Winkelverkenner
Image default
Gezondheid

Kiezen tussen koudschuim, traagschuim en latexschuim matrassen

Kiezen tussen koudschuim, traagschuim en Latexschuim matrassen

Koudschuim, traagschuim en latexschuim zijn de drie meest voorkomende soorten schuim die in matrassen gebruikt worden.  Hoewel latexschuim de laatste jaren een beetje een opleving kent, bevatten de meeste matrassen alleen traagschuim en koudschuim. We krijgen veel vragen over waarom we wel latexschuim producten aanbieden maar geen koudschuim of traagschuim matrassen. We verkopen alleen de beste matrassen van latexschuim omdat we er sterk van overtuigd zijn dat latexschuim de beste soort schuim is om in matrassen en matrastoppers te gebruiken.  Latexschuim biedt verschillende belangrijke voordelen boven traagschuim en koudschuim.

Latex matras

Latexschuim is een schuim dat gemaakt wordt door vloeibare latex te vulkaniseren tot een vast schuim.   Het vulkanisatieproces verbindt latexdeeltjes met zwavel door de toepassing van hitte en versnellers zoals zinkoxide.  Latexschuim kan worden geproduceerd met natuurlijke latex, die van rubberbomen wordt geoogst, of synthetische latex, die van petrochemische producten wordt gemaakt.  Al het latexschuim dat we verkopen bevat alleen natuurlijke latex en nooit synthetische latex.  Latexschuim geeft precieze steun en reageert onmiddellijk op elke beweging die je maakt.  Latex schuim zakt niet “in” en “zakt uit” naarmate de nacht verstrijkt.  Het behoudt constante steun en wordt niet zachter als het warmer wordt.  Dit maakt het uiterst gemakkelijk om de hele nacht door te bewegen zonder enige slaaponderbreking.  Door de spitse, voorgevormde ondersteuning kunnen bepaalde delen van het lichaam verder in de matras wegzakken terwijl andere ondersteund worden.  Dit is vooral nuttig voor zijslapers, omdat die meer meegeven in hun schouders en heupen, maar meer steun in hun middendeel nodig hebben.  Latexschuim is een van de duurzaamste schuimsoorten die er zijn. Latex matrassen en matrastoppers gaan lang langer mee dan die van traagschuim en koudschuim.  We horen vaak verhalen van klanten bij wie latex matrassen meer dan 20 jaar meegingen.  Latex schuim scoort hoog op alle duurzaamheidstests voor schuim die langdurig gebruik simuleren.

Koudschuim matras

Koudschuim of koudschuim of poly schuim is het goedkoopste schuim dat in matrassen en matrastoppers gebruikt wordt.  Mensen kennen koudschuim vaak als het soort schuim dat gebruikt wordt in bankkussens of matras-toppers. Koudschuim bestaat hoofdzakelijk uit verbindingen die van petrochemische stoffen afkomstig zijn. Hier lees je wat het beste koudschuim matras volgens de consumentenbond in 2021 is. Veel matrasfabrikanten gebruiken koudschuim als de bovenste laag van binnenveringmatrassen.  Dit wordt vooral gedaan omdat koudschuim erg goedkoop is. Meer recent zijn veel online matrassenwinkels begonnen koudschuim als basislaag in hun matrassen te gebruiken in plaats van veerspiralen. Koudschuim kan door zijn lage dichtheid heel gemakkelijk samengedrukt worden.  Dit stelt veel online matrassenwinkels in staat op de verzendkosten te besparen, maar zorgt er ook voor dat veel van deze matrassen een korte levensduur hebben.  

Er zijn verschillende soorten en dichtheden van koudschuim. Over het algemeen is koudschuim matras met een hogere dichtheid wat duurzamer, terwijl koudschuim met een lage dichtheid heel snel (soms binnen een jaar) kan degraderen.  Zelfs koudschuim met hoge dichtheid is minder dicht dan latexschuim of traagschuim.  Alle koudschuimmatrassen, ongeacht de dichtheid, zal sneller afbreken dan elk latexschuim van behoorlijke kwaliteit.  

