Winkelverkenner

De kracht van lijmspray

Alweer lijmafval dat uithard

Deze week wilt u met uw doe-het-zelf-project beginnen en u wilt een goede en praktische lijm kopen. U vindt een compressor systeem luidruchtig en onhandig met zijn lijm afval. U denkt aan lijm uit een blik. Hiervoor heeft u een kwast nodig om lijm op het oppervlak aan te brengen, maar dan krijgt u weer te maken met lijmafval dat uithard. U ziet het werk niet meer zitten. Gelukkig bestaat er nu lijmspray in een spuitbus of drukvat.

Een multifunctionele en praktische lijmspray

Een lijmspray is vochtbestendig en u kunt deze zowel eenzijdig of tweezijdig aanbrengen. Het kan op een schone en snelle wijze aangebracht worden. Het heeft een hoge plakkracht en het lijm wordt gelijkmatig verdeeld. Er zijn lijmsprays die geschikt zijn voor het tijdelijk of permanent lijmen van verschillende soorten materialen zoals folies, karton, hout, textiel, papier en verschillende plasticsoorten. Het is een handige product voor al uw lijm werkzaamheden en klussen. Zorg wel altijd ervoor dat de lijmspray geschikt is voor het materiaal dat u wilt plakken, want niet alle lijmspray is geschikt voor bijvoorbeeld PVC materialen. U kunt kiezen tussen spuitbussen met een inhoud van 200ml, 500ml en 750ml.

Hoe gebruikt u lijm in spuitbussen en drukvaten?

Wanneer u lijmspray wilt gebruiken, is het handig om het spuitbus goed te schudden. Houd deze schuin ongeveer 90° graden ten opzichte van het oppervlakte waar u lijm wilt aanbrengen. Als u het te schuin houdt, merkt u dat er geen goede lijm straal meer wordt uitgespoten. Heeft u een grotere klus, koop een drukvat. Het bevat meer lijm. Een drukvat heeft een spuit slang en spuitpistool die u moet aansluiten. Wanneer je de kraan van het drukvat openzet, vloeit de lijm in de slang en kunt u beginnen spuiten. Als u klaar bent, doet u het spuit pistool op slot tot de volgende keer. Bij beide systemen verliest u geen lijm, want ze worden leeggespoten.

Website bezoeken

Verhuizen en tijdelijke opslagruimte nodig tijdens Corona

 Gaat je verhuizen en heb je misschien tijdelijke opslagruimte Maastricht nodig? Wellicht heb je de komende weken een verhuizing gepland en ben je er niet gerust op omdat vanwege de lockdown veel bedrijven en retailers dicht zijn tot en met 19 januari 2021. Zo lang Nederland nog niet in een complete lockdown zit kun je nog gewoon verhuizen, tenminste als je het gewoon zelf doet. Heb je afspraken met een verhuisbedrijf gemaakt, dan moet je natuurlijk meteen contact opnemen. Dan weet je ook meteen welke maatregelen zij in verband met Corona hebben genomen. Misschien bieden zij de mogelijkheid om je verhuizing te verplaatsen. Zegt het verhuisbedrijf toch af, dan hoef je de kosten van de verhuizing ook niet te betalen. De meeste gerenommeerde verhuisbedrijven zullen de verhuizing gratis storneren en verplaatsen. Heb je zelf symptomen van Corona zoals koorts, hoesten of andere klachten, dan raden we je af om toch te verhuizen. Je zorgt er dan voor dat het risico op verspreiding van het coronavirus beperkt wordt.

Opslagruimte Maastricht nodig omdat mijn verhuizing is verplaatst

Is je verhuisdatum door het verhuisbedrijf verschoven vanwege Corona en heb je daarom met spoed tijdelijke opslagruimte Maastricht nodig? Dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een mobiele opslagservice. Wat is een mobiele opslagservice? Dit is een nieuwe vorm van self-storage waarbij jijzelf de deur niet uit hoeft. Je huurt mobiele opslagboxen inclusief transport en tijdelijke opslag. Het mobiele opslagbedrijf bezorgt jouw opslagboxen op de afgesproken dag en plaatst ze voor je deur. Je hebt geen vergunning nodig en hoeft verder ook niets te regelen. Het enige wat je zelf moet doen is inladen zodra de chauffeur vertrokken is. Hierbij houd je natuurlijk de Corona-richtlijnen in acht. De chauffeur haalt de volle boxen weer op en slaat ze op in het opslagdepot tot dat jij ze weer nodig hebt.

