Winkelverkenner
Image default
Tuin en buitenleven

The ultimate guide to choosing the right artificial Christmas tree

When picking out the perfect artificial Christmas tree, there are many factors to consider. Are you looking for something small and narrow or something large and bushy? Do you prefer a natural look, or something more ornate? What about price? Do you have space constraints or some other special circumstance to consider? There are so many things to think about when picking out the perfect artificial Christmas tree, which is why we created this handy guide.

 

 

Waarop te letten bij het kopen van een kunstkerstboom

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij het kopen van uw kunstkerstboom. Ten eerste, denk aan de kleur van de boom. Wat bomen betreft, ligt groen voor de hand, maar er zijn vele tinten groen waaruit u kunt kiezen. Sommige bomen zijn veel blauwer of groener dan andere, dus het is een goed idee om van tevoren de kleur van verschillende bomen te bekijken. Denk vervolgens na over de vorm en de hoogte van de boom. Wil je iets dat hoog en slank is, of kort en gedrongen? Wil je iets met veel beweging en volheid, of iets dat meer spaarzaam is? Denk tenslotte aan het soort naalden dat de boom heeft. Ben je op zoek naar een boom met een duidelijk nep uiterlijk, of heb je liever iets dat er natuurlijker uitziet? Hoe zit het met het type boomtoppen? Wil je iets dat stijf en stevig is, of heb je liever iets dat zachter en buigzamer is?

 

Soorten kunstkerstbomen

Dennen – Dit zijn de bomen die bovenaan de kerstboomhiërarchie staan. Ze hebben de traditionele vorm en grootte van een kerstboom en zijn er in vele soorten, van donker en strak tot fel en bossig. Ceder – Cederbomen hebben die klassieke vakantiegeur en zijn erg populair. Cederbomen zijn stijver dan bijvoorbeeld een dennenboom en zijn zeer geschikt voor mensen met huisdierenhaar, omdat ze niet verharen zoals de meeste andere bomen. Dennen – Dennenbomen zijn vaak de laagst geprijsde bomen, deels omdat ze er niet in zoveel soorten zijn als andere bomen. Dennenbomen zijn vaak vrij bossig en vol en zien er geweldig uit met vintage decoraties. Balsemboom – Balsembomen zijn slank en hebben een zeer korte naaldlengte die veel mensen realistischer vinden dan dennenbomen. Ze zijn ook heel gemakkelijk te verzorgen en verharen niet veel, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen met huisdieren. Gewone spar – Gewone sparren lijken erg op balsembomen, maar zijn iets minder duur. Deze bomen zijn ook zeer gemakkelijk te verzorgen en verharen niet veel.

 

Meet uw ruimte

Voordat u een boom gaat kopen, moet u uw ruimte opmeten en een lijst maken van de vereisten voor uw ideale boom. Hoe hoog moet hij zijn? Hoe zit het met de breedte? Heb je een speciale plek voor de boom, of moet je hem in een toch al volle ruimte proppen? Maak een lijst van alles wat in je opkomt als je denkt aan je ideale boom en houd die in je zak terwijl je winkelt. Zo wordt het veel gemakkelijker om de juiste boom uit te zoeken wanneer u daadwerkelijk in de winkel bent. Een belangrijk ding om te meten is de hoogte van uw plafond. Als u een laag plafond hebt, moet u weten dat de meeste bomen te hoog zijn om in uw huis te passen. U kunt een kortere boom zoeken of proberen de takken van de boom naar beneden te buigen om hem passend te maken.

 

Tips voor het kiezen van de juiste boom

Bij het uitzoeken van de juiste boom helpt het vaak om buiten de gebaande paden te denken. Ga niet zomaar voor de eerste boom die je ziet; neem de tijd en snuffel rond zodat je zeker weet dat je de juiste boom voor jouw ruimte krijgt. Hier zijn enkele tips om u te helpen de juiste boom te kiezen, ongeacht waar u winkelt. – Denk na over uw inrichting – Wat voor soort decoraties heeft u? Een traditionele kerstboom kan de beste keuze zijn, maar als u meer moderne decoraties heeft, kunt u beter voor iets moderners gaan. – Denk na over het thema van de kamer – Wil je dat de boom opgaat in de kamer, of wil je dat hij het middelpunt van de kamer wordt? Wil je iets dat opvalt, of wil je iets dat bij de rest van de kamer past? – Denk aan allergieën – Als u of iemand in uw gezin allergieën heeft, kunt u bepaalde bomen beter links laten liggen. Dennenbomen en sparren zijn veel voorkomende allergenen, dus kies een ander soort boom als u of iemand in uw gezin daar allergisch voor is.

 

Onze top 3 keuzes

En nu zijn we aan het einde van de gids gekomen. Hier is onze top drie van de beste kunstkerstbomen. Voor de klassieke kerstboom is de Balsam Hill Fir kerstboom een goede keuze. Hij heeft de traditionele vorm en grootte van een kerstboom en is verkrijgbaar in verschillende groentinten. Voor een modernere look is de Christmas Tree Company Spruce Tree een goede keuze. Hij lijkt erg op de balsemboom, maar is iets minder duur. En tot slot, als u allergieën hebt maar toch een bossige boom wilt, is de FASTOP Fir Tree een goede keuze. Hij heeft de traditionele vorm en grootte van een kerstboom en is verkrijgbaar in verschillende tinten groen. Wat u ook kiest, een nepkerstboom is de perfecte oplossing voor mensen die geen ruimte hebben voor een echte boom. Deze bomen zijn gemakkelijk te verzorgen en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, zodat u er zeker een vindt die perfect in uw ruimte past.

https://www.tuincollectie.nl/producten/182/fairybell