Winkelverkenner

Leiderschap Tips en Technieken die je ten Allen Tijdens moet Ontlopen

Leiderschap is zo’n onderwerp waarover iedereen een mening heeft. Het is niet moeilijk om mensen te vinden die tips en technieken willen delen over leiderschap wanneer je bezig bent om jouw leiderschapstechnieken binnen de organisatie te verbeteren. Maar sommigen van deze goedbedoelde ideeën kun je het beste gewoon negeren.

Hier zijn een paar leiderschap tips en technieken die je beter niet kunt opvolgen.

Luider is Beter 

Dit klinkt als een beetje ouderwets voor iemand die serieus onderzoek doet naar leiderschap, er zijn mensen die vinden dat de beste manier om anderen te motiveren en aan te sturen is door te schreeuwen naar ze. Deze “leger officier” techniek werkt maar zelden op management niveau en de bruikbaarheid op leiderschapsniveau is zelfs nog minder. Ben je geïnteresseerd in het vervreemden van mensen, dan kun je vertrouwen op volume en intensiteit.  

Laat het de Moeite Waard Zijn

Sommige mensen zullen je zeggen dat je er voor moet zorgen dat jouw leiderschaps-besluiten en werkzaamheden in je eigen voordeel moeten werken. Jij wilt tenslotte succes hebben, en er is geen betere positie vanwaar je jouw waarde voor het bedrijf kan tonen dan in een leidinggevende positie. Echter, de beste leiders – zij die het licht hebben gezien, zo te zeggen – zijn zij die de behoeftes en wensen van een ander voorop stellen.

Vertrouw op Je Natuurlijke Talenten

Zoiets als een goede “natuurlijke” leider bestaat niet. Natuurlijk zijn er wel een aantal persoonlijke eigenschappen die zich makkelijker lenen voor een leiderschapsrol dan andere. Het zou vreemd zijn om charisma en een vriendelijk uiterlijk uit te sluiten als een belangrijke rol binnen het leiderschap. Maar, die rol moet niet overdreven worden. Natuurlijke talenten zijn geweldig, maar ze maken niet vanzelf een goede leider van je. Er moeten echt verschillende tips en technieken worden bestudeerd om jezelf als leider te ontwikkelen, jouw kennis over hoe leiderschap werkt en wat je er mee kan bereiken moet je opbouwen. Hopen dat jouw leuke uiterlijk en charme voldoende is om je mee te redden is een doodlopende weg.

Er is veel goed advies te vinden. Er is ook slecht advies. Deze drie veel herhaalde leiderschapstips en technieken zijn perfecte voorbeelden hiervan en waarom je niet elk advies wat je krijgt moet opvolgen.

https://www.ivpp.nl/situationeel-leiderschap/

Website bezoeken