Winkelverkenner
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau

Het is zo vervelend voor je bedrijf als je een incassobureau inschakelen moet. Ik ben een ondernemer en heb een eigen bedrijf van ongeveer tien man. Wij zijn bezig met online marketing en websites maken. We hebben veel klanten en ons bedrijf loopt goed. Helaas maak je soms ook vervelende situaties mee. Hier wil ik wat meer over vertellen.

 

Incassobureau nodig

Sinds kort hebben wij ook een incassobureau nodig. Hoe vervelend dat ook is, soms kan het even niet anders. Wij bieden de klanten hele mooie pakketten aan voor je website of diensten als online marketing. Een online marketing dienst kost veel werk, tijd en energie. En je bent er soms elke dag mee bezig, soms wat minder. Hangt af van de pakket die je hebt gekozen bij ons. Als wij dan geen geld kunnen krijgen van ons geld is het natuurlijk heel jammer. We hebben onze slimme medewerkers aan werk gezet, zodat wij nog een blije klant erbij krijgen. En dan moet je als klant je factuurbedrag betalen, hoe je ook overal doet, toch?

 

Nadelen en voordelen

Er zijn genoeg voordelen en nadelen aan een incassobureau. Zo’n bureau brengt veel nadelen. Belangrijkste is je geld komt binnen na aantal maanden vertraging. Dan is toch fijn. Maar om het factuurbedrag te kunnen krijgen van je klant, met de hulp van een incasso medewerker, kost jou ook gelijk wat geld. Het geld wat jij aan een incassobureau kwijt bent hangt af van het factuurbedrag, die jij van de klant nog krijgt. Hoe hoger het bedrag, hoe meer je kwijt bent aan een incassotraject. Bovendien kostte zo’n dienst ons paar klanten. Als je bureau inschakelt om je geld te verzamelen, worden klanten natuurlijk daar niet blij van, en sommige gaan ook helaas weg daardoor. Het is belangrijk om eerst goed na te denken, voordat je voor een incassotraject gaat.

Website bezoeken