moet u zo snel mogelijk investeren in een goed windscherm.

 

Wat is een windscherm?

Een windscherm is een barrière die de wind tegenhoudt. Het wordt vaak gemaakt van bomen of struiken die dicht op elkaar staan. Windschermen worden vaak gebruikt op boerderijen en in de buurt van huizen, vooral in gebieden met harde wind. Ze kunnen grond en gewassen beschermen tegen wegwaaien. Veel mensen gebruiken ze ook om vee te beschermen tegen weersomstandigheden. Wanneer een windscherm een groot gebied bestrijkt, kan het fungeren als een “eerste verdedigingslinie” tegen sterke wind. In kleinere tuinen kunnen ze ook worden gebruikt om afzonderlijke planten tegen windschade te beschermen. Windschermen kunnen ook nuttig zijn om vogels uit tuinen weg te houden. Als u problemen hebt met vogels die uw tuinproducten opeten, kan het plaatsen van een uitrekbaar windscherm helpen om ze buiten te houden.

Welke planten kunt u als windscherm gebruiken?

In fruit- en groentetuinen kunnen bananen- en papajabomen, druivenstokken en andere hoge planten als windschermen worden gebruikt. Ze kunnen ook langs de randen van de tuin worden geplant voor extra bescherming.

Voor bloemen kunt u de volgende planten gebruiken:

– Essenbomen zijn een uitstekende keuze als bescherming tegen harde wind, maar ze bieden ook prachtige schaduw. Ze zijn ook zeer geschikt als habitat voor wilde dieren.

– Voor kleinere tuinen kunt u ook dwergfruitbomen en jeneverbessen proberen.

– Voor een unieke uitstraling kunt u ook dwergpalmen gebruiken.

– Veel naaldbomen en -struiken zijn ook zeer geschikt als windschermen. Ze kunnen ook een prachtige en unieke uitstraling aan uw tuin geven.

Tips voor windschermen in groenten- en fruittuinen

– Als u een grote tuin hebt, kunt u overwegen om twee of meer windschermen te maken. Zo kunt u een groter gebied beschermen.

– Zorg er bij het planten van uw windschermen voor dat u voldoende ruimte tussen de planten laat. Zo hebben ze genoeg ruimte om te groeien zonder dat ze gesnoeid hoeven te worden.

– Om bestuivers aan te trekken, moet u ervoor zorgen dat uw windschermen bloemen bevatten.

– Overweeg fruitbomen in uw windscherm te planten. Zo kunt u het fruit op één plek oogsten, in plaats van in de hele tuin.

– Wanneer u eetbare planten in uw windscherm plant, moet u soorten kiezen die geschikt zijn voor uw groeiomstandigheden en die goed bij elkaar passen.

Houten windscherm

Als u de ruimte hebt, kunt u het beste een natuurlijk geteeld windscherm gebruiken in plaats van een houten windscherm. Als een natuurlijk windscherm echter geen optie is, dan zijn houten windschermen een goed alternatief. Ze kunnen ook worden gebruikt als tijdelijk windscherm terwijl u wacht tot een natuurlijk windscherm is gegroeid. Er zijn veel adviezen en tips over het maken van een houten windscherm. Er zijn echter een paar dingen die u in gedachten moet houden:

– Zorg ervoor dat het sterk genoeg is en groot genoeg om sterke wind te weerstaan.

– Zorg ervoor dat het niet te dicht bij uw tuin staat.

– Zorg ervoor dat hij niet te dicht bij uw huis staat.

– Zorg ervoor dat uw uitzicht niet wordt belemmerd.

– Zorg ervoor dat de zon niet wordt geblokkeerd.

Conclusie

Een windscherm kan uw tuin beschermen tegen harde wind en hevige regen. Het kan ook individuele planten beschermen tegen omwaaien. Het kweken van je eigen windscherm kost misschien wat tijd, maar het is een geweldige manier om je tuin te beschermen en geld te besparen op tuinbenodigdheden. Windschermen zijn vooral belangrijk in gebieden met veel wind. Ze kunnen de grond en gewassen beschermen tegen wegwaaien. Ze kunnen ook nuttig zijn in tuinen, waar ze individuele planten beschermen tegen windschade.

 

https://www.tuincollectie.nl