Winkelverkenner
Image default
Gezondheid

Mentale gezondheid tips voor een rustigere geest

Mentale gezondheid is belangrijker dan ooit. Mentale gezondheid expert Nick de Waard helpt je op weg met een aantal tips.

1. Waardeer jezelf:

Behandel jezelf met vriendelijkheid en respect en vermijd zelfkritiek. Maak tijd voor je hobby’s en favoriete projecten, of verbreed je horizon. Doe dagelijks een kruiswoordraadsel, plant een tuin, volg danslessen, leer een instrument bespelen of spreek vloeiend een andere taal.

2. Zorg voor je lichaam:

Door fysiek voor jezelf te zorgen, kun je je mentale gezondheid verbeteren. Zorg dat je:

  • Eet voedzame maaltijden
  • Vermijd roken en vapen – zie Stoppen Help
  • Drink veel water
  • Oefening, die helpt depressie en angst te verminderen en stemmingen te verbeteren
  • Krijg genoeg slaap. Onderzoekers geloven dat een gebrek aan slaap bijdraagt ​​aan een hoge mate van depressie bij studenten.

3. Omring jezelf met goede mensen:

Mensen met sterke familie- of sociale banden zijn over het algemeen gezonder dan mensen die geen ondersteunend netwerk hebben. Maak plannen met ondersteunende familieleden en vrienden, of zoek activiteiten waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten, zoals een club, klas of steungroep.

4. Geef jezelf:

Zet je tijd en energie in om iemand anders te helpen. Je zult je goed voelen als je iets tastbaars doet om iemand in nood te helpen – en het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Zie Leuke en goedkope dingen om te doen in Ann Arbor voor ideeën.

5. Leer omgaan met stress:

Of je het nu leuk vindt of niet, stress hoort bij het leven. Oefen goede copingvaardigheden: probeer stressstrategieën van één minuut, doe tai chi, oefen, maak een wandeling in de natuur, speel met uw huisdier of probeer een dagboek te schrijven als stressverlager. Vergeet ook niet te glimlachen en de humor in het leven te zien. Onderzoek toont aan dat lachen je immuunsysteem kan stimuleren, pijn kan verlichten, je lichaam kan ontspannen en stress kan verminderen.

6. Breng je geest tot rust:

Probeer mediteren, Mindfulness en/of gebed. Ontspanningsoefeningen en gebed kunnen je gemoedstoestand en kijk op het leven verbeteren. Onderzoek toont zelfs aan dat meditatie je kan helpen om je kalm te voelen en de effecten van therapie te versterken. Zie spirituele bronnen op Persoonlijk welzijn voor studenten om contact te maken

https://nickdewaard.nl/