Winkelverkenner
Image default
Sport

De 10 beste stappentellers van 2021

De 10 beste stappentellers van 2021

Volg je stappen met deze stappentellers. Het bijhouden van uw activiteitenniveau – het maakt niet uit hoe veel of hoe weinig – is iets waar we allemaal aan gewend zijn geraakt. We weten welke spieren we wanneer trainen, hoe vaak we rustdagen hebben, en dat yoga morgen moeilijker zal zijn als we vandaag niet stretchen. De meest elementaire vorm van dit activiteitsbewustzijn is het bijhouden van je stappen, iets wat maar weinigen van ons alleen mentaal bijhouden. 

Aangezien wandelen de meest voorkomende en aantoonbaar heilzame vorm van lichaamsbeweging is, kan het besluit om bij te houden hoeveel afstand je op een dag aflegt een grote invloed hebben op uw gezondheid. Om deze verandering door te voeren, hebt u een stappenteller nodig die u bijhoudt. Wij hebben de beste stappentellers voor elke behoefte en elk budget geselecteerd.

Beste stappenteller overall: Fitbit Inspire 2 activity tracker

De Inspire 2 activity tracker van FitBit houdt uw stappen en afstand, hartslag, verbrande calorieën, actieve minuten en slaapstatus bij terwijl u sms- en oproepmeldingen kunt zien. Je kunt er ook stille alarmen mee instellen die je wekken door te zoemen op je pols – een geweldige functie voor degenen die een huisgenoot of partner niet wakker willen maken.

Met een gestroomlijnd ontwerp, mogelijkheden om doelen te stellen en gratis app-toegang voor een gemiddelde prijs is dit een stappenteller voor dagelijks gebruik die iedereen kan gebruiken, ongeacht hoe gevorderd of beginnend ze zijn. De batterij gaat tot 10 dagen mee en het apparaat wordt geleverd met een handige oplaadkabel.

Het beste? U kunt de stappenteller gebruiken om een breed scala aan trainingen op te nemen, waaronder wandelen, zwemmen en fietsen.

Mooiste stappenteller FitBit Versa 2

De Versa 2 van FitBit is de Cadillac onder de stappentellers. Naast het bijhouden van uw stappen en afstand, hartslag, calorieën, actieve minuten, beklommen verdiepingen, uurlijkse activiteit en slaapstatus, sluit hij naadloos aan op uw andere apparaten – iets waar veel stappentellers niet toe in staat zijn. U kunt hem niet alleen aansluiten op uw telefoon voor oproep- en sms-berichten, maar u kunt hem ook aansluiten op uw Amazon Alexa voor updates, om timers in te stellen en om uw andere slimme thuisapparaten te bedienen met het geluid van uw stem. Bovendien kunt u Spotify- of Pandora-afspeellijsten rechtstreeks naar uw horloge downloaden om er tijdens uw langere wandelingen naar te luisteren. De batterij gaat tot zes dagen mee.

Beste stappenteller voor hardlopen: Garmin Vivosmart 4 activity tracker

Garmin’s Vivosmart 4 activiteitentracker heeft een ultraslank ontwerp terwijl het toch uw hartslag, stappen, afstand en slaapstatus bijhoudt. Het duikt dieper in uw slaapstatus met geavanceerde monitoring van uw REM-cyclus, het meten van uw bloed zuurstof niveaus door de pols sensor.

Het neemt dezelfde diepe duik met uw hartslag en beoordeelt uw dagelijkse stressniveau. Met dit apparaat kunt u timers instellen voor uw activiteit, zodat u uw hardloopactiviteiten naar een hoger niveau kunt tillen. Het maakt ook verbinding met uw telefoon en biedt trilmeldingen voor oproepen en sms-berichten, evenals GPS-tracering om u te helpen uw route te zien. De batterij gaat tot een week mee.

Meeste simpele stappenteller Omron walking style IV

De waarheid is dat stappentellers niet langer alleen stappentellers zijn. Ze worden nu geleverd met veel robuustere en nuttigere functies. Over extra functies gesproken, de Omron walking style IV is de onbetwistbare kampioen van de stappentellerwereld. In de kern is dit handige apparaat van het gezondheidsbedrijf Omron Healthcare, Inc. een bloeddrukmeter die om de pols wordt gedragen. Het meest opvallende kenmerk van de Omron walking is de flexibele synthetische polsband die ontworpen is om gemakkelijk leeg te lopen en op te blazen om zijn vorm te behouden. Op die manier past hij comfortabel en goed om uw pols en kunt u altijd en overal uw bloeddruk meten. Volgens voorlopige tests en beoordelingen kan deze geavanceerde wearable inderdaad nauwkeurige metingen leveren, vergelijkbaar met de hoogwaardige bloeddrukmeters die in moderne zorginstellingen worden gebruikt.

