Winkelverkenner

Ervaringen met elektrische sigaretten

Positieve geluiden gaan er rond over het nieuwe concept van elektrisch roken. Het biedt de mogelijkheid om te blijven roken, zonder je druk te maken over schadelijke stoffen als bij de analoge sigaret. Als je wilt minderen kun je dit realiseren door de hoeveelheid nicotine die je wilt gebruiken, mondjesmaat terug te dringen met behulp van elektronische sigaretten. Alles heb je zo zelf in de hand. Dit geeft een gevoel van controle over je eigen gezondheid, zonder het plezier van roken te hoeven missen. Maar hoe wordt het in praktijk ervaren? Maakt het werkelijk waar wat het belooft of zijn er ook kanttekeningen te plaatsen bij de directe beleving van deze populaire, nieuwe manier van roken?

 

Ervaringen

De ervaringen liggen nog best wat uiteen. De één is zeer lovend over het effect, terwijl de ander toch een bepaalde beleving mist. Uiteraard is dit voor iedereen persoonlijk en ligt het ook aan wat je ervan verwacht of ermee hoopt te bereiken. Sommigen geven aan dat ze in eerste instantie erg moeten wennen aan de smaak van de sigaret. Gelukkig kun je hierin je keuze aanpassen. Anderen geven aan dat het niet valt te vergelijken met hun oude, vertrouwde sigaret van tabak, maar toch bewust hiervoor kiezen, omdat ze verbetering in hun gezondheid bemerken. Het hoesten neemt af en de zintuigen worden scherper. Velen roken op tijden alsnog een normale sigaret. Als nadeel wordt ook het opladen van de batterij genoemd. Deze dient natuurlijk vol te zijn om hem te kunnen gebruiken.

 

Op grond van deze positieve reacties krijg je een eerste indruk. Zelf proberen, bepaalt uiteraard je ervaring. Het is dan ook altijd mogelijk om een elektrische sigaret kopen, en deze te proberen. Wie weet bevalt deze gezondere sigaret jou wel enorm goed, en kun je eindelijk stoppen met het roken van de gewone ongezonde sigaretten.

Website bezoeken