Winkelverkenner
Image default
Mode en Kleding

Waar moet je op letten bij regenkleding?

Waar moet je op letten bij regenkleding?

Regenkleding zoals de regenjassen rains die waterdicht en ademend is, is gemaakt met een membraan of coating die fungeert als een barrière waar regen niet doorheen kan komen. Het buitenoppervlak van de meeste regenkleding is ook behandeld met een duurzame waterafstotende (DWR) afwerking. Dit voorkomt dat regendruppels het oppervlak doordrenken en het moeilijker maken voor het membraan of de coating eronder om te ademen.

Waterbestendig

Zoek naar waterdichte stoffen. Wanneer je regenkleding koopt zoals een regenjas gevoerd dames, wil je er zeker van zijn dat het materiaal waterdicht is. Dit betekent dat er geen water door de stof naar binnen kan komen en op je huid blijft zitten. De beste manier om dit te doen is door een ademend materiaal zoals Gore-Tex te gebruiken dat zweet en waterdamp doorlaat en de regen buiten houdt.

Ademend

Ademende stoffen zijn de sleutel om droog en comfortabel te blijven in de regen. Dit komt omdat ze vocht uit de binnenkant van een kledingstuk laten ontsnappen. Ademend vermogen is vooral belangrijk bij het zoeken naar regenjas dames. Ademende stoffen zijn comfortabeler. Ze zijn lichter en passen in kleinere ruimtes. Ze veroorzaken ook minder snel oververhitting, omdat ze beter in staat zijn om koele lucht te laten circuleren.

Volledig getapete naden

Zoek een regenjas met volledig getapete naden. De naden van je regenkleding zijn het zwakste punt van het product, dus als je geen volledig getapete naden ziet, zoek dan naar getapete naden. Als er geen getapete of gesealde naden zijn, is je regenkleding waarschijnlijk niet waterdicht en word je nat.

Kap

De kap moet groot genoeg zijn om je hoofd en gezicht te bedekken, maar niet zo groot dat het je perifere zicht verstoort. De capuchon moet ook verstelbaar zijn zodat hij goed om je hoofd past, zonder de beweging te beperken of het zicht te belemmeren. De kap van de regenkleding moet gemakkelijk zelf aan- en uit te trekken zijn, zonder hulp van iemand anders. Een goede regenjas heeft een kinbescherming die voorkomt dat water in de kraag van de drager loopt. Het belangrijkste onderdeel van elke regenjas is het vermogen om je droog te houden, ongeacht de weersomstandigheden.

Ventilatieritsen op borst, zijkanten of oksels

Ventilatieritsen voor de borst, zijkanten of oksels zijn belangrijk om oververhitting te voorkomen. Ze geven warmte af die zich in je jas ophoopt en houden je tegelijkertijd droog tegen de regen. De ritsen moeten gemaakt zijn van hoogwaardig materiaal en sterk genoeg zijn om hun positie te behouden, zelfs na herhaaldelijk gebruik in slechte weersomstandigheden.

Mouwen met elastisch trekkoord

Mouwen met elastisch trekkoord om over handschoenen/laarzen aan te trekken Als je regenkleding draagt, kun je het beste mouwen hebben die over je handschoenen of laarzen aangetrokken kunnen worden. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent ook een paraplu te gebruiken. 

Zakken

De regenkleding moet zakken aan de voorkant hebben die bereikbaar zijn met een rugzak of klimgordel, met ritssluiting om te sluiten en zijrits openingen voor gemakkelijke toegang. Dit maakt het gemakkelijker om je telefoon en andere items terug te vinden zonder de rugzak te verwijderen, wat gevaarlijk kan zijn als je haast hebt.