Uw droomauto komt letterlijk een stuk dichterbij met een goede importatieservice

Laten we eerlijk zijn, de Nederlandse automarkt staat niet bekend om auto’s met prachtige carrosserieën of unieke motoren. Een auto importeren is dan ook dé manier om uw droomauto op uw oprit te krijgen. Als u een auto laat invoeren, haalt u dus een auto vanuit een ander land naar Nederland, zodat u er zelf in kunt rijden. Maar hoe pakt u zoiets aan? Het is niet iets wat u even snel doet. Zeker niet als u een auto wilt invoeren vanuit bijvoorbeeld Japan of Canada. Gelukkig zijn er bedrijven die u daarbij kunnen helpen. Zij weten alles wat u nodig heeft en moet eregelen om een auto te importeren.

Auto invoeren en vervolgens aangeven

Een auto invoeren in Nederland brengt nogal wat administratieve werkzaamheden met zich mee wat betreft de douane en het verschepen van het voertuig. Laat dit dan ook doen door een bedrijf met internationale connecties. Gelukkig hoeft u dit niet hals over kop te regelen; u heeft hier 12 maanden de tijd voor. Er zijn wel een aantal documenten nodig om aangifte te kunnen doen. Natuurlijk hoort hier een kopie van uw identiteitskaart of paspoort bij, de inschrijving in de basisadministratie van de gemeente waar u in Nederland woont en een kopie van de factuur van de auto. Al deze documenten zijn benodigd. Natuurlijk moet u altijd in Nederland uw nieuwe auto aangeven.

Auto importeren: laat het doen door een specialist met kennis van invoerrechten

U heeft eindelijk de betaalbare auto gevonden die u altijd heeft willen hebben. Een probleempje, hij staat ergens in het buitenland. U kunt er dan voor kiezen om de auto te laten importeren. Dan is het slim om een specialist in te schakelen. Deze kan de door u gewenste auto importeren. Kies hierbij voor een bedrijf dat de nodige kennis heeft van invoerrechten en de kosten die komen kijken bij het importeren van auto’s. Natuurlijk is het iet alleen mogelijk om auto’s te importeren, maar kunnen ook motoren en oldtimers geïmporteerd worden. De uiteindelijke prijs die u betaalt voor de auto, zal bestaan uit verschillende onderdelen zoals de transportkosten, BTW, aankoopprijs en invoerrechten. Natuurlijk wilt u niet te veel betalen; kies daarom altijd voor een bedrijf dat eerlijke prijzen hanteert.

Website bezoeken