Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

De voordelen van infrarood panelen in je woning

We moeten allemaal van het gas af en daarom is verwarmen op gas ook niet meer van nu. Met infraroodpanelen kun je jouw woning verwarmen zonder gebruik te maken van gas. Dit is beter voor het milieu en zal op den duur ook schelen in de portemonnee. Je kunt ervoor kiezen om direct het hele huis te verwarmen met infraroodpanelen of je kunt per kamer de overstap maken. Zo blijven de kamers zonder de panelen nog verwarmd op de oude manier en de nieuwe kamers worden verwarmd door middel van de infraroodpanelen. Op die manier kun je op jouw gemak de overstap maken naar een huis dat duurzaam wordt verwarmd. 

Hoe werkt het verwarmen met infrarood panelen

De infrarood panelen worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk van je woning. Je verwarmt de woning dus elektrisch in plaats van op gas. Infrarood panelen kunnen door het hele huis worden gehangen waardoor je ook de badkamer, de zolder en de kinderkamer mee kunt nemen. Een verwarmde woning is niet alleen comfortabel en prettig, maar is ook beter voor de gezondheid. Wanneer een woning te koud is kan het erg vochtig worden in huis. Dit zorgt vervolgens weer voor schimmels. Om dit te voorkomen kies je voor infrarood panelen. Op die manier houd je jouw huis lekker warm op een duurzame manier. 

De verschillende ontwerpen van de infrarood panelen

Doordat de infraroodpanelen in veel verschillende ontwerpen komen, kun je ze mooi in het interieur verwerken zonder dat er een grote radiator in de kamer staat. Zo heb je een krijtbord welke mooi in de kinderkamer past. Hierin zitten de infrarood panelen verwerkt waardoor zowel de kamer wordt verwarmd én je kind kan met het krijtbord spelen. Ook kunnen de infrarood panelen worden verwerkt in een schilderij. Niemand zal zien dat dat schilderij eigenlijk een warmtebron is. Doordat de infrarood panelen op elektriciteit werken kun je de panelen overal in huis hangen waar je maar wilt om de ruimte lekker te verwarmen. 

Een duurzame manier van verwarmen

Met infraroodpanelen kun je de ruimte binnen 5 tot 10 minuten al lekker opwarmen op een zeer milieuvriendelijke manier. Wanneer je de infrarood panelen combineert met groene stroom stoot je helemaal geen CO2 uit maar profiteer je wel van een comfortabele en warme woning. Daarnaast bespaar je ook flink op je gasrekening doordat je volledig elektrisch de woning kunt verwarmen door middel van infrarood panelen. De panelen kun je via infraroodpaneel.nl aanschaffen en komen in veel verschillende ontwerpen en afmetingen.