Welke Weber Houtskool BBQ is geschikt voor u?Weber biedt verschillende soorten houtskool BBQ’s om aan alle soorten grill behoeften te voldoen. – Ketel: Dit is het meest iconische type houtskool BBQ, met een ontwerp dat niet echt veranderd is sinds de jaren 1950. U vindt verschillende maten ketelgrills, van kleinere draagbare opties tot grotere, stationaire grills om aan uw behoeften te voldoen. – iGrill: Dit zijn digitale grills die worden geleverd met een ingebouwde thermometer, zodat u de temperatuur van uw vlees nauwkeurig kunt bijhouden. Ze hebben ook ingebouwde Bluetooth, zodat u verbinding kunt maken met een app en uw BBQ overal vandaan kunt bedienen. – iGrill Mini: Op zoek naar een kleinere grill? De iGrill Mini is een kleinere versie van de originele iGrill en kan worden gebruikt op alle Weber houtskool BBQ. – Smokey Mountain: Als u uw eten zowel wilt roken als grillen, dan is de Smokey Mountain de perfecte optie. Dit is een grote, staande rookoven die naast uw houtskoolgrill in de grond zit, zodat u niet hoeft te wisselen tussen twee verschillende kooktoestellen.
Wat is er zo speciaal aan een Weber houtskool BBQ?Bij een houtskool BBQ draait alles om de smaak, met een uitgesproken smaak die ver verwijderd is van de smaak van een gasgrill. Die authentieke houtskoolsmaak komt van echte houtskoolbriketten, die gemaakt zijn van echt hout in plaats van briketten. Terwijl gasgrills erg handig kunnen zijn voor snel grillen, is de houtskoolsmaak fantastisch voor steaks en ander voedsel dat een langzamere, lage gaartijd nodig heeft. Maar er zijn nog andere voordelen waardoor houtskoolgrills zich onderscheiden. Ze zijn betaalbaarder dan gasbarbecues, ze gebruiken geen elektriciteit en kosten dus niets om te gebruiken, en ze produceren minder koolstofuitstoot dan andere soorten grills.
Hoe gebruik je een Weber Houtskool BBQ?Er zijn een paar belangrijke stappen bij het grillen met een houtskool BBQ. Ten eerste, als u een houtskoolbarbecue met deksel gebruikt, verwarm deze dan ongeveer 10 minuten voor voordat u uw eten op het rooster legt. Als u een rooster zonder deksel gebruikt, verwarmt u het ongeveer 20 minuten voor voordat u uw voedsel op het rooster legt en laat u het volledig opwarmen voordat u gaat grillen. Dit doodt alle bacteriën die van nature in de grond zitten, zodat uw vlees niet besmet raakt. Zorg vervolgens voor de juiste hoeveelheid houtskool in uw barbecue. Voor elk rek houtskool heb je een pond briketten nodig. Zodra ze zijn aangestoken, moet je ze laten opwarmen tot ongeveer 400° Fahrenheit voordat je je eten op het rooster legt.
Tips voor succesvol grillen met een houtskoolbarbecue– Gebruik een houtskoolstarter: Als je houtskool na de aanbevolen tijd nog steeds koud is, gebruik dan een houtskoolstarter om die briketten te laten gloeien. Er zijn speciale starters voor alle soorten houtskoolbarbecues, maar je kunt ook huishoudelijke artikelen gebruiken, zoals papieren handdoeken of krantenpapier. – Houd de briketten in beweging: Zodra uw houtskool heet is, moet u ze in beweging houden om te voorkomen dat ze verbranden. U kunt dit doen door de grill om de paar minuten te draaien om te voorkomen dat het voedsel aanbrandt en door een spatel te gebruiken om uw vlees om te roeren. – Draag beschermende kleding: Grillen is rommelig, dus bescherm jezelf tegen rommelige brandwonden met de juiste grilluitrusting zoals handschoenen met anti-aanbaklaag en shirts met lange mouwen. – Vergeet de vleesthermometer niet! Dit is een cruciale stap in het voorkomen van door voedsel overgedragen ziekten. Je moet ervoor zorgen dat je je vlees lang genoeg grilt om eventuele bacteriën te doden, maar niet te lang dat het uitdroogt.
VerpakkenAls u carpoolt naar een barbecue of zelf een barbecue organiseert, wilt u het juiste gereedschap meenemen om succesvol te kunnen grillen. – Alles: Je zult waarschijnlijk alles willen meenemen wat je nodig hebt om te grillen, inclusief een bakplaat of een tweede grillrooster als je BBQ niet genoeg ruimte heeft voor alles. Als u een houtskoolgrill meeneemt, moet u ook houtskoolbriketten en een aanmaakblokje meenemen. – Vergeet de propaanbrandstof niet: Als uw BBQ op propaan werkt, moet u de juiste hoeveelheid brandstof meenemen. In de VS moet u een pond per barbecue meenemen (ongeacht of u beide barbecues gebruikt of niet). U kunt ook een paar extra stukken houtskool meenemen voor het geval u zonder komt te zitten.
ConclusieAls het op grillen aankomt, is er geen andere BBQ die kan concurreren met een houtskool BBQ. Hoewel gasbarbecues handig kunnen zijn, gaat er niets boven de authentieke houtskoolsmaak voor langzaam gegaard vlees. Maar bij een houtskool-BBQ komt meer kijken dan het toevoegen van houtskoolbriketten en het sluiten van het deksel. U moet ervoor zorgen dat u de juiste hoeveelheid brandstof hebt, de briketten in beweging houden om verbranding te voorkomen en de juiste grillkleding dragen. |
https://www.gardencenterwemmel.be/weber-bbq-store-gasbarbecues |