Winkelverkenner

tuinaarde

Goede tuinaarde aanschaffen

Wanneer u wilt gaan tuinieren dan is het zaak dat u goede grond heeft om bloemen en planten op te gaan verbouwen. Lang niet alle soorten grond zijn geschikt om planten op te laten groeien en daarom wordt in vrijwel iedere tuin en zeker in een moestuin een laag tuinaarde verspreid. Deze tuinaarde vermengt u over het algemeen met de grond die al in uw tuin ligt, als dat gebeurt is kunt u gaan zaaien of planten. Ook als u een grasmat wilt gaan aanleggen is het belangrijk dat u tuinaarde door de al liggende grondlaag heen schept of boven op de grondlaag die er al ligt verspreidt. Tuinaarde is een verzamelnaam voor allerlei aardesoorten die geschikt zijn om in de tuin te gebruiken. Het bestaat meestal voor het grootste dele uit humus die bemest is. dit soort bemeste tuinaarde wordt vooral gebruik voor het aanplanten van struiken, planten en bomen in de volle grond. Tuinaarde is veel minder geschikt om te gebruiken in bloempotten of –bakken: daar kunt u beter potgrond voor gebruiken. Verder bestaan er ook specifieke soorten tuinaarde: speciaal voor het gazon bijvoorbeeld, waardoor je gras sneller groeit.

Verschillen tussen tuinaarde en potgrond

Er zijn zeker verschillen tussen deze twee soorten grond, en het is dan ook niet handig om ze te verwisselen.

  • Een potgrond, een goede, bestaat voor het grootste deel uit turf en verder wat zand en meststoffen. Als je een hand met potgrond neemt en erin knijpt, dan moet dat soort materiaal sponzig en los blijven. Als je het aanraakt moet het eigenlijk direct uit elkaar vallen (als het slechte potgrond is dan wordt het een kleffe bal die natuurlijk niet uit elkaar valt).
  • Tuingrond heeft een heel andere samenstelling. Het bestaat uit een mindere kwaliteit turf en verder zand, compost van gft-afval en overige bestanddelen. Dit soort materiaal houdt veel minder vocht vast en is daardoor voor veel platen en vooral bloembakken helemaal niet handig.
  • Er bestaat ook nog zoiets als cocosgrond: verschillende soorten voor in de tuin en voor in bloembakken. Het voordeel van dit spul – het goede spul althans, dat voor bloembakken is bedoeld – is dat deze aarde heel veel vocht kan vasthouden en daardoor groeien de meeste planten er heel goed in. Iets duurder, maar soms erg handig.

Als u echter grote vlakken tuin wilt gaan bewerken en erin wilt gaan planten dan is het belangrijk om een goede basis te hebben: tuinaarde. Hier kunt u goed in zaaien, maar als u plantjes wilt gaan poten dan kunt u het beste wel een schepje potgrond gebruiken om de plant wat extra ondersteuning te geven: dit is namelijk grond die wat meer water vasthoudt. Natuurlijk kunt u ook hele dure grondsoorten gebruiken om de hele tuin te creëren, maar dat is duur en vaak ook erg overbodig. Als u goedkope en goede tuinaarde wilt kopen dan kunt u dat ook online doen, bijvoorbeeld bij tuinaardekopen.nl. Dit bedrijf is gespecialiseerd in zand- en grondsoorten en kan voor elke situatie de juiste aardesoort leveren. Je kunt kiezen uit veel verschillende samenstellingen: maak een keuze terwijl je in gedachten houdt waar de grond voor bedoeld is.

Online tuinaarde kopen

Als u via het internet tuingrond aanschaft dan heeft dat bepaalde voordelen.

  • Vaak zijn dit soort producten online goedkoper dan bij normale winkels: de winkel hoeft immers niet onderhouden te worden, er hoeft geen geavanceerd pand te zijn met personeel dat er de hele dag rondloopt.
  • Sites zoals tuinaardekopen.nl bieden hele goede service. Als je de grond direct wil ontvangen dan zorgen ze voor een hele snelle levertijd: als je voor 11.00u bestelt, dan is de aarde de volgende werkdag bij je thuis. Ook is de manier van bestellen heel erg simpel en overzichtelijk: zo gedaan. Mocht je geen fan zijn van bestellen via het internet: je kunt ook altijd bellen en zo een bestelling plaatsen.
  • Het grootste voordeel van online bestellen is toch wel het gigantische aanbod. Er zijn zoveel verschillende soorten tuinaarde te verkrijgen via het World Wide Web dat je haast niet meer weet waar je moet kijken. Dit kan verwarrend zijn, maar alleen als je niet goed weet wat je eisen zijn. Bedenk welke grond het allerbeste zou zijn voor jouw situatie, en daarna is het helemaal niet meer zo moeilijk om te kiezen welke grond je gaat bestellen.

Eenmaal besteld gaat alles heel snel. De grond wordt bezorgd en u kunt aan de slag: een tuin creëren waar al snel van alles op zal komen. Mooie planten en bloemen die een lust voor het oog zijn, dat is natuurlijk fantastisch. Maar u kunt er ook over denken om een moestuin te beginnen: uw eigen groenten en kruiden verbouwen: wat is er eigenlijk mooier? Met wat inzet en enthousiasme eet u wel heel erg vers; daar kan geen enkele groenteboer of supermarkt tegenop. Een geschikte tuingrond is de basis van wat je allemaal creëert in je tuin: de basis van al het groen waar je kinderen over een jaartje in kunnen spelen. Voor veel mensen is een tuin ontzettend belangrijk: lekker buiten kunnen zitten met goed weer maakt het leven leuk. Ook is het erg fijn voor kinderen dat ze makkelijk buiten kunnen spelen, ook als ze jong zijn en nog niet zomaar de straat op kunnen. Een tuinplek is eigenlijk een ruimte buiten die nog een beetje bij je huis hoort.

Website bezoeken