Opslagboxen rechtstreeks laten bezorgen op mijn nieuwe woonadres

Heb je opslagruimte Maastricht gehuurd via een mobiele opslagservice en staat je inboedel veilig opgeslagen? En is de verhuisdatum al bekend, maar gaat de verhuizing via een verhuisbedrijf vanwege Corona niet (meer) door? Dan kun je de mobiele opslagboxen ook rechtstreeks laten bezorgen op je nieuwe adres. Je inboedel wordt dan keurig voor je nieuwe woning geplaatst op de afgesproken dag. Het enige wat jij zelf hoeft de doen is het uitladen van je boedel. Zodra jij klaar bent, dan haalt de chauffeur de lege opslagboxen weer op. Uiteraard wordt alles via de coronarichtlijnen verzorgd.

Boobox mobiele opslagruimte Maastricht huren

Gaat jouw verhuizing vanwege Corona plotseling niet door? Bij Boobox mobiele opslag huur je opslagboxen gemakkelijk en snel online. Je geeft het adres op waar Boobox je inboedel moet komen ophalen. Je inboedel wordt opgehaald nadat jij je spullen hebt ingeladen. Boobox slaat ze vervolgens verzekerd en veilig voor je op tot dat jij ze weer nodig hebt. Mobiele opslagboxen van Boobox huur je al vanaf € 69,- per maand. Bezoek de website boobox.nl voor meer informatie over opslagruimte Maastricht huren. Voor vragen, neem contact op en bel 0475-476319.

https://boobox.nl/opslagruimte-maastricht/

Goedkoop laminaat leggen

Begin bij het keuzen van de juiste ondervloer. Na het selecteren en leggen van deze ondervloer vermag je aan de slag te gaan bij het zetten van het laminaat. Na het neerzetten van de Decorvloer is het van belang hoe je de afwerking doet. Kies je voor ene plakplint of holle plint zodat de kabels te achterwege zal verblijven.

Lees van tevoren beheerst onderstaande inlichtingen als gevolg en ga inderdaad geprepareerd aan den slag met het neerzetten van  goedkoop laminaat. Laat je toch liever jou laminaat professioneel aanleggen?

 

 

Voordat je je laminaatvloer gaat zetten

Hebt u al een Decorvloer goedkoop laminaat aangeschaft? Leg de pakken laminaten in de ruimte waar je ze gaat beleggen. Laat de pakken meestal even 24 uur liggen, Begin hierna pas met het aanleggen van den vloer. Een laminaatvloer kan namelijk immermeer iets vervormen bij grote temperatuur verschillen. Komt het laminaat uit een vochtige schuur, dan kan het vervormen opbollen zodra je meteen aanlegt in een warme woonkamer. Dit wordt meestal veroorzaakt vanwege het vocht dat het laminaat heeft opgenomen van de ruimte waar ze hebben gelegen. Toch een laminaat offerte nodig?

Keuze tussen de juiste laminaatondervloer

Er zijn diverse soorten laminaatondervloeren, deze bezitten allen andere eigenschappen en kunnen diverse omstandigheden aan. Bekijk of er optrekkende vocht aanwezig in de ruimte aanwezig is. Bijvoorbeeld dicht bij de badkamer. Heb je hinder van optrekkend vocht?

Bedek dan de onderbouwing aanvankelijk met een folie. Sommige ondervloeren hebben ene geïntegreerd vochtscherm. Een losse folie existentie dan niet meer nodig.

Ga jouw laminaat beleggen in een appartement? Let er dan op dat je ondervloer voldoende sound dempt. De ondervloer voor een appartement moet meestal een TNO certificaat op bezitten inclusief minimaal 10db geluidsreductie onpasselijk voor de onderburen. Misschien heb jij vloerverwarming bij een appartement is het meestal geen probleem, overal is er wel een uitkomst voor de juiste ondervloer.

