Fris en schone afwas met Klok

Frisse & schone wasgoed met Klok

Heerlijk toch! Die frisse geur van een schoon wasgoed. Je wordt er meteen vrolijk van. Het bewijs dat iedereen gebaat is bij frisse schone kleding uit de wasmachine en dat kan nu ook extra duurzaam met de wasmiddelen van Klok! Onze 100% ecologische waspoeders en vloeibaar wasmiddelen zijn vrij van kleur- en geurstoffen en daarom heel huidvriendelijk. Daarom geven we enkele wastips zodat jij de was voortaan zo optimaal mogelijk kunt doen.

Schade aan kleding

Voorkom schade aan je kleding door simpele dingen als het sluiten van de rits of de knopen. Als ze los in de trommel draaien, kunnen ze de kleding beschadigen.

Voorbehandeling van vieze was

Zit er was tussen die heel vies is, zorg dat je deze van te voren separaat behandelt en het alvast laat inweken in zeeppoeder zoals Klok waspoeder. Hiermee worden vlekken extra goed losgeweekt van het kledingstuk voor een beter wasresultaat.

Voorkom een grauwe was

Hoe graag we ook witte kleding stralend wit willen houden, kan het weleens grauw worden. Let daarom erop dat je witte was altijd op de juiste temperatuur was – dit lees je op het wasetiket. Heb je waardevolle witte kleding, scheid dit dan van lichtgekleurde was. En was je gemixt, was dan niet op een te hoge temperatuur. Kleuren kunnen dan eerder vervagen. Klok vloeibaar wasmiddel wit is een ideaal product voor een stralend witte was!

Gekleurde was

Voor delicate kleding en gekleurde kleding is het extra van belang om te wassen volgens het wasvoorschrift op het wasetiket. Vroeger moest je veelal wassen op hoge temperaturen, zoals 50 en 60 graden. Tegenwoordig zijn wasmiddelen dusdanig ontwikkeld dat je niet meer op hoge temperatuur hoeft te wassen, maar dat het al kan op 30 of zelfs 20 graden. Klok wasmiddelen zijn al effectief op 30 graden. Vermijd het wassen van gekleurde en witte was, en probeer niet te warm te wassen.

Last van muffe kleding

De beste manier om je kleding te laten drogen is in de buitenlucht. Is dat niet mogelijk, dan kun je gebruik maken van handige geurzakjes die eventuele mufheid kunnen neutraliseren. Bijvoorbeeld voor wollen kleding, wat je kort mag wassen, kan het een goede oplossing zijn.

Tips voor de afwas en gebruik vaatwasser

Een keuken zonder vaatwasser is voor sommige een absolute no-go! Het is natuurlijk een super handig apparaat die je veel werk scheelt. Toch zijn er nog vaak misverstanden over het gebruik ervan. Bijvoorbeeld dat je afwas altijd even afspoelt met water voordat je deze in de vaatwasser stopt. Goed nieuws, dit hoeft dus niet!

De handige all-in-one vaatwascapsules van Klok bevatten namelijk een speciale formule en enzymen optimaal werkt als er juist vet-en etensresten aanwezig zijn. Deze enzymen hechten zich aan het vuil en als er geen vuil is dan is de werking dus niet optimaal. Andere nuttige tips zijn:

 • Plaatjes kopjes, schaaltjes en kleine attributen altijd in het bovenste rek. Maak het niet overvol want dat belemmert de water en vaatwasmiddel toevoer naar de rest van de vaat.
 • Bestek plaatsen in het daarvoor bestemde mandje of in sommige vaatwassers in een lade. Messen met het handvat naar beneden, zodat je niet je handen snijdt.
 • Pannen en borden in de onderste la en plaats deze zoveel mogelijk aan de zijkant en achterkant. Dit te bevordering van de doorstroom van water en spoelmiddel.

Afwassen zonder droge handen

Heb je last van droge handen, dan is Klok Xtra care afwasmiddel de ideale aankoop. Extra zacht voor de huid en uiteraard ook net als onze andere producten volledig vrij van parfum en geurstoffen om huidirritatie te voorkomen.

https://www.klok-eco.nl/
Winkelverkenner

Bespaar op de onderhoudskosten van uw boiler.

Bespaar op de onderhoudskosten van uw boiler.

Als je boiler vol zit met kalk, zal je dat gaan merken omdat er dan minder water door de kranen stroomt. Het is slecht voor alle huishoudelijke apparaten, voor de levensduur van de boiler en voor je portomonee. Het is namelijk vrij prijzig om de boiler te laten ontkalken door een proffessional.

Hier wil je natuurlijk een oplossing voor. Gelukkig is die er! Er is een nieuwe elektrische boiler op de markt met een anti- kalk functie.
Dit kan een slimme keuze zijn wanneer je huidige boiler aan vervanging toe is.

De allernieuwste elektrische boiler van het merk DAT; de DAT Aparici ECO Premium heeft een anti-kalk functie wat de boiler en de elementen in de boiler een langere levensduur biedt en kalk minder kans krijgt om zich te hechten.

