Winkelverkenner
Woning en Tuin

kinderkamer

Een mooie kinderkamer

Een kamer voor je zelf, a room of one’s own, dat is voor een ieder belangrijk. Dat geldt ook voor kinderen. Een kinderkamer die goed bij je kind past is dan ook gewenst: een ruimte waar je kind zelf verantwoordelijk voor is, waar hij of zij de regie over heeft. De inrichting van zo een kamer is voor kinderen die al wat ouder zijn een halszaak: ze willen er graag over meedenken, en misschien zelfs helpen met inrichten en verven! Jongere kinderen zijn er wellicht nog niet zo bewust mee bezig hoe hun slaapkamer eruit dient te zien, maar ook voor hen is het van belang dat hun kinderkamer een veilige haven is: een plek waar ze zich kunnen uitleven en die enigszins bij hen past. u kunt daar als ouders natuurlijk een grote rol in spelen en kunt bijvoorbeeld een thema voor de kinderkamer kiezen waarvan u weet dat het uw jonge kind aanspreekt. Als u overweegt om een kinderkamer opnieuw in te richten kunt u dat eens voorzichtig met u kroost bespreken: wat vindt uw zoon of dochter leuk? Natuurlijk kunt u ze daar erg in sturen. Als u bijvoorbeeld niets voelt voor een kinderkamer die op een erg commerciële manier is ingericht, u kunt dan denken aan themakamers van Disneyfilms of kinderseries, dan kunt u suggesties doen die met hele andere dingen te maken hebben. Houdt uw dochter van buitenspelen? Misschien moeten er wat bomen en struiken en dieren op de muren komen: maar welke dieren dan precies? Houdt uw zoon van sneeuw? Een winterlandschap is zo gecreëerd. Natuurlijk kan het ook heel leuk zijn om juist wel de figuren uit tv-series of kinderfilms te gebruiken om een kinderkamer op te vrolijken. Maak mijn kind blij!

Spullen voor de kinderkamer

Wanneer u enigszins weet wat voor thema de kinderkamer moet gaan krijgen, dan gaat u op zoek naar spullen en decoratie-ideeën die goed in dat thema passen. Op www.maakmijnkindblij.nl vindt u allerlei suggesties, decoratiespullen en meubels die u kunnen helpen bij het creëren van een passende kinderkamer. U kunt denken aan de volgende artikelen:

  • behang met een bepaalde kenmerkende print
  • gordijnen met uiteenlopende bedrukkingen
  • beddengoed
  • wanddecoratie, stickers bijvoorbeeld

Om u alvast op wat ideeën te brengen noemen we ook wat commerciële thema’s die goed zouden passen bij een kinderkamer:

  • Bob de Bouwer: wanddecoratie, beddengoed, een leuke behangrand of een kapstok van Bob, van alles is mogelijk.
  • Finding Nemo: tover een kinderkamer om tot een aquarium waarin vissen als Dory en Nemo rondzwemmen.
  • Frozen: deze Disneyfilm is erg populair op het moment. Creëer een winterlandschap in de kamer van uw kind, waarin de figuren uit Frozen rondlopen. Een 36-delige wanddecoratie set koop je bijvoorbeeld al voor €20,95.
  • Brandweerman Sam: als u kind gek is van Sam en zijn heldhaftige beroep dan kunt u de kinderkamer daar ook mooi op inrichten! Een speciaal bed in de vorm van een brandweerauto is bijvoorbeeld mogelijk, net als een passend nachtlampje en een replica van Sams stoel! Wederom kun je veel bereiken met muurstickers.
  • Winnie de Pooh: met Winnie en zijn vrolijke vriendjes maak je een kinderkamer zo tot een speelparadijs. Een behangrand, een leuk nachtlampje of mooie hanglamp, wat kussens: al deze spullen zijn in Winnie-de-Poohstijl verkrijgbaar in onze webshop.

Originele kinderkamer

Veel mensen vinden het belangrijk dat de kamer van hun kind niet standaard is, er niet precies hetzelfde uitziet als de kinderslaapkamer van een vriendje of vriendinnetje. Dat betekent echter niet dat u geen kant-en-klare spullen kan gebruiken (die wel zo gemakkelijk zijn): u kunt deze spullen goed combineren met eigen ideetjes. Als u bijvoorbeeld een Finding Nemo-kamer wilt creëren kunt u in plaats van behang in dat thema ook de hele kamer zee blauw schilderen en vervolgens aan het werk gaan met muurstickers van de cartoons uit de film. Wees creatief en schilder eens een vage rotspartij, wat zeewier hier en daar, en als u denkt dat dat niet mooi zal worden kunt u natuurlijk ook allerlei meubels omtoveren tot voorwerpen die diep in de zee voorkomen. Een bureau wordt met een laagje bruine en groene verf zo een stuk wrakhout. Een bergje grijze kussens is een rotspartij. Kinderen hebben vaak genoeg fantasie om op deze manier te denken: ga met ze aan de slag en breng hun dromen tot leven. Niet alleen het uitkiezen van spullen is erg vormend (het maakt een kamer tot jouw kamer), ook het schilderen en plaatsen van meubels, decoratie ophangen, het inrichten zelf dus, helpt je een kamer echt als de jouwe te beschouwen. Dat geldt dus ook voor een kinderkamer. Natuurlijk kunnen de kids niet bij alles helpen, ze zullen vaak alleen maar in de weg lopen, maar betrek je kind wel bij het inrichten van zijn of haar nieuwe kamer. Op die manier wordt de ruimte echt een eigen plekje. Uw zoon of dochter van 8 jaar kan bijvoorbeeld prima helpen met muren verven! Geef duidelijke instructies en maak er een feestje van. Als u voldoende ideeën heeft opgedaan en een plan heeft gemaakt voor de nieuwe kamer van uw kroost, neem dan een kijkje op onze website. We hebben vast spullen die goed binnen uw plannen passen en wie weet doet u ook nog wat nieuwe ideeën op. Als u vooral op zoek bent naar creatieve ideeën, neem dan eens een kijkje op het sociale medium Pinterest, waar erg veel knutsel- en ontwerpplannen worden gepost.

Website bezoeken