Winkelverkenner
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe bouw je een stenen barbecue? Een stap-voor-stap handleiding voor doe-het-zelvers

Het barbecueseizoen is aangebroken en er gaat niets boven de geur van een houtskoolgrill om mensen samen te brengen. Maar hoe bouw je zelf een gemetselde barbecue? Een gemetselde barbecue bouwen is een eenvoudig en lonend doe-het-zelfproject. Met een paar eenvoudige benodigdheden en een paar uurtjes van je tijd bouw je een gemetselde barbecue die zowel mooi als duurzaam is. In deze stap-voor-stap gids geven we je alles wat je moet weten om je eigen gemetselde barbecue te bouwen, van het kiezen van de juiste materialen tot het leggen van de stenen en het opzetten van het rooster. Met een beetje moeite en het juiste gereedschap ben je de buurt jaloers met je eigen gemetselde barbecue!

 

 

Introductie

Of u nu kookt op een enkele houtskoolgrill of een grote barbecueput in de achtertuin, het voorbereiden van een plek op de grond om uw eten te bereiden is een essentieel onderdeel van het proces. Een moderne achtertuin mist vaak de charme van een traditionele barbecue, met onverzorgd gras, overwoekerd struikgewas en een rommelig gazon. Als buiten koken belangrijk voor u is, wilt u stappen ondernemen om een ruimte te creëren die zowel functioneel als mooi is. Je hebt een plek nodig om te koken die zowel functioneel als esthetisch is. Daarvoor moet u de juiste materialen voor uw achtertuin kiezen. De grootte, de vorm en de oriëntatie van de ruimte spelen allemaal een rol bij het ontwerp van uw achtertuin. Het is belangrijk om rekening te houden met de ligging van uw achtertuin en met het klimaat en het weer in uw omgeving. In het algemeen hangt het ontwerp van uw achtertuin af van uw levensstijl en de stijl die u zoekt. Als u op zoek bent naar een functionele buitenruimte, kunt u kiezen voor een meer praktisch ontwerp. Bent u meer geïnteresseerd in esthetiek, dan zult u voor een meer decoratief ontwerp willen gaan.

 

De juiste materialen kiezen

Moderne bakstenen barbecue bouwmaterialen zijn beschikbaar in alle vormen, maten en kleuren. Of u nu op zoek bent naar een kleine patio of een grote achtertuin barbecue pit te bouwen, zijn er een grote verscheidenheid aan materialen en kleuren om uit te kiezen. U kunt materialen vinden die zowel bij de stijl van uw huis passen als bij het ontwerp dat u in gedachten hebt. U kunt ook materialen kiezen die passen bij de omliggende tuinen, of die opgaan in het omringende landschap. Als u een terras bouwt, kunt u kiezen voor een natuurlijke uitstraling die past bij de stijl van uw huis. Of u kunt een materiaal kiezen dat past bij het omringende landschap en er toch aantrekkelijk uitziet.

 

De plaats voor de barbecue voorbereiden

Vervolgens moet je de plaats voor de barbecue voorbereiden. Als u een klein terras bouwt, kunt u gewoon wat bakstenen in een eenvoudig patroon leggen. Als u een grote barbecue in de achtertuin bouwt, moet u de plaats voor de barbecue voorbereiden. Dit kan worden gedaan door het graven van een gat dat is een paar meter breder en langer dan de barbecue put. U kunt een touw en een katrol gebruiken om de bakstenen uit de grond te tillen, indien nodig. Zodra de grond is vrijgemaakt, is het tijd om de materialen voor uw barbecueput te kiezen. De meest voorkomende materialen voor de bouw van een gemetselde barbecue put zijn bakstenen en beton. Als u het bouwen van een kleine achtertuin barbecue pit, kunt u gewoon gebruik maken van een paar bakstenen. Als u de bouw van een grote achtertuin barbecue pit, kunt u gaan met een mix van bakstenen en beton.

 

Opmeten en markeren van de plaats

Zodra je de materialen hebt gekozen, is het tijd om alles op te zetten. Voordat je kunt beginnen met bouwen, moet je de plek opmeten waar je je barbecueput gaat bouwen. Vervolgens moet u de meting op de grond markeren, met behulp van een verf of een touwtje. U kunt gebruik maken van een liniaal om een rechte lijn, of een meetlint om een afstand tussen twee punten hebben. Voor de markering kunt u een verfkwast of een ijspriem gebruiken. De markering moet ten minste twee meter van de rand van het terrein liggen, evenals van eventuele bouwwerken op het terrein. U kunt de lijn het beste op de grond markeren, zodat het niet bij een krabbel blijft.

