Toffe drankspellen voor twee personen!

Een drankspel voor twee personen? Ja zeker!

Wie altijd dacht dat drankspellen alleen maar in grote groepen gespeeld kunnen worden heeft het mis! Er zijn genoeg leuke drankspelletjes voor twee personen. Dit betekend dat jij en je partner ook samen dronken kunnen worden tijdens het spelen van een drankspel. Of wellicht ga jij op vakantie met een vriend en willen jullie samen ook de grens opzoeken? Dat kan natuurlijk allemaal. Daarom hebben wij de leukste drankspelletjes voor twee personen op een rijtje gezet. 

 

Dronken worden met z’n tweeën!

Een gezellig avondje samen begint met een drankspel. Er zijn zoveel leuke spellen dat we het terug moeten brengen naar een aantal van de populairste drank spellen. Zo zijn er spellen die gespeeld worden met kaarten, dobbelstenen, Jenga drankspel of een bordspel. 

1. Hoger lager – Hoger lager is een kaartspel waarbij er weinig nodig is. Het enige wat je nodig hebt is een pakje kaaarten en een fles drank. Leg de stapel kaarten op de kop en pak de eerste kaart er vanaf. Leg deze kaart open neer op tafel, degene die als eerste aan de beurt is moet nu inschatten; is de volgende kaart hoger of lager dan de open kaart? Heb je het goed? Dan gaat de beurt naar de volgende speler. Heb je het fout? Dan neem jij een shotje!

2.  Jenga drankspel – Het bekende spel van vroeger maar dan in een nieuw jasje. Het Jenga drankspel is een hilarisch spel wat je gemakkelijk met twee personen kan spelen. Op elk blokje van de toren staat een opdracht die te maken heeft met drank, deze opdracht voer jij natuurlijk uit. Degene die de toren laat omvallen moet tot overmaat van ramp ook nog eens een shotje drinken. Ga er dus maar goed voor zitten want met dit spel is een vaste hand en concentratie vereist. Drink dus nog niet teveel!

Winkelverkenner

Feiten en fabels over sporten

Sporten is gezond! Je wordt er fitter van, je concentratie wordt beter en je doet sociale contacten op. In een tijd waarin de meeste mensen een zittend beroep hebben en de beschikking hebben over geavanceerde technologie die het zware werk voor ons doet, is sporten een belangrijk onderwerp geworden. Toch blijft het voor veel mensen moeilijk om zich ertoe te zetten, mede omdat er zoveel wisselende informatie is. Bovendien komen de resultaten in de sportschool of op het veld niet altijd overeen met waarover geadvocateerd wordt in talloze artikelen. Dus hoe scheid je de feiten van de fabels? In dit artikel proberen we de belangrijkste stellingen voor je te ontleden.

Is sporten een goede compensatie voor een zittend beroep?

Een van de belangrijkste beweegredenen voor veel mensen om te gaan sporten is om de schadelijke gevolgen van het vele zitten tegen te gaan. We zitten tegenwoordig 8 tot 10 per dag. Drie keer per week jezelf in het zweet werken is helaas niet voldoende compensatie. Te veel zitten verhoogd namelijk de kans op diabetes, verlaagd de stofwisseling en omdat je de hele dag achter een computer zit te werken is het niet goed voor je stressniveau. Maar als 3 keer per week sporten al niet voldoende is, wat dan wel?

Probeer een zittende levensstijl zoveel mogelijk te voorkomen. Ga regelmatig wandelen of fietsen. Je kunt het voor jezelf uitdagender maken door een medaille te kopen die je krijgt wanneer je je beweegdoel van de week of maand weer gehaald hebt. Sportprijzen kunnen sowieso een leuke toevoeging zijn om een actief leven te stimuleren.

Sporten bij overgewicht, doen?

Een andere veelgehoord argument. Sporten is gezond voor mensen met overgewicht want door te bewegen verbrand je meer calorieën. Klopt als een bus maar… ook in dit geval weegt de tijdelijk verhoogde verbranding tijdens het sporten niet op tegen een inactieve levensstijl en/of ongezond eten. Daar komt nog eens bij dat mensen met overgewicht extra op moeten passen met activiteiten als hardlopen vanwege de belasting op de gewrichten. Gezond eten en een actief leven, waar sporten natuurlijk onderdeel van uitmaakt, is dan ook het devies.

Stimuleer mensen door bijvoorbeeld online een medaille of andere sportprijzen te bestellen. Dankzij de mogelijkheden in veel webshops kun je bij het bestellen van medailles zelf een afbeelding of inspirerende tekst toevoegen. Steek mensen een hart onder de riem en promoot een gezonde levensstijl!

