Winkelverkenner

Draadloze achteruitrijcamera

Veiligheid boven alles. Zeker als het gaat om de veiligheid van anderen wanneer dat jouw verantwoordelijkheid is. Wanneer je op een groter voertuig zit, zoals een tractor, een vrachtwagen of een grote bestelbus is het belangrijk dat je rekening houdt met wat er allemaal om je heen gebeurt. Je zit zelf veilig in de cabine van het voertuig en bij een aanrijding, zeker op lagere snelheid heb je weinig kans op verwondingen. Maar dit betekent niet dat alles veilig is natuurlijk. Je bent nog steeds verantwoordelijk voor wat je aan kan richten. Zeker wanneer je in de stad rijd is een ongeluk snel gemaakt. En aangezien het feit dat hier meer fietsers en voetgangers zijn moet je goed oppassen.

Het gevaar bij grotere voertuigen zit hem in de dode hoeken van de voertuigen. Dit zijn de gebieden om een voertuig heen, waarin de bestuurder geen zicht heeft. Vaak geldt de regel: hoe groter het voertuig, hoe groter de dode hoeken. Vooral bij vrachtwagens en bestelbussen is lastig om achteruit te kijken. Maar tegenwoordig zijn hier achteruitrijcameras voor. Dit zorgt voor een grote verbetering van de veiligheid van de grotere voertuigen. Vooral de voertuigen die door de stad heen moeten. Het is vooral makkelijk voor bestelbussen. Want om deze voertuigen te besturen heb je gewoon een rijbewijs-B nodig, terwijl ze flink aan de maat zijn. Het kan makkelijk zijn voor ZZP’ers die in de bouw actief zijn. Vaak hebben zij grotere werkbussen, waarbij achteruitkijken moeilijker is. En het hoeft niet moeilijk te zijn om een draadloze achteruitrijcamera te monteren. Vaak is het zo makkelijk dat je het zelf kan doen. Op deze manier hoef je je bedrijfswagen niet een dag in te leveren, en dus ook geen werk in te leveren.

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraak in een achteruitrijcamera? Kijk dan eens op vanzwitserland.nl.

Website bezoeken