Ondervloer laminaat deponeren

Rol de ondervloer af inclusief de harde rand er bovenop. Laat de ondervloer gewichtigheid lopen en de wanden iets opwaarts komen, dit zijn later nog achterwege te snijden bij de afwerking. De naden tape je vast met aluminiumtape.

Gebruik van houtvezel van platen als ondervloer

Deze platen zijn dikker dan de ondervloer op rol en hebben dus een groter egaliserend vermogen. Het eerste werk begin je met een hele plaat, den tweede werkplek met eentje halve plaat en zo ga je verder. Zo verspringt het geheel plus ligt het extra solide.

Op lastige plekken, zoals deurposten of bij leidingen te de buurt, vermag jij o.a. Een profielmal conventie wegens den ondervloer voltooid aftekenen.

 

Winkelverkenner

Een korte historie van schroeven en spijkers

In het Openluchtmuseum in Arnhem kun je ze bewonderen en zelfs kopen: Handgemaakte stalen spijkers. Door een smit op een heet vuur gesmeden. Deze stalen spijkers hebben honderden dienst gedaan bij het samenstellen van houten gebouwen. Toch was het schroefmechanisme ook toen al bekend. Al 350 jaar voor Christus heeft Archytas van Tarentum het schroefdraad heeft uitgevonden. Dit werd toen nog niet gebruikt voor het vastzetten van houten gebouwen maar had wel andere handige toepassingen.

Met het principe van schroefdraad kun je 2 delen tegen elkaar aan zetten. Dit kan met minimale inspanning door de vorm van de draad. Met schroefdraad op een stalen pin kun je dan bijvoorbeeld ook heel goed persen. De Grieken Romeinen gebruikte schroefdraad om olijfolie uit olijven te persen. Een andere toepassing van schroefdraad is het verplaatsen van water. Met behulp van een grote schroef kon zo land worden geïrrigeerd.

Het produceren van schroefdraad op een ijzeren nagel was lange tijd voorbehouden aan ambachtslieden. Pas in 1760 patenteerden  J en W Wyatt in de VS een manier om het draad er industrieel op te zetten. Al snel werd duidelijk dat het belangrijk is om standaarden te hanteren voor het schroefdraad. Bij afwijkende vormen en afstanden van het draad zou je anders nooit schroeven kunnen uitwisselen. Uiteindelijk is besloten dat het schroefdraad een 60 graden hoek moet hebben. De afstand van een tand tot de volgende is 2x de dikte van de kop van 1 tand. De Engelse hebben een iets andere standaard waarbij de hoek 55graden is en de afstand en diepte van de groeven op andere wijze worden bepaald. In 1948 werd door de VS, Canada en de UK afgesproken dat ze het Metrische draad gingen hanteren. Hierbij is de schuinte tussen 2 groeven 60 graden en is de diepte (d) en de radius van de bodem tussen 2 groeven bepaald door:

d = 0.54127 X afstand tussen 2 groeven

r = 0.14434 X afstand tussen 2 groeven

Tolerantie

Naast deze basisbepalingen kwamen er ook regels voor tolerantie. Dit was uiteraard niet alleen van toepassing op de schroeven en bouten die in de VS werden gebruikt. Ook de schroeven en bouten in Europa werden volgens afspraak op uniforme wijze geproduceerd. De moderne houtschroeven die tegenwoordig worden gebruikt hebben soms ook een snelle wikkeling. Hiermee kom je met minder schroefbewegingen sneller in het hout. Dit bespaard op accucapaciteit. Daarnaast zijn er nog slimme opties zoals, zelfborende schroefkoppen en schroefkoppen met een klein beetje smeer op de kop.

Daanco bevestigingsmiddelen levert tal van schroeven en zagen en ander bevestigingsmiddelen. Bent u voor een specifieke toepassing op zoek naar een speciale schroef? Daanco kan dit voor u regelen. Bezoek daarvoor de website of neem contact op. U kunt bij Daanco terecht voor diverse soorten schroeven, zoals potdekselschroevenhardhoutschroevengipsplaatschroevenzelfborende schroeven, etc.

https://www.daancobevestigingsmaterialen.nl/