Winkelverkenner
Image default
Mode en Kleding

De modetrends van het afgelopen decennium

Modetrends komen en gaan in stijl – vaak vervagen ze sneller in populariteit dan je ‘boe’ kunt zeggen. Over het algemeen is dit een goede zaak, aangezien veel kleding- en accessoires jaren later volledig uit de mode zijn. Dat gezegd hebbende, de jaren 2010 waren een decennium boordevol modetrends waarvan we hopen dat ze de tand des tijds zullen doorstaan.

Hoewel het afgelopen decennium een ​​aantal modetrends heeft gehad die we graag achter ons zouden laten – zoals te kleine zonnebrillen die schijnbaar alleen geschikt zijn voor het gezicht van een supermodel – zijn er ook een aantal trends die we graag willen terugzien in het nieuwe decennium. 

Van knusse tot stijlvolle en loszittende retro-geïnspireerde kleding, de modetrends van het afgelopen decennium hebben ons geleerd dat we geen comfort hoeven op te offeren om modieus te zijn. Hier zijn enkele van de meest populaire modetrends van het afgelopen decennium: 

  1. Athleisure 

Van alle modetrends die in de jaren 2010 enorm populair waren, was athleisure misschien wel de meest comfortabele van allemaal. Zelfs als je nog geen kennis hebt gemaakt met de term “athleisure”, is de kans groot dat je de trend hebt beoefend zonder het te weten 

Volgens The Atlantic veroorzaakte atletiek kledingmerk Lulelemon – vooral bekend om zijn yogabroeken – ‘een wereldwijde moderevolutie die soms’ athleisure ‘of’ activewear ‘wordt genoemd,’ en ‘vervaagde het de scheidslijn tussen yoga-en-spin-class-kleding en normale streetkleding. ” Met andere woorden, athleisure is comfortabel genoeg om naar de sportschool te dragen en stijlvol genoeg om tijdens een brunch te dragen.

  1. Mom Jeans 

Modetrends duren niet eeuwig. Dat gezegd hebbende, de beste trends (of de slechtste, afhankelijk van je persoonlijke smaak) komen uiteindelijk terug, waardoor een hele generatie mensen op zoek gaat naar schatten in de kledingkast van hun ouders. Dit was zeker het geval voor “mom jeans”, die misschien wel een van de grootste SNL-sketchen aller tijden inspireerde. De mom jeans komen dus regelmatig terug in de mode, maar een voorbeeld van een merk wat nu hip is dameskleding van Ba&sh

  1. Het vest 

Het vest is een van de meest veelzijdige kledingstukken die een garderobe kan hebben – en hoewel ze door de jaren heen als modetrend in en uit de mode zijn geraakt, zagen we in de jaren 2010 vesten een comeback maken.

  1. Gescheurde broeken 

Tot grote verwarring van grootouders, zagen we een toename van verontruste mode, of kleding die eruitzag alsof ze jarenlang goed gedragen waren – ondanks dat ze gloednieuw waren. Vooral voor gescheurde spijkerbroeken waren voor zowel mannen als vrouwen helemaal in, waardoor sommige mensen de aantrekkingskracht van het uitgeven van veel geld aan gescheurde en gescheurde kleding in twijfel trokken.

  1. Jumpsuits 

Ook de jumpsuits waren helemaal in. Hoe vaak heb je die blouse met die broek, die broek met deze trui, deze trui met die rok gepast – om vervolgens 15 minuten te laat op je werk te komen met de trui en broek waarmee je bent begonnen? Gelukkig was het dankzij een van de populairste modetrends van het afgelopen decennium nog nooit zo eenvoudig om een ​​stijlvolle outfit uit je garderobe te kiezen. Door het gemak van een jurk uit één stuk te combineren met het bewegingsbereik van een broek, is de jumpsuit een mode-go-to geworden voor vrouwen van elk lichaamstype.

 

https://keepitsecretstore.com/