Ballonvaart Oost-Vlaanderen

Wie een ballonvaart wil ondernemen heeft best wat keuze. Zeker als je een ballonvaart Oost-Vlaanderen verkiest, zijn er best wel wat piloten in de regio. Dus hoe kies je er nu de perfecte partner uit, die van jouw ballonvaart Oost-Vlaanderen, een onvergetelijk evenement maakt? Wel, kies je voor de ervaring van C-Air Ballonvaarten, dan maak je altijd een verstandige keuze. Al jaren zijn ze toonaangevend in de regio Oost-Vlaanderen en ver daarbuiten.

Een kwalitatieve ballonvaart Oost-Vlaanderen

Bij C-Air Ballonvaarten zit je goed voor jouw ballonvaart Oost-Vlaanderen. Ze organiseren deze ballonvluchten meerdere keren per jaar, kennen de streek op hun duimpje en beschikken over kwalitatief en grondig getest materiaal. Zo ben je zeker van een onvergetelijke ballonvlucht die in alle veiligheid en comfort verloopt. Niet onbelangrijk als je hoog in de lucht zweeft en je afhankelijk bent van de piloot. C-Air is een gevestigde waarde in ballonvaart Sint-Niklaas.

Adrenaline te koop

Trouwens niet enkel voor je ballonvaarten in Oost-Vlaanderen zit je gebeiteld bij C-Air, net zo goed nemen ze je mee naar de andere kant van het land. Je bent dus helemaal niet gebonden aan een streek en maatwerk is perfect mogelijk. Oost-Vlaanderen is met Gent als orgelpunt, zeker en vast een aanrader, maar ook een ballontochtje boven de Ardennen of de Kust vergeet je je leven lang niet meer. Je kijkt op grote hoogte je ogen uit, terwijl je de Belgische landschappen en steden onder je door ziet schuiven. Reken maar dat je tot rust komt, terwijl de adrenaline toch pompt. C-Air heeft ook zijn afdeling in Antwerpen.

 

Ballonvaren met een extraatje

Een ballonvaart Oost-Vlaanderen inboeken is helemaal niet moeilijk. Eén telefoontje naar C-Air en het wordt ingepland. Reken op een 4-tal uurtjes, waarbij je van A tot Z wordt begeleid. Zo’n ballonvaart Oost-Vlaanderen is het perfecte dagje uit voor iedereen. Van romantisch koppel tot gezin dat wel van wat actie houdt. Een hapje en een drankje na de ballonvlucht maakt je dag helemaal af. Want reken maar dat je heel wat te vertellen hebt achteraf. Zit je nog met vragen, stel ze dan gerust aan de ervaren piloot. Met plezier geeft hij je meer duiding over alles wat met ballonvaren te maken heeft.

Lees er meer over op de website van C-Air ballonvaren en kies zelf voor ballonvaren, een unieke experience.

https://www.cair-ballonvaart.be/aanbod/ballonvaart-oost-vlaanderen/
Winkelverkenner

LEGO groothandel voor elke speelgoedwinkel

LEGO. Wie is er niet groot mee geworden? En nog steeds is en blijft het een ontzettend populair speelgoed. Iets wat elke speelgoedwinkel in huis wil hebben en daarom ook veelvuldig aanklopt bij een LEGO groothandel. Zeker tijdens de Corona-crisis is het druk bij menig speelgoed groothandel. 

Een LEGO groothandel heeft meer dan alleen bouwstenen in huis. Je kunt er terecht voor producten voor zowel peuters als voor tieners en alles daar tussenin. Genoeg om oneindig de fantasie te prikkelen van een kind of tiener. 

LEGO voor iedereen

Dat LEGO nog steeds zo populair is, is ook omdat het leuk is voor jong én oud. Volwassenen vinden het vaak ook nog erg leuk om constructies te bouwen met LEGO. Maar het begint dus bij de kinderen. Omdat LEGO bestaat uit kleine blokjes kan het voor de allerkleinsten nog wel gevaarlijk zijn. Gelukkig hebben LEGO groothandels een alternatief: Duplo. Speciaal voor kinderen rond de leeftijd van 3 jaar. En zelfs voor tieners zijn er speciale, technische bouwwerken die je in elkaar kunt zetten met de beroemde bouwstenen. Zoals het Vrijheidsbeeld of de skyline van Tokio. En zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen van LEGO sets waar er voor ieder wat wils is. 

