Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Verschillende soorten haardhout

Een open haard is in veel woningen onmisbaar. Het geeft warmte en karakter aan een kamer. Vooral voor knusse of koude avonden is het heerlijk om een lekker vuurtje aan te hebben. Er zijn veel soorten hout die kunnen worden gebruikt voor open haarden; niet alle houtsoorten zijn echter hetzelfde als het gaat om het efficiënt verwarmen van een huis. In dit artikel geven we je drie soorten haardhout die het meest worden gebruikt. 

Essenhout

Essenhout is een van de meest gebruikte houtsoorten om mee te stoken. Omdat essenhout een harde houtsoort is, brandt het trager dan andere houtsoorten. Dit maakt het een zeer geschikte optie voor een openhaard. Ook zorgt de verbranding van essenhout voor een mooi vlammenspel. Het is dus zeker aan te raden als je een gezellige sfeer wilt creëren en voor langere tijd niet bezig wil zijn met het openhaard. Denk aan een mooie kerstavond of valentijnsdag. WIl jij eens essenhout uitproberen? Je kunt dit type haardhout Lelystad snel en eenvoudig verkrijgen bij Haardhout-Fabriek. Het essenhout kan worden gestookt in middelgrote kachels t/m 9 kWh.

Berkenhout

Naast essenhout, is berkenhout ook een bekende optie voor openhaarden. Berkenhout heeft weinig zuurstof nodig om te kunnen verbranden. Daardoor is het makkelijk te branden en aan te krijgen. Dat maakt het een uitstekende keuze voor wie weinig of kort wil stoken en graag snel warmte wil. Je kunt berkenhout herkennen aan de witte bast en de felle vlammen die ontstaan. Berkenhout kan worden gestookt in kleinere kachels t/m 5 kWh.

Elzenhout

Wat nog gemakkelijker brandt dan berkenhout, is elzenhout. Elzenhout is erg licht en daardoor makkelijk en snel te verbranden. Hierdoor krijg je sneller warmte. Ook geeft Elzenhout een hele lekkere geur af in de ruimte. Dit type hout is ideaal voor accumulerende kachels en speksteenkachels.

Eikenhout

De meest bekende haardhout is Eikenhout. In Nederland wordt dit type hout het meest gestookt. Omdat eikenhout een harde houtsoort is, brandt het langzaam. Er ontstaat ook niet veel rook maar de vlammen zijn vrij onrustig. Ook eikenhout heeft een heerlijke geur bij het branden. Dit type haardhout is een goede optie voor grote haarden en kachels boven de 10 kWh.

Haardhout Hoogeveen en omstreken kopen?

Wil jij graag één van deze soorten haardhout Hoogeveen en omstreken uitproberen? Dan krijg kun je via deze website jouw haardhout naar keus bestellen, zonder verzendkosten! Doordat de levering vrij snel is, en je het hout direct kunt stoken, heb je binnen de kortste keren een nieuwe lading voor jouw kachel of open haard klaarstaan.