Woninginbraken

Terwijl het aantal inbraken wel afneemt, volgens de laatste cijfers, is het wel belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewenst persoon in je huis of pand aan?

Inbraken in Nederland

Hoewel de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een compact kaartje als voorbeeld een bankpas of klantenpas voor nodig om in 30 seconden in te breken. Precies wanneer je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

In 2014 werd er nog doorsnee 250 keer per dag ingebroken binnen Nederland. Een ontzettend hoog cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gedaald, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Zodra u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen twee jaar geen één inbraak geregistreerd.

Inbraak voorkomen

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Zodra veel mensen aan het werk zijn, de kinderen op school en de buurt redelijk verlaten is. Eveneens binnen vakantieperiodes is er een top aan inbraken.

Maatregelen treffen

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar als voorbeeld ook op uw schuifpui zijn cruciaal. Oude, verweerde sloten zijn vloeiend open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra betrouwbare sloten op uw deuren.

Er zijn gevariëerde soorten veiligheidssloten, zoals bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een kenner in sloten bijvoorbeeld een slotenmaker kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Als voorbeeld hierboven al benoemd dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn unieke sloten, geproduceerd van extra sterk en duurzaam materie. Daarnaast zijn de sloten zo vervaardigd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Hedendaags hebben veel wijken een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Wanneer er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit binnen de groep gezet. Maar dit vermijdt lang niet altijd een inbraak in je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.

Inbraaktips

Eveneens met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Leg uw dure juwelen en contact geld binnen een kluisje binnen huis. Of huur een kluis bij de bank.
 • Zorg ervoor dat producten zoals slimme telefoons na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash binnen je huis.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet in een oude sok of onder een matras.
 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of binnen de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, eveneens inbrekers. Koop een compact sleutelkluisje voor in de schuur.
 • Ook als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar 5 minuten weg bent.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.
 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 Sleutel binnenkant deur

 

Website bezoeken