Winkelverkenner
Image default
Auto’s en Motoren

Gebruikte BMW auto- onderdelen kopen, tips en trucs

Ben je in het bezit van een BMW voertuig en zijn enkele auto onderdelen aan vervanging toe? Ben je van plan om je auto onderdelen bij een BMW sloperij te kopen? Dan zijn er enkele tips en trucs die je kunt meenemen bij het kopen van gebruikte BMW onderdelen. In deze blog kom je daar meer over te weten. Lees verder!

Ga na of je garantie krijgt voor de auto onderdelen 

Het is algemeen bekend dat BMW onderdelen aan de dure kant zijn. Bij het kopen van deze onderdelen is het van belang dat je voor jezelf nagaat of je garantie krijgt, ook al koop je gebruikte BMW onderdelen. Offenga is bijvoorbeeld een bekende BMW- specialist die garantie biedt bij het verkopen van BMW onderdelen. Mochten de onderdelen die je koopt een fabricagefout hebben of niet deugdelijk zijn, dan heb je de garantie dat je een ander vervangend onderdeel krijgt. 

Is het mogelijk om gekochte onderdelen retour te sturen? 

Bij het kopen van gebruikte BMW onderdelen is het ook raadzaam om na te gaan of het bedrijf waar je zaken mee doet een retour beleid heeft. Mocht je niet tevreden zijn met het onderdeel of mocht je de verkeerde onderdelen gekocht hebben, dan kun je de onderdelen terugsturen naar het bedrijf. Je zou dan een vervangend onderdeel kunnen eisen of je geld terug kunnen vragen. Als er een retourbeleid is, dan zul je ook voor jezelf moeten nagaan wat de voorwaarden zijn om gekochte goederen terug te sturen. Meestal is er een beperkte periode waar je gebruik van kunt maken. 

Ga na of je de juiste auto onderdelen koopt 

Bij het kopen van auto onderdelen is het van belang dat je voor jezelf nagaat of je de juiste auto onderdelen koopt. Deze moeten namelijk compatibel zijn met je BMW. Een goede manier hoe je dit kunt controleren is op basis van het onderdeelnummer en het bouwjaar van je voertuig. Weet je niet zeker of je het juiste onderdeel koopt, win dan altijd even advies in van een BMW- specialist als Offenga.  Door na te gaan of je garantie krijgt voor je aankoop, of er een retourbeleid is en of je de juiste onderdelen koopt, voorkom je dat je een miskoop doet. Ook al mocht je het verkeerde onderdeel gekocht hebben, dan zou je nog garantie moeten krijgen om het verkeerd gekochte onderdeel terug te sturen waarbij je het juiste onderdeel of het betaald bedrag teruggezonden krijgt.