Thema’s binnen LEGO

LEGO is dus inderdaad veel meer dan dan alleen bouwstenen, al kun je daar alleen al heel wat plezier in kwijt. LEGO heeft vele diverse thema’s waar kinderen hun fantasieën verder mee kunnen uitleven. Neem een thema als Jurassic Park, waar dinosaurussen de hoofdrol spelen. We noemden al eerder dat er voor de oudere kinderen / tieners de wat meer technische producten zijn te vinden in een LEGO groothandel. Een skyline bouwen met LEGO technic bijvoorbeeld. En voor een ieder van je klanten die echt een uitdaging willen, kunnen aan de slag met ‘wall art’. Met de bouwstenen maak je bijvoorbeeld een portret van je favoriete Beatles-lid. Heel origineel!

Waarom LEGO verkopen?

We noemden al dat LEGO een ontzettend populair speelgoed is. Maar naast dat het gewoon erg leuk voor jong en oud is, is het ook nog eens erg goed voor je. Ook voor volwassenen. Als kind zijnde zit je vaak bomvol creativiteit zonder dat je het doorhebt. Een pen is ineens een vliegtuig. Als volwassene wordt dat toch net wat minder. Jammer. Het mooie aan LEGO is dat het je ook weer stimuleert om creatieve oplossingen te vinden. Jezelf af te vragen wat wel of niet werkt. Met LEGO zijn er oneindig veel creaties en combinaties te bouwen. Je geeft je geest de uitdaging om al die mogelijkheden te verkennen. En dat is goed voor de jongste kinderen onder ons, maar kan ook op latere leeftijd mensen erg helpen. Dat maakt LEGO nog aantrekkelijker dan dat het al was.

Groothandel in LEGO promotiemateriaal

De klant heeft zijn of haar keuze gemaakt en loopt naar de kassa met een (grote) doos LEGO. Zorg dan voor de spreekwoordelijke kers op de taart met wat extra promotiemateriaal. Denk aan een plastic tasje met het logo van LEGO erop bedrukt. Toch leuk om zo al die mooie bouw en constructie producten van LEGO mee naar huis te nemen. Ook mooi voor de klant om het op die manier als kado te geven.

 

Winkelverkenner

Holnieten: belang, werking en hoofdsoorten

Holnieten, ook bekend onder de benaming mannetjes-en-vrouwtjes, worden in Nederland veel gebruikt. Dit type nieten wordt ingezet als verbindingsmateriaal in onder meer kleding, lederen materialen en kartonnen dozen en voorwerpen. Holnieten bestaan feitelijk uit twee losse onderdelen, die met een tang in het beoogde materiaal worden vastgezet. Wat is het belang van dit soort nieten precies? Hoe werken holnieten eigenlijk? En welke soorten worden er zoal onderscheiden?

 

Het belang van holnieten

Mannetjes-en-vrouwtjes zijn om diverse redenen populair in de kleding- en textielsector, de leerwerkingsbranche en in de karton verwerkende industrie. Een van de belangrijkste redenen voor het feit dat ze veel gebruikt worden, is omdat de nieten materialen van leer, stof, katoen en karton goed kunnen bevestigen, zodat deze goed vast komen te zitten. 

 

Prettig aan dit type nieten is dat ze met het juiste gereedschap snel, gemakkelijk en rotsvast geplaatst kunnen worden. Over het algemeen bestaan de nieten uit brons, metaal en nikkel met beschermende rvs laag, zodat ze niet gaan roesten en dus lang mee kunnen gaan. Ten slotte is het ook aantrekkelijk dat je voor een minimale prijs veel holnieten kunt aanschaffen bij een specialist. 

 

Na bevestiging op jouw materialen kun je nog lang genieten van mooi en strak afgewerkte materialen van topkwaliteit, of het nu om lederen riemen, schoenvetergaten of andere gebruiksvoorwerpen gaat.

 

Bestel nu een voorraad nieten

Koop nu een grotere of kleine voorraad holnieten voor professioneel of hobbymatig gebruik. Kies voor de specialist op dit gebied en je bent verzekerd van de hoogste kwaliteit voor een scherpe prijs. Bestellen is heel eenvoudig: via de webwinkel van Ritomshop kies je zelf de hoeveelheid, kleur en het formaat en jouw bestelling wordt vervolgen snel en zorgvuldig op het aangegeven adres afgeleverd.

Maxi Cosi een merk maar inmiddels ook een soortnaam

Wanneer mensen praten over een klein kinderzitje dat makkelijk te verplaatsen is, dan hebben ze het vaak over een Maxi Cosi. Als iemand deze naam noemt dan weet je direct waarover gesproken wordt. Inmiddels is iets wat altijd een merk is geweest ook een soortnaam geworden. Wat wil zeggen, Maxi Cosi duidt nu aan wat je nodig hebt.