 

Het bouwen van de fundering

Vervolgens kunt u de fundering bouwen. Zodra je de afmetingen van je put hebt, kun je beginnen met het graven van het eerste gat voor je fundering. Bij het bouwen van een gemetselde barbecueput graaf je best een gat dat een paar meter breder en langer is dan de put. De fundering kan bestaan uit beton of bakstenen. Beton is gemakkelijker te installeren, maar het is ook duurder. Als u het bouwen van een kleine achtertuin barbecue pit, kunt u bakstenen. Als u het bouwen van een grote achtertuin barbecue pit, kunt u gaan met een mix van bakstenen en beton. Op basis van uw materialen en de grootte van uw put, zal de grootte van uw stichting variëren. Zodra u de juiste grootte, kunt u beginnen met de bouw van de stichting.

 

Het opzetten van de grill

Nu je je fundering op zijn plaats hebt, is het tijd om de grill bovenop de fundering te bouwen. Bij het kiezen van een grill voor uw barbecue, zult u zowel de grootte als het type grill in overweging willen nemen. Gasgrills zijn bijvoorbeeld meestal te groot voor een barbecue in de achtertuin, maar elektrische grills zijn te klein voor de meeste barbecues. Voor uw achtertuin barbecue, een kleinere grill is het beste, want het geeft je meer ruimte om te koken en geeft je een grotere ruimte om gasten te vermaken. Als u het bouwen van een kleine achtertuin barbecue pit, kunt u een elektrische, gas of houtskool grill. Als u het bouwen van een grote achtertuin barbecue pit, kunt u gaan met een grotere grill die is ontworpen voor gebruik buitenshuis. Een ding om in gedachten te houden is het materiaal van de grill. Aangezien u grote stenen leggen op de top van de grill, wilt u ervoor zorgen dat de grill een sterk genoeg materiaal om de stenen te ondersteunen heeft.

 

Het installeren van het metselwerk

Nu je de grill op zijn plaats hebt, is het tijd om te beginnen met het leggen van de bakstenen. Bij het leggen van de bakstenen wilt u van het ene uiteinde van de put naar het andere gaan, over de hele lengte en breedte van de put. Wanneer u bakstenen legt, moet u ervoor zorgen dat u druk uitoefent op alle zijden en hoeken van de bakstenen. Dit kunt u doen door de bakstenen op het rooster te leggen en alle zijkanten en hoeken met een balpenhamer aan te drukken. Vervolgens wilt u een laag mortel tussen de bakstenen aanbrengen. Hoewel een laag mortel niet nodig is, zal het helpen om de bakstenen te versterken en ze langer mee te laten gaan. U kunt een mengsel van zand en cement gebruiken. Zorg ervoor dat wanneer u een mengsel gebruikt, u een dunne laag tussen de bakstenen aanbrengt.

 

Afwerking van de barbecue

Aan het einde van het bouwproces moet je wat water in je kuil of put gieten om de bakstenen te laten bezinken. Dit kun je doen door water in je kuil te gieten of door een emmer in de kuil te plaatsen. Vervolgens moet u de bakstenen zeven om overtollige mortel te verwijderen. Na het verwijderen van de overtollige mortel moet u de kuil een paar dagen laten drogen. Dit kunt u doen door de kuil afgedekt te houden, of door een emmer met deksel in de kuil te zetten.

 

Onderhoudstips

– Maak het rooster regelmatig schoon om vet en etensresten te verwijderen. Zo blijft je barbecuerooster er glanzend en nieuw uitzien. – Controleer je barbecuerooster regelmatig op problemen, zoals lekken. U kunt dit doen door een paar bakstenen op het rooster te leggen en het een paar dagen te laten zitten. – Maak het grillrooster regelmatig schoon om verbrand voedsel en vuil te verwijderen. Gebruik een borstel met een stevige steel, zoals een hark. – Reinig en smeer uw verstekzaag regelmatig om de levensduur te verlengen en hem soepel te laten lopen. – Maak het zaagblad regelmatig schoon om de levensduur te verlengen en het soepel te laten werken.

 

Conclusie

Een gemetselde barbecue bouwen is een gemakkelijk en lonend doe-het-zelfproject. Met een paar eenvoudige benodigdheden en een paar uur van je tijd kun je een gemetselde barbecue bouwen die zowel mooi als duurzaam is. In deze stap-voor-stap gids geven we je alles wat je moet weten om je eigen gemetselde barbecue te bouwen, van het kiezen van de juiste materialen tot het leggen van de bakstenen en het opzetten van het rooster. Met een beetje moeite en het juiste gereedschap zul je de buurt jaloers maken met je eigen gemetselde barbecue!

https://www.leefinjetuin.nl/blogs/slim-bestraten