Winkelverkenner

Kwaliteit plastische chirurgie gewaarborgd

Plastische chirurgie wordt steeds populairder, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. De toename in populariteit nam voornamelijk toe in de Verenigde Staten waar het onder jongeren al snel populair wordt, mede door de grote populariteit van modellen en celebrities aldaar, die er al gauw openlijk voor uitkwamen regelmatig naar de cosmetisch chirurg te gaan om er beter uit te gaan zien. De trend trad ook op in andere landen: in Japan zijn er ook veel meisjes en vrouwen die plastische chirurgie ondergaan en het aantal neemt nog altijd toe, ook de aard van de ingrepen wordt steeds unieker in Azië. In Nederland is het niet anders: de gemiddelde leeftijd van bezoekers van de plastisch chirurg neemt nog steeds af en ook het aantal ingrepen per persoon neemt nog altijd toe. Er valt dus veel geld te verdienen, maar hoe wordt de kwaliteit gewaarborgd?

Dit is een vraag die veel mensen hebben. Plastische chirurgie wordt immers vaak ten onrechte aangewezen als het ongereguleerde, grijze gebied van de medische wereld. Dit komt waarschijnlijk door het imago dat plastische chirurgie heeft en het feit dat er veel marketing en dergelijke aan te pas komen, waardoor mensen het minder serieus nemen.

Toch is dit pure schijn. De kwaliteit is wel degelijk gewaarborgd. Zo wordt door de Nederlandse warenautoriteiten en andere toezichthouders goed gelet op de veiligheid van producten zoals implantaten die worden gebruikt bij het aanbieden borstvergroting. Ook moeten de plastisch chirurgen beschikken over de juiste diploma’s en papieren. Eén van de plastisch chirurgen die aan alle eisen voldoet is faceland.nl. Hier worden veel verschillende ingrepen aangeboden, van ingrepen zonder operatie tot borstvergrotingen, botox behandelingen en cosmetische ingrepen zoals lip vergrotingen en ooglidcorrecties. Bovendien kan je als patiënt altijd terecht bij de toezichthouder indien je vragen hebt of twijfelt over de gang van zaken.

Website bezoeken