Winkelverkenner
Image default
Winkelen

Leukste puzzels voor 2022

Op Puzzel webshop heb je een groot assortiment aan legpuzzels voor volwassenen. Ideaal voor een druilerige zondag! Puzzels heb je in verschillende soorten en maten, je hebt de traditionele legpuzzels maar er zijn ook puzzelboekjes en ronde puzzels. Meestal hebben ze een thema; van natuurpuzzels tot jigsaw puzzels. In deze blog kun je meer lezen over de verschillende soorten puzzels zodat je inspiratie kunt opdoen. In deze blog kun je lezen over puzzels van 600 stukjes, 1000 stukjes, en zelfs 3000 stukjes! Van Jan van Haasteren tot Ravensburger. Deze puzzels kun je makkelijk weer uit elkaar halen zodat je ze opnieuw kunt maken. Meer weten? Lees dan snel verder!

Ravensburger puzzels

Je hebt Ravensburger puzzel 1000, maar ook kleinere puzzels, zoals de Krypt Puzzel Black. Deze heeft 736 stukjes. Deze puzzel is niet geschikt voor beginners. De reden hiervoor is omdat deze puzzel geen patroon of print heeft. De enige hint die je krijgt bij het puzzelen is de vorm van de stukjes. Wat deze puzzel speciaal maakt is het feit dat hij geen traditionele puzzelstukjes heeft, maar dat ze allemaal een andere vorm hebben. Je richtpunt is het middelste ronde stukje, die je als richtlijn naast de hoekstukjes kunt gebruiken.

Een dagje naar het Museum met Jan van Haasteren

Jan van Haasteren puzzels zijn een van de beroemdste puzzels. Ze zijn een begrip in de puzzelwereld. Jan van Haasteren puzzels staan bekend om de vrolijke prenten waarvan menigeen een glimlach op zijn gezicht krijgt. Op deze plaat gebeurt van alles, wat hem vooral leuk maakt voor volwassenen. Jan van Haasteren puzzels passen goed in elkaar en zijn van goede kwaliteit, waardoor je eigenlijk mis kan gaan met deze puzzels.

Amy Design puzzels

Amy Design puzzels staan bekend om hun prachtige natuur thema’s. De puzzels zijn net als die van Jan van Haasteren van goede kwaliteit, maar ze zijn niet erg makkelijk. Ook deze puzzel is geschikter voor de gevorderde puzzelaar. Doordat de puzzelstukjes veel dezelfde kleur hebben, ben je er langer mee bezig dan met een dergelijke puzzel. De maat van deze puzzel is 68 cm bij 49 cm en ze hebben traditionele stukjes. Deze puzzel bestaat uit 1000 stukjes.

De Wijnmakerij van Jan van Haasteren

Bij puzzelshops kun je een Puzzel van 1500 stukjes bestellen, maar deze Jan van Haasteren puzzel komt in de maten 1000 of 3000 stukjes. Door veel puzzelexperts wordt de Wijnmakerij geprezen als een van de leukste legpuzzels. Jan van Haasteren puzzels hebben niet alleen een geweldige kwaliteit, maar ze zijn ook nog eens komisch.Ook deze puzzel zit vol hilarische taferelen die het puzzelen extra leuk maken. In deze puzzel zie je namelijk jacuzzi’s van wijn, druiven die van een heuvel afglijden en wijnstampers die van alles uitvreten. Deze puzzel heb je vanaf 1000 stukjes, maar mocht je wat meer uitdaging willen dan kun je hem ook in 3000 stukjes aanschaffen! Dit is wel een grote puzzel, dus zorg ervoor dat je een grote tafel hebt of genoeg ruimte in huis hebt. De maat van deze puzzel is 122 cm bij 85 cm.