Winkelverkenner
Image default
Auto’s en Motoren

Blijf beschermd op de weg: de juiste motorhandschoenen kopen voor jouw rijstijl

Voor je eigen veiligheid is het belangrijk om als motorrijder beschermende kleding te dragen. Een van de essentiële onderdelen is om de juiste beschermende motorhandschoenen kopen voor jouw rijstijl. Ze zorgen voor comfort, voor controle over de motor, maar ook voor warmte en veiligheid. Hieronder lees je waarom het dragen van motorhandschoenen belangrijk is en hoe je de juiste kiest die bij jouw rijstijl past. 

Waarom is het zo belang om deze handschoenen te dragen?

Het is misschien een schot voor open doel maar motorhandschoenen spelen een cruciale rol bij het beschermen van je handen tijdens het motorrijden. Ze bieden bescherming tijdens een val, maar ze beschermen ook tegen de weersomstandigheden. Je kan handschoenen dragen om je handen warm en droog te houden, maar ook om goed grip te houden op het stuur. Door handschoenen te dragen heb je beter grip op de handvaten namelijk en dat is belangrijk in bochten en bij snelle manoeuvres. Ook verminder je de vermoeidheid van je handen als je goede handschoenen draagt. 

Verschillende soorten motorhandschoenen

Als je motorhandschoenen kopen gaat, dan zal je zien dat er verschillende types zijn waar je uit kan kiezen. Het is belangrijk om te kiezen voor het type handschoen dat bij jou specifieke behoeften past, maar ook bij je rijstijl en de weersomstandigheden waarin je rijdt. 

Je kan gaan voor textiele of leren motorhandschoenen, maar er zijn ook speciale waterdichte handschoenen. Daarnaast heb je nog de keuze tussen winter-, zomer- of all season-handschoenen. Elk type handschoenen heeft zijn voor- en nadelen. Daarom is het belangrijk om na te gaan welke behoefte je hebt tijdens je rit en in welke seizoenen je rijdt.  

De juiste motorhandschoenen kopen voor jouw rijstijl

Als je het juiste type motorhandschoenen kopen gaat, dan is het ook belangrijk om rekening te houden met je rijstijl. Ben je een sportieve rijder waarbij je behoefte hebt aan goede grip en bescherming bij hoge snelheden? Kies dan voor leren handschoenen met versterkte knokkelbescherming en stevige sluiting. Ben je meer het type om te toeren? Dan kan je kiezen voor comfortabelere handschoenen met een extra padding, zoals textiele handschoenen. Ga je off-road rijden? Dan heb je handschoenen nodig die geschikt zijn voor ruwe omstandigheden met versterkte bescherming en stevige sluiting. Ben je een echte stadsrijder? Kies dan voor waterdichte handschoenen met reflecterende details om goed zichtbaar te zijn voor het overige verkeer. 

Waar moet je nog meer op letten bij motorhandschoenen kopen? 

Als je motorhandschoenen kopen gaat, dan is het belangrijk om nog een aantal aspecten in je achterhoofd te houden. Denk aan welke bescherming je nodig hebt, maar let ook goed op de juiste pasvorm. Welke sluiting vind je fijn en sluit de motorhandschoen goed aan bij je pak of zit het onprettig? Welk materiaal vind je fijn en heb je handschoenen nodig die reflecterend zijn voor extra zichtbaarheid, bijvoorbeeld in de stad? 

Motorhandschoenen kopen is één deel van je uitrusting voor op de motor, maar het is natuurlijk belangrijk dat je een volledige uitrusting aanschaft om ervoor te zorgen dat je beschermd bent tegen zoveel mogelijk letsel tijdens een ongeval. Zoek bijvoorbeeld ook naar een mooie motorhelm!