Winkelverkenner
Image default
Sport

De Garmin Fenix 7 review: Sterker worden. 7 dagen per week

De Garmin Fenix 7 review: Sterker worden. 7 dagen per week

 Ga de uitdaging van atletiek en het buitenleven aan met het robuuste fenix 7 Sapphire Solar multisport GPS-horloge. De krasbestendige PowerSapphire ™ zonne-oplaadlens maakt gebruik van de kracht van de zon om de levensduur van de batterij te verlengen en geavanceerde trainingsfuncties, sport-apps, gezondheids- en welzijnsbewakingssensoren.

De Garmin Fenix 7: Voor fanatieke sporters

De Garmin Fenix ​​7 is een nieuwe versie van de Fenix ​​lijn, geschikt voor fanatieke sporters. Op het touchscreen navigeer je eenvoudig door alle apps. De Fenix ​​7 accu gaat langer mee dan zijn vorige versie, de Fenix 6. Dit betekent dat hij tot 18 dagen meegaat in de smartwatch-modus. Er zijn meer dan 40 sportprofielen om uit te kiezen op je horloge. Met dit horloge meet je nauwkeurig je atletische prestaties. De realtime stamina-functie meet je inspanningen nauwkeurig. Dit geeft je inzicht in je uithoudingsvermogen en voorkomt overbelasting tijdens je activiteit. Muziektracks en kaarten sla je op in 16 GB geheugen. Sporthorloges zijn bestand tegen extreme omstandigheden zoals grote hoogtes en extreme kou.  De Garmin Fenix ​​​​7 kan ook worden gebruikt om stressniveaus, vochtinname, stappen en slaap bij te houden. Dit maakt de Garmin Fenix 7 een van de beste sporthorloges van dit moment op de markt.

Het design van de Garmin Fenix 7

Op het eerste gezicht lijkt de Fenix ​​7 precies op Fenix ​​6, maar er zijn zeker verschillen. Het meest opvallende verschil is de verlenging van de roestvrijstalen ring. Het bedekt ook de lugs, de uitsteeksels op de horlogekast waaraan de armband is bevestigd. Dit is ook waar de ring wordt vastgeschroefd, in plaats van op de ring zelf zoals het vroeger was. Dit nieuwe ontwerp biedt een beetje bescherming en creëert meer ruimte voor (eventuele) zonwering.

De uitzondering op deze structuur is Fenix 7s. De kleinste Fenix 7 heeft namelijk een roestvrijstalen of titanium rand zónder schroeven, waarmee hij premium en stijlvol oogt, maar wat minder robuust overkomt dan zijn grote broers.  Verder zit er nu een beschermende rand rond de start/stopknop, zodat deze minder snel bij toeval ingedrukt wordt tijdens een workout, door bijvoorbeeld de mouw van je jas.

De Garmin Fenix 7 wordt in verschillende formaten aangeboden:

  • 42mm
  • 47mm
  • 51mm

Verschil tusesn de Garmin Fenix 7S en 7X

De Fenix ​​​​7S is een kleinere versie, geschikt voor degenen die een kleiner horloge nodig hebben (maar met alle geweldige functies), een kleine pols hebben of niet al het gewicht van zo’n groot model willen dragen. Het is ook het minste van “kijk naar mij” horloges op kantoor. De Fenix ​​​​7X is de grootste variatie en ik vind hem persoonlijk het leukst, maar ik heb ook gemerkt dat ik na de eerste paar weken genieten van de looks de normale of 7S lichtgewicht mis.

 Dat klopt: ik ben in deze val gelopen en was een beetje teleurgesteld over de aanschaf van de Garmin Fenix ​​6X. En ja: ik betaal het horloge zodat ik hier de sterke en zwakke punten van mijn test kan uitleggen! Als je dus twijfelt tussen Garmin Fenix ​​7s, normale maat en Fenix ​​7X, denk dan eens goed na over het kiezen van het grootste Fenix ​​7X-model.

De batterijduur van het Garmin horloge

De levensduur van de batterij is altijd een belangrijk verkoopargument geweest voor Garmin-sporthorloges en de Fenix ​​​​7 doet wat hij belooft. Het is echter belangrijk op te merken dat elk horloge in het assortiment een ander formaat batterij heeft en sommige hebben zonnecellen. Daarom zal de levensduur van de batterij anders zijn.

 De door ons geteste Fenix ​​7 Sapphire Solar wordt geleverd met Garmin’s Power Glass. Het verzamelt overdag zonne-energie om de batterij op te laden. Soms moet ik mijn horloge opladen, maar door de zonnecellen zoek ik zelden een stopcontact. De frequentie waarmee je je horloge daadwerkelijk moet opladen, hangt af van hoe je je horloge gebruikt en de sensoren die je activeert. De batterijduur van dit garmin sporthorloge is – zeker in smartwatch modus- heel erg goed.

Conclusie

Koop de Fenix ​​7S Sapphire Solar en je bent de winnaar onder de multisporthorloges. Het gaat lang mee op een enkele lading, is compact, ongelooflijk duurzaam, heeft een nauwkeurige positionering en zit boordevol informatie over je training. Veel sporten kunnen op dit horloge worden geregistreerd en naar behoefte worden ingesteld in de Garmin Connect IQ Store-app, wijzerplaat en gegevensscherm. Ook op het gebied van hartslag, stress en ademhaling kun je nauwkeurige metingen verwachten.

Het scherm is misschien iets helderder en je moet de lay-out van de instellingen van je app vereenvoudigen. Ook hopen we dat Garmin zich wat meer gaat richten op de vacatures van personal health coaches.

En de adviesprijs. Het is stevig, maar er zijn veel beloningen. Garmin’s kennis en expertise op het gebied van sport, meten en analyseren, uitzonderlijke hardware en regelmatige updates. Jij beslist! Op zoek naar een Fenix ​​7 horloge, een duurdere Epix Gen 2 of een ander merk horloge?

https://bestgekocht.nl/beste-sporthorloges/