Winkelverkenner
Image default
Woning en Tuin

Jouw huis aan een vastgoed investeerder verkopen? 3 voordelen!

Ben je voornemens om jouw huis te gaan verkopen? Je kunt dit doen via Funda, maar je kunt dit ook via een vastgoed investeerder doen. Bij jou in de buurt is ongetwijfeld wel een vastgoed investeerder te vinden die interesse in jouw woning heeft. Is het ook aan te raden om jouw woning aan een vastgoed investeerder te verkopen? Ja, zonder enige twijfel. Het verkopen van jouw woning aan een dergelijke investeerder brengt drie belangrijke voordelen met zich mee.

Geen gedoe met clausules en dergelijke

Als je jouw huis via Funda gaat verkopen, krijg je waarschijnlijk veel biedingen binnen. Een groot gedeelte van deze biedingen wordt wel aan de hand van voorbehoudsclausules gemaakt. Dit is vanuit de potentiële koper voor te stellen, maar is voor jou – als verkoper – niet al te fijn. Indien je jouw huis aan een investeerder verkoopt, heb je met dergelijke clausules niks van doen. De meeste vastgoed investeerders hanteren dergelijke clausules namelijk nooit. Dit betekent dat je uit kunt gaan van een snelle verkoop van jouw woning.

Weinig kosten

Ben je van plan om jouw huis via Funda te verkopen? Dan moet je rekening met de nodige kosten houden. Zo moet je makelaarskosten betalen, moet je kosten betalen voor het maken van de foto’s en moet je uiteindelijk kosten betalen voor de notaris. Kies je voor de verkoop aan een investeerder? Dan heb je met dergelijke kosten niks van doen. Veel vastgoed investeerders nemen deze kosten namelijk voor haar rekening. Voor jou is dit ideaal, aangezien je hierdoor een nog beter rendement kunt draaien.

Prima bod & snelle afhandeling

Bij een investeerder kun je ook van een prima bod uit gaan. De investeerder weet immers als de beste wat jouw pand ongeveer waard is. Op basis van die inschatting krijg je dan ook een reëel en marktconform bod. Vervolgens ben je verzekerd van een snelle afhandeling. Voor een investeerder is dit eigenlijk de dagelijkse gang van zaken. De investeerder neemt dan ook al het werk uit handen; je hebt als verkoper eigenlijk nergens omkijken naar.