Winkelverkenner
Image default
Kinderen

Voedt de geest van je kind op deze manier

Voedt de geest van je kind op deze manier

Het is verbazingwekkend hoe snel de persoonlijkheden van je kinderen duidelijk worden. Misschien is je kind snel geïrriteerd of vindt hij het prettig om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Misschien is je praatgrage kind net zo koppig als dat hij praatgraag is. Werken met deze verschillende talenten en functies zonder ze te definiëren, is een van de beste dingen die je kunt doen voor de onafhankelijkheid van je kinderen. Je wilt niet dat je kinderen zich bepaald voelen door jouw waarnemingen, ook al identificeer je talenten en fouten al vroeg. Je kunt ze aanmoedigen om zo veel activiteiten te verkennen als ze willen, zodat ze erachter kunnen komen wat ze het leukst vinden om te doen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen door ze op een kleuter fiets te laten rijden of speelgoed voor ze te kopen.

Werk tegen het stereotype van de helikopterouder

Hoe kun je een onafhankelijk kind opvoeden in een wereld die van je lijkt te eisen dat je als helikopterouders rond je kind zweeft? Laten we beginnen met het definiëren van het woord ‘helikopterouder’. Het is een ouder die voortdurend over hun kinderen waakt in plaats van hen toe te staan ​​om alleen te leren. Een helikopterouder doet alles voor zijn kind. Het is eenvoudig om te zien hoe helikopter ouderschap problematisch kan zijn. Je kinderen zullen moeite hebben om zelfvoorzienend te zijn als ze geen kansen krijgen om beslissingen te nemen en fouten te maken. Geef ze de kans om verantwoordelijk te zijn. Dit doe je door ze bijvoorbeeld te leren hoe ze hun spullen op de juiste plek terug moeten zetten. Je kunt je kind leren om haar telefoon altijd terug te doen in haar telefoontasje dames, zodat ze hem niet kwijtraakt. Maar herinner haar er niet opnieuw aan en wacht tot ze hiermee begint. Helikopteropvoeding moet niet worden verward met gehechtheidsopvoeding.

Doe dingen die passen bij de leeftijd van je kind

Je voedt een onafhankelijk kind op als je je kind aanmoedigt om dingen alleen te doen als het er klaar voor is en in staat is het te doen. Het betekent niet dat je je kind urenlang moet laten snikken om onafhankelijker te worden. Alles heeft zijn tijd en het is normaal dat een klein kind bij je in de buurt wil zijn. Aanwezig zijn en reageren op hun tekenen en wensen is het meest cruciale dat je voor hen kunt doen, vooral in die levensfase. Dit zal je kind helpen zich veiliger te voelen en uiteindelijk zullen ze dingen zelf gaan doen. Het is een genot om hun verhaal te zien evolueren. Je kunt ze leren hoe ze een laptop in een laptop rugzak moeten stoppen totdat ze de les begrijpen om zelf voor gadgets te zorgen.

Geef ze de ruimte en sta voor ze klaar als dat nodig is

Attachment parenting houdt niet in dat er gedurende de dag constant toezicht op je kind moet worden gehouden. Het suggereert dat je benaderbaar bent en een bron van liefde. Je weet wanneer je hulp moet bieden en wanneer je je terug moet trekken. Het kan moeilijk zijn om te weten wanneer je moet stoppen, vooral als je kind een peuter is. Maar je bent op de goede weg als je merkt dat je kind maand na maand of jaar na jaar steeds meer dingen alleen doet met minder tussenkomst van jou. Een ding dat je met je kinderen kunt doen, is vragen of ze eerst zelf iets willen proberen. Ze kunnen je dan namelijk meerdere keren aangenaam verrassen.