Winkelverkenner
Image default
Electronica en Computers

Welke regels moet een scheidsrechter toepassen?

De scheidsrechter past de spelregels toe en leidt de wedstrijd in samenwerking met de assistent-scheidsrechters en, vanaf het moment van toepassing, met de vierde official.

Het is aan te bevelen dat zij met elkaar communiceren via een professioneel scheidsrechter communicatiesysteem, zodat zij kunnen overleggen en altijd de juiste beslissing kunnen nemen.

Hij treedt op als tijdwaarnemer en noteert alle feiten die voor de wedstrijd van belang zijn en voorziet de bevoegde autoriteiten van een wedstrijdverslag, met inbegrip van informatie over disciplinaire maatregelen of andere incidenten die zich voor, tijdens of na de wedstrijd hebben voorgedaan.

Daarnaast houdt hij toezicht op en/of geeft hij aanwijzingen voor de hervatting van het spel. Bij voordeel laat hij het spel doorgaan wanneer zich een overtreding of overtreding voordoet en het team waartegen een overtreding is begaan, daarvan kan profiteren en de oorspronkelijke overtreding of overtreding bestraft als het verwachte voordeel van dat moment of binnen enkele seconden.

Disciplinaire maatregelen bestraffen de zwaarste overtreding, in termen van straf, hervatting, fysieke ernst en tactische impact, indien meer dan één overtreding tegelijkertijd plaatsvindt neemt hij disciplinaire maatregelen tegen spelers die zich schuldig maken aan een overtreding die bestraft dient te worden met een waarschuwing of uitsluiting.

Hij heeft de bevoegdheid om disciplinaire maatregelen te nemen vanaf het moment dat het speelveld wordt betreden voor de inspectie voor de wedstrijd tot het moment dat het speelveld wordt betreden exit bij het eindsignaal (inclusief de strafschop volgorde).

Als een speler, voor het betreden van het speelveld bij het beginsignaal, een overtreding begaat die uitsluiting rechtvaardigt, dan heeft de scheidsrechter de bevoegdheid om de speler niet aan de wedstrijd te laten deelnemen. De scheidsrechter rapporteert elk bijkomend afwijkend gedrag en heeft de bevoegdheid om gele of rode kaarten te tonen en wanneer de bond dit bepaalt spelers tijdelijk uit te sluiten.

Gerelateerde artikelen

Een Google Home slimme luidspreker is tegenwoordig steeds populairder aan het worden

Opbergzak voor je bed

Welke soort ovens zijn verkrijgbaar?