 

Het beste met App: Fitbit Charge 3

De Fitbit Charge 3 biedt alles (en meer) wat de meeste mensen nodig hebben – hij houdt stappen bij, afgelegde afstand, hartslag, calorieën, slaapstatus, biedt oproep- en sms-waarschuwingen, Bluetooth-mogelijkheid, 15 verschillende trainingsmodi, en hij is waterbestendig.

Samen met de premium functies en een volle week batterijduur krijgen gebruikers toegang tot de FitBit app, waar al hun persoonlijke gegevens te vinden zijn en vergeleken kunnen worden om nieuwe fitnessdoelen te stellen. U kunt de app ook gebruiken om contact te leggen met andere FitBit-gebruikers en gepersonaliseerde begeleiding te krijgen die direct betrekking heeft op uw statistieken.

Meest comfortabele stappenteller Xiaomi Mi Band 3

Als u houdt van het gemak van een stappenteller aan een polsband, dan is de Xiaomi Mi Band 3 een redelijk geprijsd toestel dat uw stappen bijhoudt en nog veel meer. Vergeleken met andere polsbandtoestellen is het eenvoudig en minimalistisch qua ontwerp en functionaliteit, maar het houdt uw stappen, afstanden, tempo, verbrande calorieën, en ook uw slaappatronen bij. U kunt de gegevens via Bluetooth synchroniseren met de app en dan uw dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse activiteiten- en slaappatronen bekijken, zodat u op de hoogte kunt blijven van uw vorderingen en verbeteringen kunt aanbrengen.

Wanneer u te lang hebt gezeten, zal de Mi Band 3 zachtjes zoemen, zodat u weet dat het tijd is om te bewegen. Hij trilt ook wanneer uw telefoon oproepen, berichten of andere meldingen ontvangt, en laat zelfs naam/ID zien wanneer u een oproep ontvangt. Dit toestel is uiterst duurzaam en bestand tegen waterspatten, zweet, cosmetica en nog veel meer, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het verwijderen ervan voor uw dagelijkse bezigheden, zoals douchen of handen wassen.


Waarop je moet letten bij een stappenteller

Informatie

Stappentellers verschillen in de informatie die zij geven. Sommige eenvoudige versies meten alleen de afstand – het aantal stappen/mijlen dat u zet terwijl u hem draagt. Naarmate stappentellers geavanceerder worden, wordt ook de informatie die u eruit kunt halen groter. Hartslag en calorieën vindt u normaal gesproken in polshorloges. Als uw stappenteller een app-functie heeft, kunt u daar misschien extra informatie mee krijgen. Uw fitnessdoelen zullen bepalen welke informatie u uit uw toestel nodig hebt. 

Levensduur van de batterij

Op den duur moet uw stappenteller worden opgeladen. De gemiddelde levensduur van de batterij van een stappenteller is vier tot vijf dagen – langer als u hem niet consequent aanhoudt. 

Ontwerp

Stappentellers kunnen op verschillende manieren gedragen worden: aan een koordje om uw hals, aan uw broeksband, of om uw pols als een horloge. Welke stijl het beste bij u past, hangt af van waarvoor u uw stappenteller wilt gebruiken en hoe vaak u van plan bent hem te gebruiken. Als u een stappenteller zoekt om de dagelijkse activiteit bij te houden, is de stijl van een polshorloge het meest gebruikelijk. 

Accessoires en apps

Veel stappentellers kunnen op sommige punten geüpgraded worden. Misschien kunt u de band van uw stappenteller veranderen in iets dat meer uw stijl is, of misschien wilt u via een gezamenlijke app met vrienden communiceren. Hoe geavanceerder uw stappenteller, hoe meer opties u zult hebben.

https://sporthorloge.info/beste-stappenteller/

Gerelateerde artikelen

Nieuw trimvest nodig? Kies uit een gevarieerd duikassortiment

Op zoek naar goed fitness apparatuur?

Waarom zijn schoenendrogers geweldig voor sporters?