Winkelverkenner
Image default
Bedrijven

Op zoek naar labels voor uw bedrijf? De mogelijkheden zijn eindeloos!

De voordelen van etiketten en labels

De waarde van etiketten of labels zijn voor een bedrijf van onschatbare waarde. Zij kunnen meerdere doelen dienen. Zo kunnen etiketten allereerst dienen ter identificatie van een product. Dit kan voor klanten gelden, als de producten in een winkel liggen. Klanten kunnen dan makkelijk zien met welk product zij te maken hebben. Ook kan er voor worden gekozen belangrijke productinformatie op een label af te drukken, zoals allergenen, inhoud, ingrediënten etc. Ook achter de schermen kunnen labels van grote waarde zijn. Zo kan een label enorm handig zijn voor de logistieke processen, zoals verzending. Wanneer er dan een streepjescode op zo’n label zit, kan men de producten efficiënt en geordend verwerken.

Ook voor het bijhouden van de voorraden kan een dergelijk label een grote uitkomst zijn. Ook kunnen labels instructies bevatten, zoals dat men voorzichtig met het product om moet gaan, of alleen rechtop mag bewaren. Daarbij kunnen labels ook worden gebruikt voor de verzending van producten, bijvoorbeeld om er adresgegevens op af te drukken. Voorts kunnen etiketten van grote waarde zijn voor het organiseren en netjes maken van opslagruimten, zoals een magazijn.

Wat voor label te kiezen?

Voor wie voor het eerst op zoek gaat naar labels zal het snel duidelijk worden dat er ontzettend veel soorten zijn om uit te kiezen en er voor elke wens wel een type label beschikbaar is. Het is allereerst belangrijk goed na te gaan wat het doel van de labels is.

Indien een label vooral buiten wordt gebruikt, bijvoorbeeld op pakketten die verzonden zullen worden, of buiten worden opgeslagen, dan is het een goed idee om te kiezen voor een stevig soort label, bijvoorbeeld van plastic of vinyl. Dat kan wel tegen een stootje. Ook is het dan aan te raden om voor een sterke kleefkracht te gaan. Indien labels worden uitgekozen om vooral binnen te worden gebruikt, bijvoorbeeld in een winkel, dan is een kleiner label van papier weer een goed idee. Bij voorkeur ook geen enorme kleefkracht, zodat de consument het label ook vrij gemakkelijk zelf kan verwijderen.

Ook de vorm kan belangrijk zijn. Zo zijn ronde labels bijvoorbeeld erg populair. Deze kunnen in verschillende kleuren bijvoorbeeld worden gebruikt ter identificatie en onderscheiding van verschillende producten. Ronde labels zijn subtiel en hebben een vriendelijke uitstraling.

Let bij het kopen van labels goed op het formaat ten opzichte van waar het label voor gebruikt gaat worden. Mocht je voor herbruikbare labels kiezen, dan is het raadzaam om een veilige grootte te kiezen, die op de meeste producten toepasbaar is.

Indien je voornemens bent de labels zelf te bedrukken, is het daarbij ook verstandig te kijken naar labels die geschikt zijn voor de printer. Dat zijn ze niet allemaal.

De mogelijkheden zijn eindeloos!