Maxi Cosi in verschillende soorten en maten

Naast dat het een soortnaam is geworden, heb je ook vele soorten. Maxi Cosi blijft nog steeds aanduiden wat het is, maar door een extra naam eraan toe te voegen laat het zien dat het gaat om een ander soort. Zo heb je de Maxi Cosi Pebble, Pebble plus, Cabriofix, Citi en ga zo maar door. Daarnaast zijn ze tegenwoordig ook een stuk luxer dan voorheen. Je hebt extra kussens die de baby ondersteunen en daarnaast ook klappen kunnen opvangen, wanneer je een ongeluk krijgt waarbij de auto aan de zijkant wordt geraakt.

Plaatsing van de Maxi Cosi

Tegenwoordig wordt aangeraden om de baby zo lang mogelijk achterstevoren in de auto te laten zitten. Wat betekent dat de Maxi Cosi achterstevoren in de auto moet staan. Hierbij kun je ervoor kiezen om de Maxi Cosi op de bijrijderstoel te zetten. Wanneer je hiervoor kiest dan moet je er wel voor zorgen dat de airbag wordt uitgeschakeld. Een andere mogelijkheid is de Maxi Cosi op de achterbank te plaatsen. Het enige nadeel is dat je dan niet je kind in de gaten kunt houden.

Website bezoeken

Wetsteen Slijphulp

Wat is nodig – Kan ik het zelf doen?

Geen mes blijft voor altijd scherp. Vroeg of laat moet je het mes slijpen. In deze kleine handleiding willen we de vraag beantwoorden wat u nodig heeft om het mes te slijpen en welke technische vereisten u moet stellen.

De juiste slijpstenen

Voor Japanse messen

De perfecte tool om een ​​Japans keukenmes te slijpen is de slijpsteen. In ons geval zijn dit Japanse waterstenen. Vervolgens is de vraag welke schuurkorrel je nodig hebt. Als de snede regelmatig wordt onderhouden en waarde wordt gehecht aan een enorme scherpte, is een korrel 1000 geschikt. Zelfs een korrel 800 leidt nog tot goede resultaten. Korrels tot 500 zijn geschikt voor het slijpen van zeer botte messen of kleine reparaties (bijvoorbeeld het elimineren van inkepingen). Korrels van 2000 worden gebruikt om het mes te verfijnen. Dit zijn polijststenen. Hiermee kan de scherpte opnieuw worden verhoogd. Het resultaat is eigenlijk geweldig. Voor het polijsten kan je ook een strop gebruiken.

Als je met minder inspanningen wilt slijpen, zijn keramische staven of messenslijpers geschikt (let op de kwaliteit van deze apparaten, goedkope apparaten doen meer pijn dan dat ze nuttig zijn).

Voor Europese messen

Afgezonderd van enkele speciale messen zoals de Nesmuk of Twin Twin 1731 (deze messen zijn net als Japanse messen geslepen), zijn Europese messen wat robuuster qua afwerking. In tegenstelling tot de Japanse messen zijn ze bolvormig. Dit geeft een kleine vermindering in scherpte, maar maakt ze wat sterker. Om een ​​Europees mes scherp te houden, worden er slijpstalen gebruikt. De staalsoorten zetten het blad steeds weer op en zorgen zo voor een soepele en scherpe snijkant. Na verloop van tijd zal de scherpte echter afnemen. Dan is het belangrijk om je messen te slijpen op een wetsteen, zoals de Japanse messen. Ook hier hebben 800 tot 1000 korrel wetstenen zichzelf bewezen. Zeer botte messen kunnen vooraf worden geslepen met grovere stenen (tot 500).

Belangrijk voor EU messen: kies een slijphoek die iets minder vlak is dan bij de Japanse messen, dus ongeveer 20 graden. Europese messen zijn iets minder hard. Een te platte snede zou het daarom niet lang uithouden.

Tip: als alternatief voor het slijpen met staal hebben keramische maalstaven hun waarde bewezen. Niet alleen zet het je messen aan, ze dragen ook altijd wat materiaal van je rand af.

Persoonlijke ervaring

Het slijpen van messen is niet moeilijk. Iedereen die niet volledig ongetalenteerd is, kan het leren. Je wordt beter met elke poging. Vanaf de 5e keer moet je een bepaalde routine doorhebben. Dus wees niet in wanhoop als je mes de eerste keer niet superscherp wordt. Als je eenmaal met perfectie kan slijpen, raden we aan om dat aan niemand te vertellen. Het trekt namelijk snel veel aandacht van veel geïnteresseerde partijen die graag hun messen willen slijpen (Bron: eigen pijnlijke ervaring).