Koudschuim kan wat zachtheid en steun geven, maar het zal niet dezelfde puntige steun geven die bij traagschuim of latexschuim hoort.  Koudschuim heeft de neiging veel sneller in te zakken als er druk op uitgeoefend wordt.  Daardoor biedt het niet dezelfde puntige, geronde steun waar latexschuim bekend om staat. 

Traagschuim matras

Traagschuim (ook bekend als visco-elastisch koudschuim of tempurpedisch schuim) is een soort koudschuim waaraan verbindingen zijn toegevoegd die de manier waarop het aanvoelt veranderen.  Daardoor krijgt het de “traag bewegende” eigenschappen waar traagschuim bekend om staat.  Het houdt bijvoorbeeld je handafdruk een paar seconden vast als je erop drukt.  Net als koudschuim bestaat traagschuim hoofdzakelijk uit verbindingen die van petrochemische stoffen afkomstig zijn.

Traagschuim is meestal dichter en duurder dan gewoon koudschuim. Traagschuim geeft wel een veel preciezer gevoel dan koudschuim.  Hoewel het een puntig gevoel geeft, is het niet zo ondersteunend als latexschuim.  We spreken vaak met mensen die een traagschuim matras of topper hebben, maar niet tegen het niet-ondersteunende, wegzakkende gevoel kunnen dat ze erop ervaren.  Het afdekken van traagschuim is eigenlijk een van de belangrijkste redenen waarom mensen onze matras toppers kopen.  In tegenstelling tot latexschuim, dat onmiddellijk reageert en constante steun biedt, reageert traagschuim langzaam en zakt verder naarmate er langer druk op uitgeoefend wordt.  Het zinken van traagschuim maakt bewegen tijdens de slaap noodzakelijker, maar de trage reactie van het schuim maakt het erg moeilijk om te bewegen zonder dat de slaap verstoord wordt.

Traagschuim is ook warmtereagerend, wat betekent dat het warmte absorbeert en zachter wordt naarmate het warmer wordt.  Dit draagt bij aan de hierboven genoemde “wegzakkingsproblemen”.  Naarmate het traagschuim van je lichaam opwarmt, wordt het zachter en zakt het meer.  Naarmate je lichaam verder in het schuim zakt, krijg je het warmer.  Dit gaat zo door tot velen wakker worden en merken dat ze het warm hebben en op één plek van hun matras vastzitten.  Er bestaan nieuwere versies van traagschuim, die ontworpen zijn om de warmte te verminderen (vaak “gelschuim” genoemd).  Hoewel deze schuimsoorten chemicaliën bevatten die het oppervlak van het schuim koeler doen aanvoelen, ervaren velen dezelfde hitteproblemen met gelschuim.

De dichtheden van traagschuim kunnen sterk variëren. In het algemeen is traagschuim met een hogere dichtheid duurzamer en van betere kwaliteit. Er zijn veel zeer goedkope traagschuim toppers met lage dichtheid, die online verkocht worden.  Veel matrassen bevatten ook dit lage dichtheid, goedkope traagschuim. Traagschuim met lage dichtheid kan een paar maanden na aankoop goed werken, maar het zal heel snel degraderen. 

Net als bij koudschuim is certipur-US meestal de enige certificering die op traagschuim kan worden toegepast.  Het is heel zeldzaam traagschuim te vinden dat een andere emissie-certificering heeft.  Net als bij koudschuim wordt traagschuim gewoonlijk gemaakt met brandvertragende chemicaliën.

Latexschuim

We zijn er sterk van overtuigd dat latexschuim veruit de beste soort schuim is om in matrassen te gebruiken.  Latexschuim biedt verschillende belangrijke voordelen boven koudschuim en Traagschuim.  Daarom bevatten onze producten nooit ander schuim dan 100% natuurlijk latexschuim.  Omdat we zo’n hoge prioriteit geven aan het verkopen van producten van hoge kwaliteit tegen eerlijke prijzen, zul je merken dat onze producten eigenlijk niet veel meer kosten dan andere die gemaakt zijn met veel minder kwaliteitsvolle materialen zoals traagschuim en koudschuim. 

 

https://slaapwijsheid.nl/

Gerelateerde artikelen

Werkt pigmentvlekken bleken echt?

Ervaringen met elektrische sigaretten

Migraine, behandel het.