Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Welke soorten hangmatten zijn er?

Lekker wegdromen in je hangmat

De hangmat… Palmbomen, strand, zee, zon en dé hangmat. Het is erg eenvoudig om je een tropisch eiland voor de geest te halen en jezelf daar lekker lui in een hangmat te zien liggen met een heerlijk boek. Liefst nog met een lekkere cocktail met een gebogen rietje en parasolletje. Maar ook in Nederland in je tuin, op je balkon of gewoon in huis kun je genieten van een hangmat.

Nooit meer slapeloosheid

Volgens dehangmat.nl voel je jezelf in een hangmat bijna gewichtloos. Een hangmat ondersteunt je lichaam op een natuurlijkere manier dan een matras. Doordat je zacht kunt wiegen in een hangmat zal je veel minder last van slapeloosheid hebben. Volgens de hangmatgigant.nl wist Columbus dat al. Hij was degene die de hangmat introduceerde in Europa.

Wat voor soort hangmatten zijn er?

Op hangmatwereld.nl benoemen ze deze hoofdcategorieën:

  • Reishangmatten zonder spreidstok
  • Hangmatten met spreidstok
  • Hangmatten met standaard

In deze drie soorten kennen we dan eenpersoons, tweepersoons, extra grote en kinder- en babyhangmatten.

Help, ik heb geen twee palmbomen!

Geen bomen, geen probleem, je kunt je hangmat ook in een hoek tussen twee muren ophangen. Je kunt hem ook aan het plafond bevestigen. Heb je geen mogelijkheden, dan neem je er een standaard bij.

Mensen vallen altijd uit hangmatten

YouTube staat vol met grappige filmpjes van mensen die uit hun hangmat vallen. Wij geven je tips hoe je NIET uit je hangmat valt. Ten eerste, een hangmat met spreidstokken is moeilijker om in te gaan liggen. Dus begin met een hangmat zonder spreidstokken. Ten tweede, hang je een hangmat zo hoog op dat het midden van het doek halverwege je dijbenen komt. Spreid de stof met beide handen. Ga erin zitten. Til je benen in de hangmat en ga diagonaal erin liggen. Appeltje-eitje, lekker relaxen!