Winkelverkenner
Image default
Huishoudelijk

Fris en schone afwas met Klok

Frisse & schone wasgoed met Klok

Heerlijk toch! Die frisse geur van een schoon wasgoed. Je wordt er meteen vrolijk van. Het bewijs dat iedereen gebaat is bij frisse schone kleding uit de wasmachine en dat kan nu ook extra duurzaam met de wasmiddelen van Klok! Onze 100% ecologische waspoeders en vloeibaar wasmiddelen zijn vrij van kleur- en geurstoffen en daarom heel huidvriendelijk. Daarom geven we enkele wastips zodat jij de was voortaan zo optimaal mogelijk kunt doen.

Schade aan kleding

Voorkom schade aan je kleding door simpele dingen als het sluiten van de rits of de knopen. Als ze los in de trommel draaien, kunnen ze de kleding beschadigen.

Voorbehandeling van vieze was

Zit er was tussen die heel vies is, zorg dat je deze van te voren separaat behandelt en het alvast laat inweken in zeeppoeder zoals Klok waspoeder. Hiermee worden vlekken extra goed losgeweekt van het kledingstuk voor een beter wasresultaat.

Voorkom een grauwe was

Hoe graag we ook witte kleding stralend wit willen houden, kan het weleens grauw worden. Let daarom erop dat je witte was altijd op de juiste temperatuur was – dit lees je op het wasetiket. Heb je waardevolle witte kleding, scheid dit dan van lichtgekleurde was. En was je gemixt, was dan niet op een te hoge temperatuur. Kleuren kunnen dan eerder vervagen. Klok vloeibaar wasmiddel wit is een ideaal product voor een stralend witte was!

Gekleurde was

Voor delicate kleding en gekleurde kleding is het extra van belang om te wassen volgens het wasvoorschrift op het wasetiket. Vroeger moest je veelal wassen op hoge temperaturen, zoals 50 en 60 graden. Tegenwoordig zijn wasmiddelen dusdanig ontwikkeld dat je niet meer op hoge temperatuur hoeft te wassen, maar dat het al kan op 30 of zelfs 20 graden. Klok wasmiddelen zijn al effectief op 30 graden. Vermijd het wassen van gekleurde en witte was, en probeer niet te warm te wassen.

Last van muffe kleding

De beste manier om je kleding te laten drogen is in de buitenlucht. Is dat niet mogelijk, dan kun je gebruik maken van handige geurzakjes die eventuele mufheid kunnen neutraliseren. Bijvoorbeeld voor wollen kleding, wat je kort mag wassen, kan het een goede oplossing zijn.

Tips voor de afwas en gebruik vaatwasser

Een keuken zonder vaatwasser is voor sommige een absolute no-go! Het is natuurlijk een super handig apparaat die je veel werk scheelt. Toch zijn er nog vaak misverstanden over het gebruik ervan. Bijvoorbeeld dat je afwas altijd even afspoelt met water voordat je deze in de vaatwasser stopt. Goed nieuws, dit hoeft dus niet!

De handige all-in-one vaatwascapsules van Klok bevatten namelijk een speciale formule en enzymen optimaal werkt als er juist vet-en etensresten aanwezig zijn. Deze enzymen hechten zich aan het vuil en als er geen vuil is dan is de werking dus niet optimaal. Andere nuttige tips zijn:

  • Plaatjes kopjes, schaaltjes en kleine attributen altijd in het bovenste rek. Maak het niet overvol want dat belemmert de water en vaatwasmiddel toevoer naar de rest van de vaat.
  • Bestek plaatsen in het daarvoor bestemde mandje of in sommige vaatwassers in een lade. Messen met het handvat naar beneden, zodat je niet je handen snijdt.
  • Pannen en borden in de onderste la en plaats deze zoveel mogelijk aan de zijkant en achterkant. Dit te bevordering van de doorstroom van water en spoelmiddel.

Afwassen zonder droge handen

Heb je last van droge handen, dan is Klok Xtra care afwasmiddel de ideale aankoop. Extra zacht voor de huid en uiteraard ook net als onze andere producten volledig vrij van parfum en geurstoffen om huidirritatie te voorkomen.

https://www.klok-eco.nl/

Gerelateerde artikelen

LED spotjes kopen? Waar moet ik op letten?

Wanneer is je stofzuiger aan vervanging toe

Kruiden kweken in hydrocultuur