Het is de moeite waard te kijken naar een boiler die tegen kalk bestand is. Een anti- kalk boiler zorgt ervoor dat de elektrische boiler minder snel beschadigd zal raken door aantasting van kalk en optimaal zal blijven werken.

Elektrische boilers zijn ook nog eens voordeliger in aanschaf dan gasboilers, hebben vaak een energielabel B en hebben verwarmingselementen met een droge weerstand zodat deze als er iets mee aan de hand is ook eenvoudig verwisseld kunnen worden zonder dat je daarvoor de boiler leeg moet laten lopen. Bovendien zorgt deze DAT Aparici Premium elektrische boiler er ook nog eens voor dat het water gezonder en schoner is. 

De elektrische boilers van DAT zijn te koop in verschillende volumes; 30, 50, 80 en 100 liter en ze zijn horizontaal of verticaal te plaatsen.
De elektrische boiler van DAT heeft twee tanken en in elke tank zit een eigen anode en verwarmingselement. Dit zorgt voor minder warmte verlies  en het water warmt sneller op.

De boilers van DAT worden gemaakt binnen Europa en staan garant voor kwaliteit doordat er iedere keer weer getest en verbetert wordt.

Deze en vele andere elektrische boilers zijn te koop via elektrischeboiler.eu 

https://elektrischeboiler.eu/DAT-Elektrische-Boilers
Winkelverkenner

Kruiden kweken in hydrocultuur

Steeds vaker worden fruit en kruiden gekweekt in hydrocultuur. Een plant heeft water, licht en voedingsstoffen nodig om smaakvol te kunnen groeien. Met hydrocultuur is dit uitstekend te bewerkstelligen. Hydrocultuur heeft een aantal voordelen ten opzichte van kweken in aarde. Ten eerste kan de plant zelf exact de hoeveelheid vocht en voedingstoffen opnemen die het nodig heeft. Hiervoor is het noodzakelijk dat de wortels in het water staan en dus naar believen vocht kunnen opnemen. Door het waterniveau af te lezen of te registreren is het zeer arbeidsvriendelijk en hoeft er niet veel aandacht te worden geschonken aan de verzorging.

Kruiden

Kruiden zoals basilicum, munt of peterselie doen het zeer goed in hydrocultuur. Ze kunnen dan ook zonder problemen worden gekweekt en geconsumeerd. Als bij het snoeien van de kruiden rekening wordt gehouden met de hoeveelheid die nog aanwezig blijft dan kan de plant blijven doorgroeien. Hierdoor ontstaat een oneindige hoeveelheid kruiden die ter beschikking staat aan de eigenaar.

Licht

Om ook de donkere maanden voldoende licht te kunnen geven aan de kruiden in hydrocultuur zijn er speciale UV lampen beschikbaar. Deze bootsen het spectrum van zonlicht naar. Hierdoor kan de plant binnen worden gekweekt en toch voldoende licht opnemen. Dergelijke LED groeilampen kunnen een aanvulling zijn op het natuurlijke zonlicht dat toch al door de ramen naar binnen schijnt. In de periode dat de dagen lang zijn en de nachten kort is een aanvullende LED groeilamp dan niet nodig. Tijdens de donkere dagen kan deze wel worden ingeschakeld om de groei extra te stimuleren.

Tijdschakeling

Om het de hobbymatige kruidenkweker makkelijk te maken zijn er systemen op de markt die bovenstaande combineren. Een geautomatiseerd plantenbakje waarbij op hydrocultuur en moet LED groeilampen de kruiden eenvoudig kunnen worden gekweekt. Een voorbeeld hiervan is het Kruiden kweken. Dit product heeft bovenstaande kenmerken en daarnaast ook een:

 • – melding wanneer het waterniveau te laag is
 • – een schakeling waarbij de LED groeilampen automatisch 8 uur aan gaan en 16 uur uit
 • – een omschakeling van LED gloeilicht naar wit LED licht

Bovendien kan bij het Kweeklicht ook de LED lamp en waterniveaumelder helemaal worden verwijderd waardoor alleen nog een waterbak met hydrocultuur overblijft. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer in de zomertijd de kruiden (tijdelijk) naar buiten gaan, bijvoorbeeld op een balkon. Hierbij is dan meestal voldoende zonlicht aanwezig en dient enkel nog het waterniveau op peil te worden gehouden.

