Winkelverkenner
Image default
Mode en Kleding

Wat zijn je opties als het gaat om wintersport?

Als je besloten hebt dat je op wintersport wilt, dan ben je pas aan het begin van het keuzeproces. Het idee om op wintersport te gaan is een eerste, maar naar welk land wil je en wat wil je eigenlijk gaan doen, skieën of snowboarden? Om je te helpen bij deze keuzes hebben we de verschillende opties voor je op een rijtje gezet!

Wintersportgebied

Er zijn tal van landen waar je op wintersport kunt. De meest bekende hiervan zijn Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Je kunt echter ook op een prachtige wintersportvakantie in minder bekende landen als Oostenrijk en Zweden. Waar de gemiddelde wintersportvakantie in de bekende gebieden ook veel drukker zal zijn, kun je in Oostenrijk of Zweden veel rustiger op vakantie. Je hoeft in de laatste twee genoemde landen geen extreme druktes op de pistes te verwachten. Het is dan ook goed om bij jezelf te rade te gaan wat jouw voorkeur heeft. Als je op wintersport geniet van de drukte en de daarmee hand in hand gaande gezellige après ski, dan kun je beter naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Als je op je wintersportvakantie helemaal tot rust wilt komen, dan kun je beter naar een meer afgelegen en minder populair wintersportgebied afreizen!

Skieën of snowboarden?

De keuze tussen skieën en snowboarden is misschien nog wel belangrijker dan de keuze voor het wintersportgebied. Over het algemeen geldt dat snowboarden risicovoller is dan skieën. Dit komt omdat je je slechts op één langwerpig bord vastklampt in plaats van op twee ski’s. Snowboarden kan worden ervaren als meer adrenaline opwekkend dan skieën. Het is over het algemeen raadzaam om de eerste keer te gaan skieën zodat je zelf kunt bepalen of de adrenalinekick van skieën voor jou afdoende is. Als je van jezelf weet dat je altijd op zoek bent naar adrenaline, dan is snowboarden altijd aan te raden! Zorg er in alle gevallen in ieder geval voor dat je het juiste materiaal in huis hebt. Op die manier bescherm je jezelf tegen onnodig pijnlijke ongevallen! Als je gaat snowboarden is het bijvoorbeeld enorm belangrijk om goed isolerende snowboard schoenen te dragen en deze middels snowboard bindingen op de juiste manier aan het snowboard te binden.