Winkelverkenner
Image default
Woning en Tuin

De allernieuwste trends op het gebied van speelhuisjes, schommels en zandbakken

Speeltoestellen voor in de tuin zijn altijd een geweldig cadeau geweest voor kinderen. Als een van hun vriendjes een speelhuis, schommel of zandbak in de tuin had, waren alle kinderen daar aan het spelen en was dat het populairste kind van de klas. Maar ze hoeven allemaal niet zo duur te zijn om ze aan te schaffen. Maar je moet wel rekening met een aantal dingen houden en er zijn nu ook nieuwe trends ontwikkelt bij bepaalde producten. Wat deze zijn, lees je in deze blog.

Speelhuisjes worden steeds uitgebreider

In het begin denk je bij een speelhuisje vooral aan een klein nephuisje waar kinderen net alsof kunnen doen dat ze zelf een huis hebben. Met een keuken, ramen die open en dicht kunnen en ook een mini woonkamer. Maar nu zijn het bijna boomhutten geworden met allerlei bepaalde elementen erop waardoor het nog leuker wordt. Bijvoorbeeld een trap waarmee je naar boven gaat in het huisje en daarna van de glijbaan kunt afglijden. En dan op het platform heb je allerlei elementen waarmee ze kunnen spelen en hebben een leuk overzicht van de buurt. Kortom, het is veel meer dan een huisje geworden.

Schommels zijn niet alleen voor kinderen

Je zou denken dat schommels alleen voor kinderen nog leuk zijn. Maar uit onderzoek is gebleken dat volwassen die schommelen, beter hun gedachten op een rijtje kunnen zetten en daarmee ook meer rust krijgen in hun hoofd. Daarom zijn er tegenwoordig producten waarmee je de schommel zelf van kindermaat tot aan volwassen maat kan uitschuiven. Als je kind erop wil, ga het kind lekker. Maar wil jij even in de avond, dan kan dat gewoon. Niets is te gek.

Minder rotzooi en meer plezier

Ook voor de zandbak zijn er nieuwkomende trends. Bijvoorbeeld dat er nu eetbaar zand bestaat. Jij doet je kind in de zandbak en doet daar dan een zak van een bepaald merk eetbaar zand in en tadaa! Je hebt klaar en hoeft je als ouder niet zorgen te maken. Daarbij is het ook mogelijk zand te vervangen met iets anders, zoals Orbeez. Kijk voor alle ideeën op www.speeltoestel-koning.nl.