Winkelverkenner
Image default
Eten en drinken

Koken als Gordon Ramsay!

Iedereen kent hem wel, de Britse tv-kok heeft door de jaren heen eindeloos veel tv programma’s gemaakt. Hij staat niet alleen bekend om zijn geweldige kookkunsten, hij kan ook geweldig tekeer gaan tegen chefs die de keuken niet respecteren! Gelukkig focussen wij ons in deze blog alleen op zijn kookkunsten. Hieronder staan een aantal heerlijke gerechten waar Gordon Ramsay om bekend staat.

Gevulde kip met parmaham

Misschien wel een van zijn bekendste gerechten. Deze kip wordt gevuld met de lekkerste ingrediënten en ook nog eens omwikkeld met parmaham, een ware smaakexplosie! Snijd de kipfilet aan de zijkant diep in en sla het vervolgens als een boek open. Meng vervolgens een aantal blaadjes salie met ricotta en vul de kipfilet hiermee. Omwikkel vervolgens de kipfilet met een plak parmaham en braad de kipfilet aan in de pan. Dit gerecht is heerlijk te combineren met krieltjes en verse tijm!

Beef Wellington

Fans van zijn tv programma’s hebben absoluut zeker wel eens van dit gerecht gehoord. Bij Hell’s Kitchen is dit het gerecht waarbij de rillingen over de rug van de chefs gaat lopen. Het vergt namelijk de nodige tijd en precisie. Maar wanneer het mooi samenkomt, mag het resultaat er absoluut wezen! Bak als eerste een groot stuk ossenhaas aan, vervolgens bak je in dezelfde pan een mengsel van champignons, knoflook en peper & zout. Bestrooi dit mengsel over plakken parmaham en wikkel vervolgens de ham om de ossenhaas. Rol hierna een plak bladerdeeg uit en bedek hier de ossenhaas mee en laat het geheel 35 minuten in de oven gaar worden. Wanneer het gerecht goed is gelukt, is de Beef Wellington prachtig roze en mals van binnen!

Coquilles met venkel-gemberroom

Nog zo’n favoriet uit het Hell’s Kitchen programma, maar ontzettend lekker! Dit gerecht kun je maken bij speciale gelegenheden en ziet er prachtig uit. Koop de coquilles kant en klaar in de viswinkel. Bak in de pan een mengsel van venkelknol, sjalotjes en olie aan. Gooi er vervolgens een scheut witte wijn bij en laat het verdampen op hoog vuur. Ten slotte schep je er visbouillon door en laat je het koken totdat er een stroperige substantie overblijft. Hier maak je vervolgens in een keukenmachine een zachte puree als garnituur van. Bak als laatste de coquilles in dezelfde pan drie minuten aan, waarbij je ze één keer omdraait. Garneer vervolgens een mooi bord met de puree en de coquilles, eet smakelijk!