Promotionele werkkleding: Waarom is dit belangrijk voor zowel de veiligheid als uw bedrijf?

Het dragen van de juiste werkkleding draagt bij aan zowel de veiligheid als de mate van comfort voor uw werknemers. Van een oud werk kloffie wordt namelijk niemand blij. Daarom laten wij u in dit artikel belangrijke redenen zien voor het aanschaffen van de juiste promotionele werkkleding.

Waarom kiezen voor promotionele bedrijfskleding?

Het bedrukken van uw bedrijfskleding met uw logo of een bepaalde slogan is misschien wel de meest simpele en goedkope manier om reclame te maken voor uw merk of bedrijf. Hiernaast is het ook nog eens erg goed voor de herkenning van uw bedrijf- en of medewerkers. Op deze manier zult u meer vertrouwen opbouwen in bekende kringen aangezien uw bedrijfslogo vaak wordt gezien op het uniform van uw medewerkers. Naast het maken van reclame is het hebben van de juiste promotionele werkkleding ook nog eens erg goed voor een professionele uitstraling van uw bedrijf en medewerkers. Er zijn dus eigenlijk geen redenen om uw kleding niet te laten bedrukken.

Denkt u nu, hé dat is interessant! Laat hier dan bijvoorbeeld uw vest bedrukken om binnen no-time de juiste uitstraling voor uw bedrijf te creëren. Lekker warm en perfect voor het voorjaar, maar ook de zomer (koude avonden) of het najaar!

4 redenen waarom het dragen van de juiste werkkleding belangrijk is

  1. Het dragen van werkkleding wordt in de huidige bedrijfsculturen steeds belangrijker. De belangrijkste reden voor het dragen van werkkleding is namelijk de veiligheid. Werkkleding moet kunnen voldoen aan de veiligheidseisen van een specifieke branche. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat productiemedewerkers altijd veiligheidsschoenen dragen en bijvoorbeeld lange mouwen. Op deze manier wordt het risico op letsel flink verkleint. Zo hoeft iemand zich geen zorgen te maken of hij of zij iets op zijn tenen laat vallen of bijvoorbeeld met een blote arm tegen een heet onderdeel aan komt.
  2. Naast het feit dat de juiste werkkleding dus belangrijke bescherming biedt voor uw werknemers is het hiernaast ook erg belangrijk voor een professionele uitstraling van uw bedrijf. Het laat zien aan uw klanten dat u moeite wilt doen om er professioneel bij te lopen. Hiernaast zorgt het ook voor eenheid binnen uw bedrijf, iedereen wordt immers gezien als een echt onderdeel van de zaak door het dragen van de juiste bedrijfskleding.
  3. Naast veiligheid en professionaliteit is herkenbaarheid een erg belangrijke reden om te kiezen voor goede promotionele bedrijfskleding. Als al uw werknemers werkkleding dragen in dezelfde kleur en met hetzelfde logo zal dit zorgen voor een verbetering van de herkenning van uw bedrijf. Het laten bedrukken van bedrijfskleding is de meest simpele manier om de naamsbekendheid van uw bedrijf te vergroten.
  4. Gelijkheid is een erg belangrijk aspect binnen de hedendaagse bedrijfsculturen. Het eerlijk en gelijk behandelen van uw werknemers is binnen de pijler maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. Door het gebruik maken en bedrukken van uw bedrijfskleding draagt elke medewerker hetzelfde en wordt er een gevoel van gelijkheid en samenhorigheid gecreëerd. Dit natuurlijk gunstig aangezien een tevreden werknemer vaak ook een productieve werknemer is.