Winkelverkenner
Image default
Dieren

Black Soldier Fly larven; De voedzaamste traktatie voor vogels!

Vogels mag je het hele jaar door voeren, dus ook buiten de wintermaanden. Bij deze voeding is het belangrijk dat het lekker, voedzaam en gezond is. Het is namelijk essentieel voor vogels dat ze voldoende eiwitten en calcium binnenkrijgen.

Wist je dat vogels gek zijn op larven? Niet alleen is het een culinaire traktatie, ook beschikken larven over de beste voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen helpen de vogels om gezond te blijven. Bovendien draagt het positief bij aan de groei, ontwikkeling en de dagelijkse bezigheden.

Op zoek naar een voedzame en lekkere snack voor vogels of voor andere dieren, zoals vissen, koi, reptielen of kippen? Kies dan voor Black Soldier Fly larven. Het beste alternatief voor gedroogde meelwormen. In dit blogbericht lees je er meer over.

De goede voedingsstoffen

Ben jij de eigenaar van een aantal kippen, vissen, koi, reptielen of wil je de vogels in de achtertuin bijvoeren? Dan wil je niets liever dan ze iets verantwoords aanbieden, zodat je hun gezondheid kunt waarborgen. Die kun je doen door voedzame traktaties aan te bieden. Wist je dat larven een lekkere traktatie zijn? Dit zijn niet zomaar larven – dit zijn Black Soldier Fly larven.

Zoals gezegd beschikken deze larven over veel voedingsstoffen, die de dieren meer dan goed doen. Kippen hebben bijvoorbeeld veel eiwitten hard nodig voor de groei van hun veren. Krijgen ze deze echter te weinig? Dan is de kans groot dat ze aan hun eigen veren gaan plukken, om toch voldoende eiwit binnen te krijgen.

De larven beschikken over 40% aan puur eiwit. Deze voeden en stimuleren de veren bij de groei hiervan. Vooral tijdens de rui hebben ze dit nodig. Kippen bevatten van zichzelf 90% eiwit, maar kunnen altijd iets extra’s gebruiken om dit aan te vullen. 

Bovendien dienen de larven als een extra bron van eiwitten en calcium tijdens koude periodes. Dat kan nooit kwaad. Naast kippen hebben ook vogels, vissen en kois baat bij eiwit, vooral op jonge leeftijd. Eiwitten ondersteunen groei, ontwikkeling en voorzien van energie. Met de 40% aan eiwit wordt dat met Black Soldier Fly larven volbracht.

Duurzaam vogelvoer, kippenvoer en visvoer

Wat betreft de duurzaamheid scoort BSF vrijwel alle punten die haalbaar zijn. Black Soldier Fly larven zijn namelijk een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld gedroogde meelwormen.

Black Soldier Fly larven bevatten alleen natuurlijke ingrediënten. Geen enkel hoogwaardig voer komt hieraan te pas. Bovendien zijn de voedingswaarden nog beter dan die van gedroogde meelwormen.

Hoe Black Soldier Fly Larven aanbieden?

De larven kun je op verschillende manieren aanbieden aan je dieren. Deze kun je bijvoorbeeld door het vogel- of kippenvoer mengen. Hierna kunnen vogels en kippen de larven oppikken. Hetzelfde kun je met het vissenvoer doen.

Omdat de meeste dieren gek zijn op larven, zullen de Black Soldier Fly larven hoe dan ook in de smaak vallen. Wil je de kippen of vogels nog een handje helpen? Voeg dan 15% van de larven toe aan het ‘normale’ voer. Een extra boost kan nooit kwaad!