Voeding

Om kruiden goed te laten groeien is naast licht en water ook een plantenvoeding vereist. Niet iedere plantenvoeding is geschikt voor hydrocultuur. Een biologische variant bestaat vaak uit meststoffen die kunnen zorgen voor stank en schimmel. De meeste voedingstoffen van bijvoorbeeld POKON zijn hiervoor wel geschikt. De dosering van deze meststoffen kan een stuk lager dan bij toepassing op aarde omdat hydrocultuur de meststoffen veel beter opneemt.

https://www.kweeklicht.com/product/kweeklicht-kruidentuin/

Ecologisch reinigen met de producten van Klok

Ecologisch wassen is de toekomst

Het milieu en ons planeet veranderd snel. Iedere dag weer zien we en horen we het in nieuwsberichten op tv en radio van snel veranderende klimaatomstandigheden over de hele wereld. Het versterkt broeikaseffect wordt aangeduid als de boosdoener en wij als mens zijn hiervoor verantwoordelijk. Het klimaatakkoord van Parijs heeft als doel om dit effect te minimaliseren dankzij afspraken die landen wereldwijd hebben gemaakt. Maar wist je dat ook jij als consument kunt bijdragen aan het minder belasten van het milieu door ecologisch te wassen?

Ecologisch wassen, wat is het precies?

Al geruime tijd proberen producenten wanproducten te maken die minder belastend zijn voor het milieu. Zowel om te maken, als een restproduct voor in het milieu. Al in 1992 heeft de Europese Unie het Europees Ecolabel opgericht met als doel producenten te stimuleren tot het vervaardigen van milieuvriendelijke producten en diensten. Dit is belangrijk om uiteindelijk samen te werken aan een duurzame toekomst. Het Ecolabel krijg je niet zomaar. Het product dient te voldaan aan onderstaande voorwaarden:

 • Minder schadelijke gevolgen voor het milieu.
 • Bepaalde gevaarlijke stoffen zijn niet aanwezig.
 • Draagt slechts in beperkte mate bij tot algengroei in water.
 • Grotendeels biologisch afbreekbaar.
 • Minder verpakkingsmateriaal.
 • Tips voor milieuvriendelijk en zuinig wassen.
 • Wast even goed als A-merk producten.

Het Ecolabel logo wordt in heel Europa herkent en functioneert als een handig hulpmiddel om consumenten duidelijk de keus te kunnen geven voor het bewuster kopen van wasmiddelen.

Ecologisch wassen is dankzij Klok ook goed voor de huid

Omdat de milieuvriendelijke en ecologische schoonmaakmiddelen van Klok vrij van parfum, kleur- en geurstoffen zijn worden deze producten vaak gebruikt door mensen met huidproblemen of huidallergie. En niet zomaar, want de eco producten van Klok zijn voorzien van zowel het Ecolabel alsmede het Huid Allergie Keurmerk. Dit keurmerk wordt verstrekt door een onafhankelijke Stichting Keurmerk Huidfonds en controleert o.a. wasmiddelen en cosmetische producten of ze kans op een allergische reactie kunnen veroorzaken. Deze testen worden uitgevoerd door erkende dermatologen en andere deskundigen.

Gewoon schoon wassen op 30 graden

Verantwoord wassen betekent ook wassen op een lagere temperatuur. Daarom kunnen alle producten van Klok gebruikt worden op een lage temperatuur van slechts 30 graden, waarbij alsnog een stralend schone was wordt gegarandeerd. Wil je de producten van klok voordelig proberen? Bestel online de Klokbox voor slechts €19,99 met gratis verzending en probeer elk product uit het assortiment voor een eigen ervaring.

Website bezoeken
Winkelverkenner

LED spotjes kopen? Waar moet ik op letten?

We hebben inmiddels allemaal gehoord van het fenomeen LED. Meer dan eens is LED op het nieuws  geweest omdat het een stuk energiezuiniger is dan de ouderwetse halogeen en gloeiverlichting. Vandaar dat veel mensen besluiten over te gaan op LED spotjes kopen. Maar waar moet u nu op letten wanneer u de beroemde LED spotjes wilt kopen? In dit artikel zetten we een paar tips op een rij waardoor u een lange tijd tevreden zult zijn van uw besluit om tot de aanschaf van LED spotjes over te gaan.

Een eerste tip om mee te beginnen is dat u van tevoren goed moet nadenken over wat u precies voor ogen heeft qua sfeerbeeld. Waar wilt u verlichting? Hoe fel wilt u dat het licht is? Voor wat voor sfeer wilt u gaan met de LED spotjes? Wanneer u dit allemaal op een rijtje heeft kunt u een plan bedenken hoe u dit wilt verwezenlijken. Maakt u zich geen zorgen, als u hier niet zo goed in bent zijn er verschillende webshops zoals www.led-spotjes.nl die genoeg personeel hebben dat u maar al te graag helpt bij het maken van een lichtplan voor úw situatie.

Een tweede tip is dat wanneer u online LED spotjes bestelt u uit moet gaan van uw eerste gevoel bij de website waar u wilt gaan bestellen. Is de site overzichtelijk, duidelijk en netjes? Dan is de kans zeer groot dat deze site te vertrouwen is! Betrouwbare LED spotjes kopen? Bovenstaande site biedt u LED verlichting van hoogwaardige kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs. Bovendien hebben ze een webwinkelkeurmerk dus u kunt ervan uitgaan dat ze te vertrouwen zijn.

Website bezoeken