Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

3 tips voor het bewaren van je Lavazza koffiebonen

Met Lavazza koffiebonen maak je elke keer weer een heerlijk bakje espresso. Dit koffiemerk is mogelijk het bekendste merk uit Italië en er zijn maar weinig grote steden waar je niet aan een tafeltje bij een Lavazza koffie bar kunt gaan zitten. Lavazza koffie wordt geproduceerd in Turijn en naast bonen maken ze ook gemalen koffie en koffiepads. Het is één van de beste merken om voor te kiezen als je van een sterke en karakteristieke espresso houdt. Heb jij een mooie aanbieding gezien voor Lavazza koffiebonen? Gebruik dan de onderstaande tips zodat je deze volle smaak zo lang mogelijk behoud.

 

1.     Een blik speciaal voor je Lavazza koffiebonen

Als je van plan bent om je Lavazza koffiebonen in een blik te bewaren, kies dan één blik uit. Zorg ervoor dat deze luchtdicht is en niet ruikt. Heeft er voorheen iets anders in gezeten, zorg er dan voor dat je het blik grondig schoonmaakt en goed droogt. Om de smaak van je koffie optimaal te houden is het belangrijk dat er geen licht bij kan, dat er geen lucht bij kan en dat de bonen niet vochtig kunnen worden. Koffie opgeslagen in een blik dat nog ruikt naar, bijvoorbeeld, thee of oregano, zal die geur ook aannemen. En dat heeft invloed op de smaak van het bakje koffie dat je ermee zet. Kies daarom één blik uit en gebruik deze alleen voor je koffiebonen.

 

2.     Na malen direct gebruiken

Als je je koffiebonen zelf maalt, zorg er dan voor dat je niet te veel maalt. Het is geen goed idee om een voorraadje gemalen koffie te maken en dat te bewaren. Nadat de Lavazza koffiebonen gemalen zijn beginnen ze direct smaak te verliezen en dat is veel minder zo als ze nog bonen zijn. Na een tijdje weet je vast exact hoeveel koffiebonen je nodig hebt voor een bepaalde hoeveelheid koffie. Door je koffie te malen en direct te gebruiken heb je gegarandeerd het verste kopje koffie. Nadat je de zak met Lavazza koffiebonen hebt geopend zijn deze beperkt optimaal van smaak. Op de verpakking staat hoe lang dat is. Let daar op en probeer je koffie te gebruiken voordat de tijd verstreken is.

 

  1. .

3.     Vries je koffiebonen in

Voor een zo lang mogelijke houdbaarheid van je koffiebonen kun je ze het beste invriezen. Dat is een goed idee als je een mooie aanbieding ziet en een voorraadje wilt inslaan. Het is dan belangrijk om te weten dat je eenmaal ontdooide Lavazza koffiebonen niet meer opnieuw kunt invriezen. Dat komt door het water dat vrijkomt tijdens het ontdooien. Het beste vries je dan ook hier porties in die je in één keer gebruikt. Je pakt dan alleen de bonen die je nodig hebt en laat de rest in de vriezer voor een andere keer. Zo kun je je koffiebonen wel zes maanden bewaren zonder dat de smaak verloren gaat.

Zo blijven je je Lavazza koffiebonen lang heerlijk vers.