Professionele slijpers

Als je jouw messen niet zelf wilt slijpen of een mes geslepen hebt, neem dan contact op met een slijper. Goede slijpers zijn in de omgeving helaas maar zelden te vinden. Als je het geluk niet hebt om iemand te kennen, raden we je aan om de messen opnieuw te laten slijpen.

Welke slijpmiddel voor welk mes?

Deze kleine videogids over de vraag: welk slijpmiddel is de juiste voor mijn mes?

Website bezoeken
Winkelverkenner

buitenspelen

Buitenspelen

 

Het is fijn als je kinderen lekker in je eigen tuin buiten kunnen spelen. Misschien is er in de speeltuin alleen wel meer te doen. Alleen durf je je kinderen misschien niet alleen naar de speeltuin te laten gaan. Dan moeten ze weer oversteken die drukke weg over. Dus eigenlijk als ze in de speeltuin willen spelen moet je altijd verplicht meegaan. En daar heb je natuurlijk niet altijd de tijd voor want het huishouden moet ook gebeuren. Daarom is het misschien handig om een mini speeltuin te bouwen in je eigen tuin. Zo vermaken de kinderen zich niet alleen in de speeltuin maar ook gewoon thuis in hun eigen tuin. Als je dan ook nog wilt dat het er een beetje mooi uitziet en geen gekke gekleurde toestellen dan kun je ervoor kiezen om alles in hout te doen. Zo blijft je tuin tenminste mooi. Je kunt dus een houten speeltoestel kopen. Hout is ook nog eens goed voor het milieu. Houten speeltoestellen zin wel wat duurder maar dan heb je ook wel een mooie tuin waar je kinderen ook nog eens plezier van hebben. Wat helemaal populair is bij kinderen zijn zandbakken. Dan kunnen ze zandkastelen bouwen zonder dat ze naar het strand hoeven. Naar het strand moet je zelf ook weer tijd vrijmaken terwijl als er een zandbak in je achtertuin staat is dat ook gewoon prima. En ze kunnen zandkoekjes bakken. Koekjes bakken vinden kinderen geweldig maar dit kan nou eenmaal niet altijd in de keuken. Ik bedoel jij moet ook gewoon je avond eten koken. En dan is de keuken gelijk weer vies. Zo af en toe kan het natuurlijk wel maar het is handig als je kinderen af en toe ook zandkoekjes kunnen bakken. Dus een zandbak aanschaffen voor je kinderen is misschien wel het leukste speeltoestel. En kies dan uiteraard ook weer voor een houten zandbak voor het gemak.

 

Website bezoeken

Waar koop ik goede elektrische vliegenvangers?

Vliegenvangers zijn erg effectief in het bestrijden van een vliegenplaag. Elektrische vliegenvangers worden veel in het bedrijfsleven gebruikt, maar kunnen ook zeker goed privé gebruikt worden. Elektrische vangers zijn niet geschikt voor horecagelegenheden of andere foodbranches. De vangers worden voornamelijk ingezet voor grote oppervlakten waar hygiëne niet heel belangrijk is. Hierbij kun je denken aan boerderijen, opslagplaatsen, grote gemeentehallen en meer.

Cyclone Pro

 

Soorten elektrische vliegen vangers

Er zijn verschillende soorten vangers op elektriciteit, hieronder de verschillende opgesomd:

  • Elektrische vangers met UV-licht: UV-licht dient als lokkertje en trekt de vliegen naar het apparaat toe. De spanningsboog zorgt ervoor dat de vliegen discreet gedood worden.

  • Elektrische vliegenvanger met aanzuiging: dergelijke vangers combineer je meestal met lokvloeistof om de aantrekkingskracht te vergroten. Wanneer de vliegen eenmaal in de buurt zijn worden ze naar binnen gezogen. De vliegen komen vervolgens in een gesloten opvangbakje terecht.

 

Elektrische vliegenvanger kopen

Tegenwoordig koop je vliegenvangers makkelijk en snel online via antivliegenshop.nl bijvoorbeeld. Daar kun je altijd groot maar ook klein inkopen voor de aller scherpste prijzen. Mocht je nou liever niet via het internet willen bestellen, dan kun je ook altijd eens een kijkje nemen bij een Gamma of Praxis. Zij hebben vaak in de zomermaanden ook een klein aanbod aan vangers.

 

Website bezoeken