Winkelverkenner
Image default
Aanbiedingen

De evolutie van nagellak door de eeuwen heen

Nagellak is een van de populairste cosmetische producten die we vandaag de dag kennen. Of het nu gaat om het lakken van je nagels voor een speciale gelegenheid of gewoon voor de dagelijkse verzorging van je nagels, nagellak is een essentieel onderdeel van veel vrouwen- en mannen levens. Maar waar komt nagellak eigenlijk vandaan en hoe heeft het zich door de eeuwen heen ontwikkeld?

 

De oorsprong van nagellak

De oorsprong van nagellak gaat terug tot het oude China, waar nagellak werd gemaakt van bijenwas, eiwitten, gelatine en plantaardige kleurstoffen. Dit werd gebruikt om de nagels van de elite te kleuren en te versieren. In het oude Egypte werd henna gebruikt om de nagels te kleuren. De oude Grieken gebruikten een mengsel van olijfolie en rood oker poeder om hun nagels te kleuren.

 

De moderne nagellak

Moderne nagellak, zoals we die vandaag de dag kennen, werd in de jaren 20 van de vorige eeuw uitgevonden. Het werd gemaakt van nitrocellulose, een chemische stof die oorspronkelijk werd gebruikt in de productie van explosieven. Na verloop van tijd werd de formule verbeterd en werd er kleurstof aan toegevoegd om een breed scala aan kleuren te creëren.

 

De populariteit van nagellak nam in de jaren 1920 toe toen het werd geïntroduceerd door het cosmeticabedrijf Revlon. Het bedrijf ontwikkelde een glanzende, duurzame en sneldrogende nagellak die in een reeks verschillende kleuren verkrijgbaar was. Deze nieuwe vorm van nagellak werd al snel een trend onder vrouwen in de Verenigde Staten en verspreidde zich daarna over de hele wereld.

 

In de jaren 70 werd acryl nagellak geïntroduceerd, waarmee een nog groter scala aan kleuren en afwerkingen mogelijk werd. Tegenwoordig is er zelfs gel nagellak verkrijgbaar, zoals te zien is op https://www.topcodecosmetics.nl/gel-nagellak. Deze nagellak blijft langer zitten en heeft een glanzende afwerking.

 

Nagellak van nu

Tegenwoordig is nagellak een onmisbaar onderdeel geworden van de schoonheidsroutine van veel vrouwen en mannen over de hele wereld. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, van glanzend tot mat, en er zijn zelfs nagellakken die van kleur veranderen afhankelijk van de temperatuur.

 

Naast het feit dat nagellak een modeaccessoire is, kan het ook dienen als een manier om nagels te beschermen tegen beschadiging en breuk. Veel nagellakken bevatten ingrediënten die de nagels versterken en beschermen tegen externe factoren. Een goede optie is gel nagellak. Gel nagellak versterkt je eigen nagels en droogt snel door het gebruik van een uv-lamp. 

 

https://www.topcodecosmetics.nl