Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Vernieuwing van dakgoten: hoe het werkt en wat het kost

Dakgoten zijn een belangrijk onderdeel van een dak en van het hele gebouw. Ze worden gebruikt om regenwater of condenswater van het dak op te vangen en vervolgens via de regenpijp naar de grond of een regenwaterput af te voeren.

Een zinken dakgoot beschermt het huis tegen het binnendringen van vocht. Want zonder dakgoot zou het regen- of condenswater de gevel raken en op den duur schade veroorzaken. Daarom is een dakconstructie pas compleet als er een dakgoot is geïnstalleerd.

Tijdig laten herstellen of vervangen

Het is belangrijk dat een beschadigde dakgoot vervangen wordt. Als de schade te groot is moet je de zinken dakgoot vervangen om verdere schade of insijpeling van water te vermijden.

Als onderdeel van een uitgebreid dakafvoersysteem zijn de dakgoten van De Zinkspecialist afgestemd op alle andere componenten en voor de waterafvoer. De klanten zijn overtuigd van de duurzaamheid van hun goten en afvoerbuizen. Het gebruik van onze bladval vermindert de reinigingsfrequentie voor de dakgoot, wat door gebouweigenaren zeer wordt gewaardeerd.

De halfronde dakgoten in detail

De halfronde of zinken mastgoot is een klassieker voor waterafvoer. Dit klein, maar belangrijk onderdeel van elk gebouw is gemaakt in de beste zinkkwaliteit. Dit betekent dat het regenwater betrouwbaar en veilig kan worden afgevoerd om het gebouw te beschermen. Het is het centraal onderdeel van van het afwateringssysteem.

Voordelen van een goed afwateringssysteem

Naast de bescherming van het gebouw is het opvangen via een dakgoot om ecologische redenen steeds belangrijker geworden. Veel mensen gebruiken het voor het besproeien van de tuin. Het wordt ook gebruikt om in huis toiletten door te spoelen en wasmachines te laten mee draaien. In de woning moet de gebruiker er wel voor zorgen dat de circuits van regenwater en leidingwater perfect van elkaar gescheiden zijn om eventuele vervuiling van leidingwater te voorkomen. Regenwater kan nooit gebruikt worden als drinkwater.

Website bezoeken