Melk bij jou in de koelkast

Als je nu naar de koelkast loopt en de deur open trekt is de kans dat daar een pak melk staat ongeveer 99 procent. Heb je er ooit over nagedacht wat er allemaal moet gebeuren voordat het glas melk bij jou op tafel staat? Je zou het misschien niet denken, maar er moet een heleboel gebeuren voordat jij de melk drinken kan en er gaan een heleboel dingen aan vooraf. Jij wilt namelijk lekkere verse melk op tafel en geen zure dikke pap.

Er zijn zoveel dingen belangrijk dat ik het waarschijnlijk niet eens beschrijven kan in één artikel. Ik heb geprobeerd het allemaal samen te vatten in een zo’n kort mogelijk stukje. In dit artikel ga ik het hebben over de koe.

De hele stal inrichtingis heel belangrijk bij de productie van melk. Melk komt uit de koe en dat maakt het lastig. Het is geen robot die even harder kan later draaien of waar een nieuwe boardcomputer zorgt voor efficiëntere processen. Om de koe zoveel mogelijk melk te laten produceren is het belangrijk dat er zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de natuurlijke wensen en behoeften van de koe. De ligboxen van de koe zijn ook helemaal afgestemd op de wensen van de koe en de behoeften die het heeft.

 De kroeg krijgt zelfs een koeborstel om ervoor te zorgen dat de koe zichzelf schoonmaken kan en dat zij zich comfortabel voelt. Op het moment dat de koe gemolken wordt gaat de melk vaak snel de voorkoeler in. Door de melk snel op de juiste temperatuur te brengen blijft de melk gegarandeerd langer houdbaar. Deze processen gaan tegenwoordig allemaal heel snel en het loopt steeds efficiënter. Er zijn een heleboel bedrijven de hele dag bezig met het welzijn van de koe

Dit gebeurt allemaal om er voor te zorgen dat jij een glas lekkere verse melk op tafel hebt staan.

Website bezoeken