Winkelverkenner
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe onderhoud je je Oase Vijverpomp

Vervang het filter

Als u een extern filter op uw vijverpomp hebt, is het aanbevolen dat u dit om de twee jaar vervangt. En als u een interne filter hebt, moet u deze eenmaal per jaar vervangen. Een versleten filter kan ervoor zorgen dat het water langzamer of helemaal niet uit de pomp stroomt, waardoor de levensduur van uw pomp afneemt. Zorg ervoor dat u het filter in de herfst reinigt, voordat het te koud wordt om te hanteren.

 

Controleer de waaier en de zeef

U moet uw impeller (de schoepen in de pomp) en zeef (het gaas onderaan de pomp) eens per jaar in de herfst controleren. Als de impeller versleten is, circuleert uw pomp geen water meer en moet u hem misschien vervangen. Als de zeef scheurtjes of gaten vertoont, moet hij wellicht volledig worden vervangen. Een verstopt zeefje voorkomt dat er water in de pomp stroomt, waardoor deze kapot kan gaan. Haal als veiligheidsmaatregel altijd de stekker uit het stopcontact voordat u de waaier of het filter reinigt.

 

Houd het droog

U moet ervoor zorgen dat uw Oase vijverpomp droog blijft om de groei van bacteriën of schimmel in de pomp te voorkomen. U kunt dit doen door een pompdeksel te kopen, dat helpt voorkomen dat er water in de pomp komt en deze beschadigt. Zorg er ook voor dat uw pomp op een plaats staat waar hij niet wordt blootgesteld aan regen of overstromingen. Als er toch water in de pomp komt, moet u hem misschien vervangen.

 

Draai uw Oase-pompen

U kunt de levensduur van uw Oase-vijverpomp verlengen door hem te laten roteren met een van de andere pompen in uw vijver. Dit betekent dat u de ene pomp drie tot vier uur laat draaien, en hem dan verwisselt voor de andere pomp. Zo blijft het water in uw vijver circuleren en voorkomt u dat het water stagneert.

 

Conclusie

Een goed onderhouden Oase-vijverpomp gaat vijf tot tien jaar mee, of zelfs langer. Maak uw pomp jaarlijks schoon, vervang het filter om de twee jaar, controleer de waaier en het filter eenmaal per jaar, houd uw pomp droog en draai uw pompen om de levensduur te verlengen. Volg deze tips om uw pomp nog vele jaren goed te laten draaien.

https://www.tuincenter-vincent.be/producten/264/voorgevormde-vijvers