Winkelverkenner

De klassieke tuin

Nu de lente echt weer begonnen is moet je toch ook echt weer gaan nadenken wat je dit jaar met de tuin gaat doen! Kies je voor een moderne stijl van je tuin of hou je toch meer van een klassieke tuin? De klassieke tuinen kennen hun oorsprong in de Franse baroktuinen waarvan het bekendste voorbeeld toch wel de tuin is van het paleis van de zonnekoning genaamd Versailles.

Even een klein uitstapje de zonnekoning is de bijnaam van  Franse koning Lodewijk XIV die in 1638 geboren  werd en pas in 1715 in Versailles op 77 jarige leeftijd kwam te overlijden. Lodewijk XIV stond vooral bekend om zijn politiek van absolutisme waardoor hij de hegemonie van Frankrijk in Europa wist uit te bouwen. In het jaar 1682 verhuisde Lodewijk XIV van Parijs naar Versailles. Zijn nieuwe reusachtige paleis had een schitterende Franse baroktuin die hedendaags nog steeds te bewonderen valt.

Het ontwerp bij een klassieke tuin is vooral heel strak waarbij symmetrie ook een grote rol speelt. Bij een klassieke tuin moet het groen goed gesnoeid blijven en dit gaat allemaal in combinatie met bloeiende planten. Een klassieke tuin vormgeven is een taak die je kunt uitbesteden aan een hoveniersbedrijf maar mocht je nu wel de tijd hebben dan is het ook prima zelf vorm te geven. Bij een klassieke tuin is dan wel echt van belang dat je over het juiste gereedschap beschikt. Een goede heggenschaar, het liefst een benzine heggenschaar,  is sowieso noodzakelijk. Mocht je nu opzoek zijn naar kwalitatief hoogwaardige gereedschap dan doe je er verstandig aan om een bezoekje te brengen aan de website van Fuxtec. Op deze website kun je voor een goedkope prijs het beste gereedschap bestellen.  Het bedrijf garandeert een snelle levering en biedt aan de klanten vele betaalmogelijkheden. Al het gereedschap wordt geleverd met garantie!

Website bezoeken