Hiphop dansworkshop

Hiphop dansworkshop                    

Hiphop wordt gezien als een culturele beweging, een community die staat voor vrijheid van expressie. Deze community is sinds de jaren 70 aan het groeien en heeft inmiddels ook een plek gewonnen in het hart van veel Nederlanders. Hiphop heeft verschillende disciplines onder zijn paraplu waaronder dans, hier gaan we het vandaag over hebben. 

Dansworkshop op school

Een hiphop dansworkshop is mogelijk voor elk jaar en niveau. Bij deze workshops gaat het om zelfexpressie zonder schaamte. Voor veel leerlingen is dit een lastig onderdeel van de workshop, vaak worden ze gelimiteerd door hun eigen schaamte en haken ze snel weer af. Onze workshopdocenten zijn professionals en hebben een oog voor veel voorkomende problemen als deze. Wanneer de drempel overwonnen is gaan we bezig met de kern van de workshop, het dansen zelf. Afhankelijk van de dansstijl wordt er een choreografie bestudeerd, aan het einde van de workshop kunnen de leerlingen deze danschoreografie zelf ook. De workshops variëren in tijden van 60, 90 of zelfs 120 minuten, afhankelijk van de wens van de school. 

 

Workshop streetdance

Bij streetdance denken veel mensen vaak aan een zwartwit geblokt zeil met een grote subwoofer ernaast. Ergens is dat ook logisch, door films en televisieprogramma’s is streetdance gestereotypeerd en lijkt het voor de leek een vrij gelimiteerde vorm van dans. Echter heeft streetdance juist een heel breedspectrum in bewegingen, snelheden en de grote van de groep waarmee je danst. Het kans zelfs ook alleen. Tijdens onze workshop gaan we bezig met een choreografie, hierbij wordt de klas vaak onderverdeeld in kleinere groepen die samen bezig gaan. De workshopdocent kiest vooraf de choreografie die geleerd zal worden, vaak kiezen de leerlingen samen met de docent het muzieknummer die hierbij past. De reacties van leerlingen zijn altijd zeer positief, wanneer de leerlingen over de hiervoor benoemde drempel komen merken ze vaak dat het eigenlijk heel leuk is om te dansen!

 

 

 

 

https://www.kleinkunstig.nl/hiphop-workshops-voor-school/hiphop-dansworkshop/

Dansworkshop op school

Dansen op school; altijd een succes!

Fysiek aan de slag op school 

Het onderwijs is voor een groot gedeelte gericht op de mentale processen en ontwikkeling van een kind of jongere. Als onderwijzer in het primair onderwijs weet je echter als geen ander hoe belangrijk de (ontwikkeling van de) grove en fijne motoriek is voor een kind. In de onderbouw wordt aandacht besteed hieraan onder andere bij het leren schrijven en knippen, of hinkelen en gooien van een bal, maar ook in de bovenbouw verdient dit de aandacht. Grote Broer geeft hier graag aandacht aan, bijvoorbeeld door middel van een gave dansworkshop op school! Op veel verschillende disciplines en niveaus komt een topworkshopdocent naar jullie school om de leerlingen mee te nemen in een wervelende workshop. Iedereen kan dansen, dat is een ding dat zeker is!

Dansworkshops voor elk niveau 

Dansen is een fijne manier om je gevoel tot expressie te brengen. Met dans leer je hoe je door middel van beweging een verhaal kan maken en duidelijk kan maken zonder woorden te gebruiken. Dit is op elk niveau mogelijk. Voor de kleuters kan je een gave kabouterdans maken waar ze hun energie in kwijt kunnen, de middenbouw is heel geschikt voor een dansworkshop streetdance en met de bovenbouw kan je de uitdaging aan gaan om hun eigen choreografie te bedenken. In elke soort workshop kan er ondersteuning geboden worden aan de leerlingen die wat minder comfortabel zijn met een dansworkshop en juist verdieping voor de leerlingen die bijvoorbeeld al op dansles zitten. Zo is er voor elk niveau wat wils!

 

 

Een thema is altijd in te passen

Werkt jullie school met een projectweek of activiteitenweek waar een thema aan verbonden is? Graag maken wij de workshop passend en op maat. De workshopdocent neemt uitgebreid de tijd om de workshop voor te bereiden en zorgt ervoor dat een eventueel thema in de choreografie verwerkt wordt. Zo werkten wij eerder al met het thema ‘wereldcultuur’, ‘circus’ en ‘urban’. Uiteraard is het natuurlijk fantastisch als zo’n dansdag wordt afgesloten met een mooie voorstelling voor de hele school en/of ouders. Indien gewenst neemt een van de workshopdocenten ook de rol van presentator op zich om er op die manier een spetterende presentatie van te maken!https://grotebroer.com
Winkelverkenner

Rijschool Nieuwegein

Rijschool Nieuwegein

Rijschool Snel is gevestigd in Nieuwegein en heeft kwaliteit, professionaliteit, goedkope pakketten en goede service. Rijschool Snel geeft jarenlang rijles in Nieuwegein en omgeving.

Eindelijk 16,5 jaar geworden en kom je uit Nieuwegein? Nu kun je vast niet wachten om de weg op te gaan. Het is de hoogste tijd voor rijlessen van Rijschool Snel in Nieuwegein!

Een proefles aanvragen is bij Rijschool Snel in Nieuwegein gratis als je bij ons komt lessen en geheel vrijblijvend. Deze proefles wordt aangeboden voor een goede start van de rijlessen. Je wordt in Nieuwegein of ergens anders opgehaald. Door onze proefles ontdekken we samen welk lespakket het beste bij jou past. We passen de rijlessen aan jouw tempo aan. Wachttijden vinden we verloren tijd. Daarom hebben we die niet. Je kan deze week nog aan de slag in Nieuwegein!

Zin om rijlessen te volgen in Nieuwegein tegen een betaalbare prijs? Wacht dan niet langer! Neem vandaag nog contact op met Rijschool Snel in Nieuwegein en vraag direct geheel vrijblijvend een proefles aan en volg je lessen samen met onze instructeur in Nieuwegein!

Website bezoeken
Winkelverkenner

Taleninstituut voor zakelijk communiceren

Taleninstituut

Wanneer u uw niveau van communiceren in schrijven en spreken naar een hoger wilt trekken is het verstandig om eens een training of cursus bij een taleninstituut te volgen. Er zijn veel verschillende taalinstituten te vinden, het is echter verstandig wanneer u kiest voor een organisatie met specialisatie in de zakelijke markt.

Taaltraining

Om op hoger niveau te kunnen communiceren zou u een taaltraining kunnen volgen in het Nederlands. Wilt u bijvoorbeeld in het buitenland professioneel kunnen spreken is bijvoorbeeld een cursus engels aan te raden. Ook voor specifieke landen zoals China of Rusland zijn passende taaltrainingen te vinden.

Schrijftraining

Om op professioneel brieven, e-mails of andere zakelijke correspondentie te kunnen opstellen is een schrijftraining aan te raden. Zo is er de cursus zakelijk schrijven of specifieke schrijftraining voor bijvoorbeeld beleidsnota of Social Media.

Website bezoeken