Winkelverkenner
Image default
Tuin en buitenleven

De waarheid over kunstmatige kerstbomen

Bij Kerstmis zijn de tradities en de symboliek van de feestdag vaak belangrijker dan de praktische aspecten. Daarom kiezen veel mensen voor een traditionele kunstboom in plaats van een echte. Of het nu gaat om duurzaamheid, kosten of brandveiligheid, er zijn voor- en nadelen aan zowel echte als kunstbomen. Lees verder om erachter te komen welke geschikt is voor u deze kerst…

 

 

Echte kerstbomen

Echte kerstbomen zijn een geweldige keuze voor de milieubewuste kerstliefhebber. Ze zijn een hernieuwbare bron van groen en kunnen elk jaar opnieuw worden gebruikt. Echte kerstbomen maken al sinds het prille begin deel uit van Kerstmis. De eerste echte kerstboom was waarschijnlijk versierd met appels en felgekleurd fruit, met misschien wat eetbare bessen en noten. Echte bomen zijn meer dan alleen een mooie versiering voor uw huis. Ze zijn een natuurlijke bron van vitaminen en mineralen voor uw gezin en een uitstekende bron voor de luchtkwaliteit binnenshuis. Studies tonen aan dat echte bomen zorgen voor een betere luchtkwaliteit binnenshuis dan kunstbomen. Het belangrijkste is dat u uw echte boom goed verzorgt.

 

Kunstmatige kerstbomen

Hoewel echte bomen een natuurlijke keuze zijn, zijn kunstkerstbomen veel handiger om te kopen dan hun levende tegenhangers. Maar hoe weet u welke kunstboom u moet kiezen? Inzicht in de verschillende soorten kunstbomen kan u helpen de perfecte boom voor uw huis te vinden. Vezelbomen – Deze bomen zijn een mix van polyester en plastic vezels. Deze bomen zijn over het algemeen het goedkoopst en het minst realistisch. Ze hebben de neiging vezels af te geven en zijn over het algemeen niet erg duurzaam. Zijden bomen – Zijden bomen zien er realistischer uit dan vezelbomen, maar ze zijn minder duurzaam en doorgaans duurder. Ze zijn een goede keuze als je kinderen hebt en een boom wilt met een zachtere, minder stekelige uitstraling. Harsbomen – Harsbomen zijn het meest realistische en duurzame type kunstboom. Ze zijn gemaakt van polyvinyl, dat stijf is en bijna niet afgeeft. Door hun stijve takken en bladeren zijn ze een goede keuze voor zwaardere decoraties, zoals die met grote lichten of ornamenten.

 

Welke is beter?

Echte bomen hebben de natuurlijke geur van Kerstmis en zijn een goede keuze als je geld wilt besparen en je ecologische voetafdruk wilt verkleinen. Ze zijn echter wel wat meer werk, en je moet ervoor zorgen dat ze goed worden verzorgd. Kunstbomen zijn iets duurder, maar je hoeft ze niet te bewateren of te bemesten. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het opruimen van dode bladeren of het aanbrengen van insecticiden. Voor de meeste mensen komt de keuze voor een echte of kunstboom neer op gemak en smaak. Houd er echter rekening mee dat kunstbomen niet zonder nadelen zijn. Ze kunnen brandgevaarlijk zijn, afhankelijk van het type boom en waar u hem in huis plaatst. Ze zijn ook niet bevorderlijk voor de luchtkwaliteit binnenshuis, zoals echte bomen dat wel zijn.

 

Waar koopt u uw boom?

Een echte boom kopen is een geweldige manier om milieuvriendelijk te zijn. Hij is veel goedkoper dan een kunstboom en kan opnieuw worden gebruikt. Hij is ook goed voor de gezondheid van uw gezin, want hij werkt als een natuurlijke luchtzuiveraar. Als u allergieën of astma heeft, kunt u overwegen een kunstboom te kopen. Wanneer u een kunstboom koopt, zorg er dan voor dat u het etiket leest en zoek naar een brandvertragend etiket. Bewaar uw boom niet in de buurt van open vuur of warmtebronnen. Als u voor een kunstboom kiest, vergeet dan niet dat u hem schoon moet houden. Een vuile boom veroorzaakt allergieën en irriteert astma, dus zorg ervoor dat je hem schoon houdt door hem regelmatig te stofzuigen.

 

Conclusie

Echte bomen zijn de beste keuze als u geld wilt besparen, milieubewust wilt zijn en een boom wilt die langer meegaat. Ze kunnen echter rommelig zijn, gaan minder lang mee en bieden geen voordelen op het gebied van brandveiligheid. Kunstbomen zijn het beste als u geld wilt besparen, een schoner huis wilt en zich geen zorgen wilt maken over het water geven of bemesten van een echte boom. Ze kunnen brandgevaarlijk zijn en bieden geen voordelen voor de luchtkwaliteit. Zorg goed voor uw boom en houd hem schoon. Dit helpt allergieën en astma onder controle te houden. Of u nu kiest voor een echte of een kunstboom, u kunt er zeker van zijn dat hij deze kerst een magische aanwinst voor uw huis zal zijn.

https://www.kunstkerstboompunt.nl/