Genezing door Acupunctuur vanuit Nijmegen

Het idee van acupunctuur is dat er verschillende energiebanen door het lichaam lopen. Het is met acupunctuur bedoeling om de balans in energie te herstellen. Het gaat uit vanuit een balans tussen Yin en Yang energie. 

 

Oosterse geneeswijze

Acupunctuur is een hele oude geneeswijze die in verschillende oosterse culturen teruggevonden kan worden. Het bestaat al heel lang en waarschijnlijk werden ervoor dat er metalen naaldjes waren, ook al stukjes bot als naald gebruikt. Het idee van yin en yang is dat het twee tegenovergestelde krachten zijn die in het hele universum voorkomen. Het representeert een dualiteit die overal voorkomt. Het Yin staat vrouwelijkheid, duisternis, de aarde, ruimte en Yang staat voor warmte, kracht, de hemel. Het zijn niet alleen tegenovergestelde krachten nou krachten die elkaar aanvullen. Met acupunctuur voor jou kun je dus het belans tussen deze krachten in je eigen lichaam herstellen.

 

Harmonie tussen Yin en Yang met behulp van Acupunctuur 

Alles in onze wereld manifesteert zich in twee verschillende waardes de Yin en Yang waardes. Het zijn niet zozeer tegenovergestelde krachten maar ook krachten die staan met elkaar werken. Bij deze acupunctuur praktijk in Nijmegen wordt het balans van deze krachten in het lichaam herstelt. Zodat er een gezonde en harmonieuze samenwerking van deze krachten in je lichaam kunnen stromen.

 

 

Deze oosterse geneeswijze gaat er vanuit dat er dus allerlei energie banen door je lichaam heen lopen die je met de hulp van naalden kunt beïnvloeden. Zo kun je bepaalde stromingen extra stimuleren en andere weer te remmen om zo het balans te herstellen.

Verschillende van deze energiebanen zijn verbonden met verschillende organen en delen van het lichaam. Wanneer je dus klachten hebt een bepaald deel van je lichaam kun je de energiebanen die gekoppeld zijn aan deze delen weer in balans brengen door gebruik te maken van bepaalde drukpunten die deze energiebanen beïnvloeden.

De positie van deze drukpunten is zeer gevoelig. Het is dus belangrijk om samen te werken met iemand die ervaring heeft met acupunctuur. Als u op zoek bent naar een acupunctuur behandeling in Nijmegen dan kan ik u het wel iemand aanraden.

Website bezoeken